Aleksandra M05a 10.07.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Hejka! Witam wszystkich. Znowu leje, a mój mąż miał kopać dołki pod ogrodzenie. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.07.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Didi napisałaś, że masz odkurzacz centralny, powiedz mi proszę co cię przekonało do takiego rozwiązania. Dlaczego jest on lepszy od zwykłego, który jest o wiele tańszy? Pytam z czystej ciekawości. Może inni też mają swoje zdanie w tym temacie to chętnie poczytam. Co mnie przekonało? Wygoda. Gdy muszę odkurzyć wyciągam rurę, która ma zasięg 8m, wszędzie dotrę, jest o wiele cichsze, no bo przecież silnik i zbiornik w garażu, nie rysuję kółeczkami paneli, na górę niosę tylko rurę a i o wiele wygodniej sprząta się schody. Kurcze, a ja byłem przekonany, ze to jakieś "tajemne" urządzenie, które \ co jakis czas samo zasysa kurze ... albo jakos podobnie działa. Alo skoro i tak trezba ganiać z rurka i samemu zasuwać po kątach to pozostanę przy tradycyjnym wynalazku M3 zastanów się jeszcze. Ja myślałm podobnie jak Ty, ale zmieniłam zdanie, gdy obejrzałam taki odkurzacz u koleżanki. W odkurzanym pomieszczeniu jest cicho i nie unosi się rozdmuchiwany kurz. Dzięki wydmuchowi na zewnątrz domu zmniejsza się poziom alergenów w powietrzu i skutecznie usuwane są drobnoustroje (wirusy, bakterie, roztocza, grzyby), jak i wszystkie drobiny brudu z wszelkich szczelin. Można zbierać liście i wodę z tarasu oraz popiół z kominka. Co prawda pewnie na razie nie będzie mnie stać na jednostkę centralną, ale zamontuję rury i gniazda, bo to najlepiej robić w czasie budowy, a nie w gotowym budynku. Koszt instalacji ok. 1.000 zł. Gdy będę miała środki, to zakupię jednostkę centralną. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Miałem okazję wypróbować mercedesa wśród odkurzaczy czyli produkt firmy DYSON. Sprzęt rewelacja wszystkie te rainbowy i inne wynalazki można sobie w buty wsadzić. Po rainbow zebrał jeszce tyle syfu że szok. Może i te centralne odkurzacze to wygoda ale baardzo wątpie czy na takiej długości przewodu ssącego jest w stanie wytworzyć na tyle mocny ciąg aby zassać i zebrać dokładnie wszystkie te brudy o, których mówicie. Fakt, że najtańsze modele są droższe od jednostek centralnych. Ale jakość niestety kosztuje. eee tam, gadacie. maro, weź swój odkurzacz i pojedź do kogoś, kto ma przyzwoity odkurzacz centralny i porównaj sobie siłę ssania obu. gwarantuję ci, że żaden ręczny odkurzacz nie pociągnie tak, jak centralny, no chyba, że ma silnik 3,5 kW, ale wtedy waży 15 kg. długość przewodu ma małe znaczenie, dużo ważniejsza jest średnica rur, a te w odkurzaczach centralnych są prawie 2x większe. poza tym odkurzacz centralny to niesamowita wygoda użytkowania - nawet 8 m rura waży mniej niż zwykły odkurzacz, kółka nie rysują posadzek, kabel się nie plącze a worek czy pojemnik opróżniasz raz na pół roku. A nawet dysony część kurzu wydmuchują z powrotem do odkurzanego pomieszczenia - centralny wydmuchuje na zewnątrz. Co do odkurzaczy centralnych, to warto mieć również z tego względu, że rośnie wartość domu. Nigdy nie wiadomo, czy nie będziemy chcieli go kiedyś sprzedać, a za kilka lat taki odkurzacz może być standardem. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam Wszystkich Ja tez pozostane przy zwyklym odkurzaczu .technika poszla naprzod i teraz te bezworkowe sa super wydajne swietnie zbieraja siersc psa Widzialam te montowane u znajamych i ten zakup do mnie nie przemawia wole po 7-8 latach kupic nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Podobaja mi sie kafelki z opoczna cena cos okolo 40 zl .Jak w uzytkowaniu sprawoja sie materialy typu gres ,kafelki ,podlogi z polki cenowej powiedzmy do 60 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 10.07.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dzwonił właśnie nasz wykonawca i niestety przez ten deszcz nic nie mogą robić Czy wiecie może jakie są sposoby na odczynienie (?) deszczu, chętnie skorzystam I znając życie pewnie kiedy deszcz nam się przyda do podlewania to wtedy będzie upał ponad 30 kresek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.07.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 1. Czym się od siebie różnią cegły klinkierowe oprócz koloru i producenta?2. Na co trzeba zwrócić uwagę?3. Które są najlepsze? ____________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.07.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Pytanie na dziś: Jacy procucenci maja w swojej ofercie plytki klinkierowe narozne? Interesuja mnie gladkie w kolorze ceglanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.07.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam wtorkowo Gdyby ktoś szukał wełny Isover-a SuperMata to wiem gdzie mają w stałym prawie dostępie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.07.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 1. Czym się od siebie różnią cegły klinkierowe oprócz koloru i producenta? 2. Na co trzeba zwrócić uwagę? 3. Które są najlepsze? ____________ Pozdrowionka Aleksandra Przede wszystkim nasiakliwoscia ,wymiarami ,elementami dodatkowymi typu okraglo zakonczone i cena A jakiego producenta cegły polecacie? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.07.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam wtorkowo Gdyby ktoś szukał wełny Isover-a SuperMata to wiem gdzie mają w stałym prawie dostępie. Ja na razie jeszcze nie potrzebuje, ale podaj namiar, moze sie przydac na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.07.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Czy zna ktos moze firme kominkowa, ktora ma biuro przy Gdańskiej na terenie Serwis Dachu? Polecono mi ich odnośnie wykonania wentylacji mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.07.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Czy zna ktos moze firme kominkowa, ktora ma biuro przy Gdańskiej na terenie Serwis Dachu? Polecono mi ich odnośnie wykonania wentylacji mechanicznej. Byłam tam. Mam tel. do pana, który się tym zajmuje: 0885 829 942. Czekam na projekt i wycenę. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Didi: Jako, ze jestes zadowolona ze swojego centroodkurzacza, zrob moze mala kryptoreklame i napisz jakiej marki masz sprzet i kto ci go instalowal. Moze byc priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 10.07.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Aleksandra M05a bimbelt napisał: Czy zna ktos moze firme kominkowa, ktora ma biuro przy Gdańskiej na terenie Serwis Dachu? Polecono mi ich odnośnie wykonania wentylacji mechanicznej. Byłam tam. Mam tel. do pana, który się tym zajmuje: 0885 829 942. Czekam na projekt i wycenę. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Również tam byłam firma nazywa się o ile dobrze pamiętam Walczak kominki czy jakoś tak. Po rozmowie wrażenie mielismy bardzo pozytywne, umiejący doradzić widać, że znajacy się na sprawie. Zaproponował nam również przygotowanie projektu odnośnie wentylacji, rozprowadzenia ciepłego powietrza, co nam się bardzo spodobało. Niestety na projekt czekam już ponad miesiąc i chyba w koncu muszę do pana zadzwonić sama bo może zapomniał albo wysłal tylko nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.07.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Didi napisałaś, że masz odkurzacz centralny, powiedz mi proszę co cię przekonało do takiego rozwiązania. Dlaczego jest on lepszy od zwykłego, który jest o wiele tańszy? Pytam z czystej ciekawości. Może inni też mają swoje zdanie w tym temacie to chętnie poczytam. Co mnie przekonało? Wygoda. Gdy muszę odkurzyć wyciągam rurę, która ma zasięg 8m, wszędzie dotrę, jest o wiele cichsze, no bo przecież silnik i zbiornik w garażu, nie rysuję kółeczkami paneli, na górę niosę tylko rurę a i o wiele wygodniej sprząta się schody. Kurcze, a ja byłem przekonany, ze to jakieś "tajemne" urządzenie, które \ co jakis czas samo zasysa kurze ... albo jakos podobnie działa. Alo skoro i tak trezba ganiać z rurka i samemu zasuwać po kątach to pozostanę przy tradycyjnym wynalazku M3 zastanów się jeszcze. Ja myślałm podobnie jak Ty, ale zmieniłam zdanie, gdy obejrzałam taki odkurzacz u koleżanki. W odkurzanym pomieszczeniu jest cicho i nie unosi się rozdmuchiwany kurz. Dzięki wydmuchowi na zewnątrz domu zmniejsza się poziom alergenów w powietrzu i skutecznie usuwane są drobnoustroje (wirusy, bakterie, roztocza, grzyby), jak i wszystkie drobiny brudu z wszelkich szczelin. Można zbierać liście i wodę z tarasu oraz popiół z kominka. Co prawda pewnie na razie nie będzie mnie stać na jednostkę centralną, ale zamontuję rury i gniazda, bo to najlepiej robić w czasie budowy, a nie w gotowym budynku. Koszt instalacji ok. 1.000 zł. Gdy będę miała środki, to zakupię jednostkę centralną. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Zbierze wode, popiół i liscie? To chyba jakis giga mocny silnik do trzeba (czytaj: prądożerny) Czy w tych rurach po takiej mieszance brudów nie zrobi się ekstra (przepraszam za słowo) syf!? Nie za bardzo wierzę też w te opinie o likwidacji roztoczy, drobnoustrojów, etc. Ale to pewnie kwestia sdo sprawdzenia wiec się nie wymądrzam. Na chwilę obecną pisze się na tradycyjny, dobry odkurzacz. Posprawdzam i jeszcze i zdecydujemy ostatecznie za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.07.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Didi napisałaś, że masz odkurzacz centralny, powiedz mi proszę co cię przekonało do takiego rozwiązania. Dlaczego jest on lepszy od zwykłego, który jest o wiele tańszy? Pytam z czystej ciekawości. Może inni też mają swoje zdanie w tym temacie to chętnie poczytam. Co mnie przekonało? Wygoda. Gdy muszę odkurzyć wyciągam rurę, która ma zasięg 8m, wszędzie dotrę, jest o wiele cichsze, no bo przecież silnik i zbiornik w garażu, nie rysuję kółeczkami paneli, na górę niosę tylko rurę a i o wiele wygodniej sprząta się schody. Kurcze, a ja byłem przekonany, ze to jakieś "tajemne" urządzenie, które \ co jakis czas samo zasysa kurze ... albo jakos podobnie działa. Alo skoro i tak trezba ganiać z rurka i samemu zasuwać po kątach to pozostanę przy tradycyjnym wynalazku M3 zastanów się jeszcze. Ja myślałm podobnie jak Ty, ale zmieniłam zdanie, gdy obejrzałam taki odkurzacz u koleżanki. W odkurzanym pomieszczeniu jest cicho i nie unosi się rozdmuchiwany kurz. Dzięki wydmuchowi na zewnątrz domu zmniejsza się poziom alergenów w powietrzu i skutecznie usuwane są drobnoustroje (wirusy, bakterie, roztocza, grzyby), jak i wszystkie drobiny brudu z wszelkich szczelin. Można zbierać liście i wodę z tarasu oraz popiół z kominka. Co prawda pewnie na razie nie będzie mnie stać na jednostkę centralną, ale zamontuję rury i gniazda, bo to najlepiej robić w czasie budowy, a nie w gotowym budynku. Koszt instalacji ok. 1.000 zł. Gdy będę miała środki, to zakupię jednostkę centralną. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Miałem okazję wypróbować mercedesa wśród odkurzaczy czyli produkt firmy DYSON. Sprzęt rewelacja wszystkie te rainbowy i inne wynalazki można sobie w buty wsadzić. Po rainbow zebrał jeszce tyle syfu że szok. Może i te centralne odkurzacze to wygoda ale baardzo wątpie czy na takiej długości przewodu ssącego jest w stanie wytworzyć na tyle mocny ciąg aby zassać i zebrać dokładnie wszystkie te brudy o, których mówicie. Fakt, że najtańsze modele są droższe od jednostek centralnych. Ale jakość niestety kosztuje. eee tam, gadacie. maro, weź swój odkurzacz i pojedź do kogoś, kto ma przyzwoity odkurzacz centralny i porównaj sobie siłę ssania obu. gwarantuję ci, że żaden ręczny odkurzacz nie pociągnie tak, jak centralny, no chyba, że ma silnik 3,5 kW, ale wtedy waży 15 kg. długość przewodu ma małe znaczenie, dużo ważniejsza jest średnica rur, a te w odkurzaczach centralnych są prawie 2x większe. poza tym odkurzacz centralny to niesamowita wygoda użytkowania - nawet 8 m rura waży mniej niż zwykły odkurzacz, kółka nie rysują posadzek, kabel się nie plącze a worek czy pojemnik opróżniasz raz na pół roku. A nawet dysony część kurzu wydmuchują z powrotem do odkurzanego pomieszczenia - centralny wydmuchuje na zewnątrz. Co do odkurzaczy centralnych, to warto mieć również z tego względu, że rośnie wartość domu. Nigdy nie wiadomo, czy nie będziemy chcieli go kiedyś sprzedać, a za kilka lat taki odkurzacz może być standardem. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Może i tak, ale znając tempo kombinowania speców w firmach za2/3 lata moga wynaleźć coś nowego (może duzo tańszego) do odkurzania pomieszczeń i może być wtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 10.07.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Co mnie przekonało? Wygoda. Gdy muszę odkurzyć wyciągam rurę, która ma zasięg 8m, wszędzie dotrę, jest o wiele cichsze, no bo przecież silnik i zbiornik w garażu, nie rysuję kółeczkami paneli, na górę niosę tylko rurę a i o wiele wygodniej sprząta się schody. Kurcze, a ja byłem przekonany, ze to jakieś "tajemne" urządzenie, które \ co jakis czas samo zasysa kurze ... albo jakos podobnie działa. Alo skoro i tak trezba ganiać z rurka i samemu zasuwać po kątach to pozostanę przy tradycyjnym wynalazku M3 zastanów się jeszcze. Ja myślałm podobnie jak Ty, ale zmieniłam zdanie, gdy obejrzałam taki odkurzacz u koleżanki. W odkurzanym pomieszczeniu jest cicho i nie unosi się rozdmuchiwany kurz. Dzięki wydmuchowi na zewnątrz domu zmniejsza się poziom alergenów w powietrzu i skutecznie usuwane są drobnoustroje (wirusy, bakterie, roztocza, grzyby), jak i wszystkie drobiny brudu z wszelkich szczelin. Można zbierać liście i wodę z tarasu oraz popiół z kominka. Co prawda pewnie na razie nie będzie mnie stać na jednostkę centralną, ale zamontuję rury i gniazda, bo to najlepiej robić w czasie budowy, a nie w gotowym budynku. Koszt instalacji ok. 1.000 zł. Gdy będę miała środki, to zakupię jednostkę centralną. ____________ Pozdrowionka Aleksandra czy pytaliście się kogoś kto ma to cudo od kilku lat? Czy nie występuje problem czyszczenia rur / zapachy drobnoustroje/? przez pierwszy okres wszystkie nowinki działaja znakomicie - problemy zaczynają się potem /patrz nagrzewanie powietrzne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 10.07.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 dom w w stanie surowym zamknietym - szt 1 - jestuff - pełnia szczęścia - gdyby nie ta piekielna zasada 30:70 http://images26.fotosik.pl/22/dc3cc69e1c91a32d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 10.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 dom w w stanie surowym zamknietym - szt 1 - jest uff - pełnia szczęścia - gdyby nie ta piekielna zasada 30:70 http://images26.fotosik.pl/22/dc3cc69e1c91a32d.jpg Piekny dom!!! PS. Co to za okna, dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 10.07.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 krzyspx dom w w stanie surowym zamknietym - szt 1 - jest uff - pełnia szczęścia - gdyby nie ta piekielna zasada 30:70 Gratulacje Ach też bym chciała być już na tym etapie a tu narazie wciąż tylko dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts