Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

Gdzie najtaniej kupię siatkę leśną?

Ostatnio było najtaniej w Castoramie... Aleksandra a słupki jakie wbijasz ?? I gdzie kupiłaś i za ile :D

Z ogłoszenia w Kontakcie:

Stemple budowlane sosnowe sprzedam, tel. 0697 390 090.

Zapłaciliśmy 7 zł/szt. Wzięliśmy 55 szt., więc dowóz był gratis. Umówiliśmy się z facetem, żeby nam wybrał stemple o średnicy 10-12 cm.

Taniej niż w Castoramie siatki nie kupię? Tam 50 m jest po 197 zł, wys. 1,6 m.

Oj zapomniałam się pzrywitać :roll:

WITAM WSZYSTKICH :D Jak się cieszę, że już weekend :D :D :D

Bryta moja mama jest w Świecie Książki już od baaaardzo długiego czasu (ma nawet złotą lub srebrną kartę). Z jednej strony jest zadowolona bo to mobilizuje aby kupić raz na kwartał jakąś książkę ale czasami ciężko wybrać coś ciekawego (nie lubi kupować kryminałów czy romansideł) no i po takim czasie bycia w klubie sa słabe rabaty bo tylko na wybrane jakieś książki.

Witam!

Ząbkowanie to straszny czas. Po dzisiejszej nocy czuję się i wyglądam jak zombi :cry:

Didi to są już nas dwie zombi :lol: :lol: :lol: Mój młody od 3 nocy szaleje :o

a może masz jakiś sposób, aby ulżyć dziecku (oprócz żelu)?

Można dać łyżeczkę Paracetamolu w syropku - złagodzi ból i dziecko jest spokojniejsze. Najlepsze, że mój młody to nie wiem czemu tak teraz szaleje on tak co jakiś czas ma - może mu wychodzą zęby - trudno to określić, bo dziąsła spuchnięte od dawna :roll: Jak mu wychodziły jedynki to dziąsła wyglądały przez 3 miesiące jakby chciały wystrzelić - i jak w końcu pękły.... od razu wyszedł cały ząb :o

Z drugiej strony wczoraj od północy do 2-3 śpiewał na całe gardło i ogólnie był cały w skowronkach :o :lol: Także pewnie to nie zęby tylko jakieś artystyczne natchnienie :D

Witam!

Ząbkowanie to straszny czas. Po dzisiejszej nocy czuję się i wyglądam jak zombi :cry:

Didi to są już nas dwie zombi :lol: :lol: :lol: Mój młody od 3 nocy szaleje :o

a może masz jakiś sposób, aby ulżyć dziecku (oprócz żelu)?

Można dać łyżeczkę Paracetamolu w syropku - złagodzi ból i dziecko jest spokojniejsze. Najlepsze, że mój młody to nie wiem czemu tak teraz szaleje on tak co jakiś czas ma - może mu wychodzą zęby - trudno to określić, bo dziąsła spuchnięte od dawna :roll: Jak mu wychodziły jedynki to dziąsła wyglądały przez 3 miesiące jakby chciały wystrzelić - i jak w końcu pękły.... od razu wyszedł cały ząb :o

Z drugiej strony wczoraj od północy do 2-3 śpiewał na całe gardło i ogólnie był cały w skowronkach :o :lol: Także pewnie to nie zęby tylko jakieś artystyczne natchnienie :D

Moja też śpiewała ale innym głosem a potem gdy udało nam się ją uspokoić to nie spała od 12stej do 2.30

a teraz non stop płacze

mąż kupił jakieś czopki na bolesne ząbkowanie - Boże oby pomogły

Didi a żele łagodzące ząbkowanie stosujesz?

ja używałam Dentinoxu - nawet na jakiś czas pomagał :roll:

na okrągło i nic :cry: gryzaczki też nic :cry:

zasnęła - czyżby po czopku?

Witam!

Tak czytam wasze wypowiedzi dot. ząbkowania i jestem przerażona. Moja córcia ma osiem miesięcy i ani jednego zęba i aż boję się pomyśleć co może być. Nadzieja w tym że u starszej córki nie wiem kiedy urosły zęby. Może będzie tak i teraz. Opiekunka mojej siostry dzieci powiedziała że dzieciom należy smarować dziąsła sokiem z cytryny (wtedy robią się miękkie i nie bolą przy ząbkowaniu). Robiła tak dzieciom mojej siostry i ona też nie wie co to zęby. Ja byłam trochę przerażona bo to cytryna i dzieci nie powinny ale z drugiej strony przeciez one tego soku nie piją to są znikome ilości. Zastosowałam u pierwszej córki. Nie wiem co myśleć o tej metodzie ale nie cierpiala z tym ze smarowałam już od 4 czy 5 miesiąca tak jak mi się przypomniało.

Pozdrawiam

Didi a żele łagodzące ząbkowanie stosujesz?

ja używałam Dentinoxu - nawet na jakiś czas pomagał :roll:

na okrągło i nic :cry: gryzaczki też nic :cry:

zasnęła - czyżby po czopku?

Witam!

Tak czytam wasze wypowiedzi dot. ząbkowania i jestem przerażona. Moja córcia ma osiem miesięcy i ani jednego zęba i aż boję się pomyśleć co może być. Nadzieja w tym że u starszej córki nie wiem kiedy urosły zęby. Może będzie tak i teraz. Opiekunka mojej siostry dzieci powiedziała że dzieciom należy smarować dziąsła sokiem z cytryny (wtedy robią się miękkie i nie bolą przy ząbkowaniu). Robiła tak dzieciom mojej siostry i ona też nie wie co to zęby. Ja byłam trochę przerażona bo to cytryna i dzieci nie powinny ale z drugiej strony przeciez one tego soku nie piją to są znikome ilości. Zastosowałam u pierwszej córki. Nie wiem co myśleć o tej metodzie ale nie cierpiala z tym ze smarowałam już od 4 czy 5 miesiąca tak jak mi się przypomniało.

Pozdrawiam

U mojej starszej córki przy ząbkowaniu wystąpiła tylko gorączka i nic poza tym, a ta cierpi. :cry: