Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

WITAM,

ufff - kafelki wybrane :) Teraz jeszcze parapety i farby :roll:

Przyjemna wykończeniówka, ale tyle dylematów i niepewności co do ostatecznego efektu ...

Czy ktoś z Was użytkuje lodówkę side-by-side ? Jakie opinie ?

moja znajoma ma samsunga - bardzo sobie chwali...zreszta jak moja padnie kiedys tam nastepna tez sobie kupie...ma z kostkarka i na zimne napoje..

tylko ciut wielka....no ale taka jej uroda....aha i jescze czysczenie z tzw sladow lap...jest denerwujace...teraz czysci oliwka i ma swiety spokoj ( ma dwojke malych dzieci)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

WITAM,

ufff - kafelki wybrane :) Teraz jeszcze parapety i farby :roll:

Przyjemna wykończeniówka, ale tyle dylematów i niepewności co do ostatecznego efektu ...

Czy ktoś z Was użytkuje lodówkę side-by-side ? Jakie opinie ?

martelia, jak wyglądają Twoje tynki po wyschnięciu? Moje niby miały być zatarte na gładko, ale tu i ówdzie widać ślady po zacieraniu albo grubszy kamień :( . Poza tym miejsca po poprawkach - przestawieniu ścianek, montażu parapetów itp. bardzo się odznaczają.

Gdybym miała decydować jeszcze raz na pewno parapety wewnętrzne zamontowałabym przed tynkami. :-?

Jakie kafelki i farby wybrałaś?

hej,

moje tynki wyglądają tak sobie, gdzieniegdzie drobne pęknięcie,jakiś grubszy kamyk,ślad po zacieraniu.Parapety jeszcze przede mną. W spiżarce zrobiliśmy próbę malowania i jest o.k.Jak mawia mój mąż : z tego się nie strzela :)

a kafelki :

1) łazienka górna : Końskie Trawertyn/Akropol

2) łazienka dolna : Tubądzin Majolika 17

3) cały parter (tu jeszcze brak ostatecznej decyzji) :

- Paradyż Rapolano lub

- Opoczno gres fiorito lub

- Nova Gala Sabia

Witam wszystkich serdecznie!

Wczoraj stalismy sie szczesliwymi posiadaczami działki w Dobrej Szczecińskiej i zaczynamy powoli rozglądać sie za firmą która wybuduje nam domek pod klucz. Na oku mamy ESC Dom, czy któs za Was słyszał o tej firmie?? Poza ty jestesmy totalnymi nowicjuszami i wszelkie pomocne wskazowki co do spraw papierkowych i budowy domu są wskazane;) Z góry dziekuję. Pozdrawiam

Witam wszystkich serdecznie!

Wczoraj stalismy sie szczesliwymi posiadaczami działki w Dobrej Szczecińskiej i zaczynamy powoli rozglądać sie za firmą która wybuduje nam domek pod klucz. Na oku mamy ESC Dom, czy któs za Was słyszał o tej firmie?? Poza ty jestesmy totalnymi nowicjuszami i wszelkie pomocne wskazowki co do spraw papierkowych i budowy domu są wskazane;) Z góry dziekuję. Pozdrawiam

witaj na forum :D

a gdzie dokładnie w Dobrej?

Ile teraz kosztuje u stolarza obłożenie schodów betonowych drewnem?

Czy 150zł za montaż drewnianych drzwi to dużo?

A 300zł za 3x malowanie lakierobejcą i szlifowanie?

to zależy :D my na nasze mieliśmy wyceny w granicach 15-19 000 pl z montażem. jeśli chodzi o drzwi to nie wiem jakie są obowiązujące ceny, bo montowałem sam, ale więcej niż 50 pln bym nie dał. za malowanie góra 100 pln.

Ponawiam pytanie o ekipy do tynkow. Jesli ktos zna godna polecenia ekipe od tynkow cementowo-wapiennych, to bede bardzo wdzieczny za podeslanie. Namiary z listy juz obdzwonilem, niestety kiepsko troche z terminami. Niektorzy maja zaplanowane roboty do pazdziernika-listopada.

To nieciekawie tez musze sie rozejrzec za tynkarzami :-?

Witam wieczoem,

Od razu z pytaniem: Czy ktoś korzystał z usług firmy PATIO (miesza się na Struga 42 z biurem z opisem VEKA, w tym kompleksie gdzie NOMI) - jest tam taki sympatyczny i uzyteczny chłopak Julian Kramer (dla mnie jedyny konkurent dla Pawła z M&S - pełen profesjonalizm)? Potrzebuję jednak jakiś konkretnych opinii co do jakosci obsługi jak i samego prduktu - może kupił, uzytkował, ma opinie nt. okien firmy VETREX?