bryta 08.07.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 I ja witam niedzielnie popoludniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 08.07.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wieczorkiem witam! Pojechałam dziś do Nomi oglądać kafle, a wróciłam z sadzonkami, bo cena była okazyjna. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
octopus 08.07.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 WitamPonawiam moje pytanie, czy ktoś potrzebuje wełny na poddasze w rolkach. Mam na zbyciu Isover Super Matę w dużej ilości: 15 cm - owej 71 m2 i 10 cm-owej 32 m2. Kupowaliśmy ją w lutym po 25 i 17 zł netto. Sprawdzcie, że teraz ceny sa o kilka złotych wyższe, tyle że Isover jest z tych droższych i lepszych (tzn. o lepszym współczynniku) i nie każdy taką kładzie.PozdrawiamJakby byli chętni to prosze o wiadomość na priv.Mierzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 08.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 octopus Rzuć okiem na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 08.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wyczytalem wlasnie, ze tynkowania nie powinno sie rozpoczynac wczesniej niz 2-3 miesiace po zakonczeniu stanu surowego. Inaczej moga wystapic pekniecia spowodowane osiadaniem budynku. Troche mnie ten czas przerazil. Rzeczywiscie tyle czekaliscie przed tynkowaniem? A moze ktos tynkowal wczesniej i mu popekalo? Atkutalnie poszukuje ekip do:- elektryki- centralnego odkurzacza- hydrauliki- wentylacji- tyknow- posadzek. Za wszelkie namiaryna ludzi spoza listy bede bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 08.07.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wyczytalem wlasnie, ze tynkowania nie powinno sie rozpoczynac wczesniej niz 2-3 miesiace po zakonczeniu stanu surowego. Inaczej moga wystapic pekniecia spowodowane osiadaniem budynku. Troche mnie ten czas przerazil. Rzeczywiscie tyle czekaliscie przed tynkowaniem? A moze ktos tynkowal wczesniej i mu popekalo? Atkutalnie poszukuje ekip do: - elektryki - centralnego odkurzacza - hydrauliki - wentylacji - tyknow - posadzek. Za wszelkie namiaryna ludzi spoza listy bede bardzo wdzieczny. Ja mogę z czystym sumieniem polecić fachowca od zakładania wodno- grzewczego sytemu- pan Bała- 603330932 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 08.07.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Wyczytalem wlasnie, ze tynkowania nie powinno sie rozpoczynac wczesniej niz 2-3 miesiace po zakonczeniu stanu surowego. Inaczej moga wystapic pekniecia spowodowane osiadaniem budynku. Troche mnie ten czas przerazil. Rzeczywiscie tyle czekaliscie przed tynkowaniem? A moze ktos tynkowal wczesniej i mu popekalo? Atkutalnie poszukuje ekip do: - elektryki - centralnego odkurzacza - hydrauliki - wentylacji - tyknow - posadzek. Za wszelkie namiaryna ludzi spoza listy bede bardzo wdzieczny. U mnie instalację wodno-kanalizacyjną i odkurzacz centralny będzie robił Krzysztof Mazurek tel. 603979394. Mój brat polecił mi Jego firmę. Jeśli chodzi o tynkowanie, to za radą architekta i wykonawcy, odczekam z pół roku, ale ja będę budować z Ytonga. Chodzi o to, żeby budynek dobrze odparował. Ytong to materiał "oddychający". Poza tym budynek napewno będzie osiadał. Moje dwie koleżanki mieszkają od 1,5 roku w swoich domach i faktycznie w środku (z zewnątrz się nie przyglądałam) jest trochę rys na ścianach i przydałby się lekki remoncik. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 09.07.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam poniedziałkowo Aleksandra M05a i Pecularis a może te namiary na listę do Klausa ?? Temat KOMINKI: Czy może ktoś w telegraficznym skrócie jest mi w stanie powiedzieć na co powinienem zwrócić uwagę odnośnie wkładu kominkowego. P.S. A u mnie w czwartek podobno mają skończyć tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.07.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 pozdrawiam poniedzialkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 09.07.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 witam wszystkich ale zimno - brrrrr ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 09.07.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Wszystkich Mówią, że od soboty ma być cieplej. Mam nadzieję, że sie nie mylą bo chcę aby mój synek swój roczek świętował pod błękitnym niebem, no i prace na budowie ruszyłyby pełną parą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 09.07.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Hejka w poniedziałek! 1. Powiedzcie mi proszę, czy robiliście ogrodzenie budowy, a jeśli tak, to z czego i ile kosztowało? 2. Lepiej robić czy nie? 3. Jeśli robić, to od razu, czy wtedy, gdy ciężki sprzęt zakończy swoją pracę? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 09.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Kto ma odkurzacz centralny? Jakiej firmy? Jestescie zadowoleni z montazu i samego sprzetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 09.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam poniedziałkowo Aleksandra M05a i Pecularis a może te namiary na listę do Klausa ?? Postanowiłam, że na listę będę proponować tych wykonawców, którzy bedą u mnie pracować, bo wówczas będę mogła im wystawić swoją opinię. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 09.07.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Oooo właśnie co z ogrodzeniem budowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam Wszystkich . Nie wiem co sie ze mna dzieje juz kilka dni pod rzad nie moge zasnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.07.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 didi pamietsasz o mnie Pamiętam i nie mam dobrych wieści, ale to na skype Ci wyślę info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Witam. Halo, halo, gdzie kupowaliście/- jecie farby do malowania wnętrz? ja malowałam tikurilą i kupowałam ją w hiperglazurze Jesteś zadowolona? Podobno teraz się zepsuła. Ja jestem bardzo zadowolona. Malowałam trzy lata temu, a teraz nie wiec nie wiem jak jej właściwości obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.07.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Z radościa chciałam Wam również oznajmić, że 1 sierpnia przeprowadzam się do swojego domku. pozdrowionka Iwonka Iwonka - gratulacje Ania już w domku (wróciła od babci) więc jeśli będzie u siebie z dziewczynkami to możemy przyjechać - albo Wy do nas a jak kanaliza????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 09.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Hejka w poniedziałek! 1. Powiedzcie mi proszę, czy robiliście ogrodzenie budowy, a jeśli tak, to z czego i ile kosztowało? 2. Lepiej robić czy nie? 3. Jeśli robić, to od razu, czy wtedy, gdy ciężki sprzęt zakończy swoją pracę? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Witam wszystkich. Ad.1. Będę robi. Dziwię się trochę ludziom którzy budują bez tymczasowego chociaż ogrodzenia. koszt niewielki a zawsze to jakieś zabezpieczenie, tymbardziej, że przepsiy do tego zobowiązują. Robię z okorków i drewnianych słupków słupki można kupić z ogłoszenia za ok 5 zł/szt. okorki jak u nas 200 desek za ok 200 zł, gwoździe jakieś skoble i zawaisy ok 150 zł. U mnie całośc na 90 mb wyniesie jakieś 800 zł. Oczywiście moja robocizna. Ad2. Robić Ad.3 Ja mam podobny dylemat jeśli chodzi czy przed sprzętem. Ale myślę , że jak zostawię wjazd na 4 m to koparka wjedzie i zrobi co ma zrobić. Z obserwcjii innych budów widzę, że niektórzy ludzie się ogrodzili a nic jeszcze nie zaczeli robić więc to nie ma chyba tak wielkiego znaczenia. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts