trobe 16.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ktoś ma zamiar lub już położył kafle na podłodze w salonie. Widziałam kiedyś coś takiego i bardzo mi się podobało ale zupełnie nie wiem jak to wygląda w paktyce czy nie sprawia wrażenia zimna (mam podłogówkę na całości). Jeśli nie musisz podejmować decyzji już teraz, poczekaj - obejrzysz u mnie później. W moim domu będą kafle w całej części "dziennej", natomiast panele w sypialniach (ogrzewanie tylko podłogowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ktoś stosował do wykonania pustki powietrznej między membraną a wełną drut miedziany ? ; jeśli tak to jaki gruby - może jakieś doświadczenia w tym zakresie. Jakich innych sznurków, linek itp. używaliście do wykonania takiej plecionki między krokwiami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.07.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ktoś stosował do wykonania pustki powietrznej między membraną a wełną drut miedziany ? ; jeśli tak to jaki gruby - może jakieś doświadczenia w tym zakresie. Jakich innych sznurków, linek itp. używaliście do wykonania takiej plecionki między krokwiami ?? Ja gdzies wyczytalem, ze zamiast drutu miedzianego mozna uzyc zylki. Tylko zastanawiam sie nad trwaloscia tego rozwiazania. Zylka moze peknac, drut raczej nie peknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Czy ktoś stosował do wykonania pustki powietrznej między membraną a wełną drut miedziany ? ; jeśli tak to jaki gruby - może jakieś doświadczenia w tym zakresie. Jakich innych sznurków, linek itp. używaliście do wykonania takiej plecionki między krokwiami ?? Ja gdzies wyczytalem, ze zamiast drutu miedzianego mozna uzyc zylki. Tylko zastanawiam sie nad trwaloscia tego rozwiazania. Zylka moze peknac, drut raczej nie peknie. Ale ja się nie bronię przed drutem tylko jaki on powinien być gruby - czy montowaliście go na zszywki czy na papiaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 16.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Delf Bikosa Czy mogę prosić na priv troszkę więcej informacji o Panu Adam Malak - chodzi mi o elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.07.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam wszystkich, Mam wielką prośbę o namiar na jakiegoś uczciwego kierowcę w raz z duuużym samochodem z HDS - najlepiej z Prawobrzeża / przewóz w środę prawie 2 tys. BK z hurtowni na Jesiennej do Klinisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 16.07.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 1) gdyby liczyć na energię zebraną przez te kilkadziesiąt m2 powierzchni, to taki GWC nie miałby żadnego sensu - on ciągnie energię z większej powierzchni i z głębi ziemii no i głównie woda/wilgoć przenosi tą energię Zgadza sie, ale ta energia nie jest nieskonczona. Jest to energia sloneczna zmagazynowana w ziemii. Potrzeba slonca, zeby takie zloze moglo sie zregenerowac. Regeneracja złoża i tak nie odbywa się od góry, wierzch złoża przykryty jest styropianem specjalnie po to, by temperatury zewnętrzne (mróz zimą, upał latem) nie miały na nie wpływu, stałe ok. 8 stopni jest wyciągane z dołu - oczywiście tak zwymiarowane GWC jest tylko wspomagaczem i nie może pracowaqć non-stop 2) dziurę, która już jest za darmo w fundamencie garażu i tak trzeba czymś wypełnić Jest to jakas mysl, ale czy nie obawiasz sie, ze teraz zaoszczedzisz, a pozniej bedziesz psioczyl na malo wydajny GWC, na ktory tez poszly niemale pieniadze? To trochę totolotek, ale przy mojej glinie ze wskazaniem na wygraną - ale obawy co do skuteczności oczywiście mam, GWC to trochę taka wiedza tajemna Natomiast nie mam teraz żadnych obaw, co do lokacji żwirowca pod garażem. M.in. te obrazki mnie uspokoiły: http://gwc.net.pl/?/realizacje Strona co prawda o rurowcach i wolno się ładuje,ale widać, że oni ładują w fundamenty co się da. 3) mój garaż jest wolnostojący, tak więc gdyby nawet, pomimo izolacji cieplnej podłogi był przez GWC wychładzany, jest mi to częściowo obojętne - poza tym wentylacja zaprojektowana jest tak, że powietrze wyrzucane z domu, po przejściu przez rekuperator będzie tłoczone właśnie do garażu, co dodatkowo powinno go dogrzać - najwyżej majsterkując bedę wiedział co na obiad Tutaj ci wspolczuje. Nie dosc, ze bedziesz sobie podwojnie wychladzal garaz, a posrednio takze dom, to jeszcze te zapachy. Pamietaj, ze oprocz tych z kuchni, wywiewane beda rowniez te z kibelka. O tu to o wyziewach kibelkowych nie pomyślałem. A może zamontuję czujki metanu i one będą przełączały wyrzut pomiędzy kominem, a garażem ? Natomiast zupełnie nie rozumiem uwagi o podwójnym wychładzaniu garażu, a pośrednio domu ? Pojedyncze jestem ewentualnie w stanie zrozumieć. Wyjaśnisz ? [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.07.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a ja ostrzegam przed firma Pana Michalskiego, Michalaka......buduja domy koandyjczyki i nie tylko....teraz buduje na bezrzeczu jesli ktos zainteresowany informacjami....sluze namiarem...... hmm..dzis wlasnie dowiedzialam sie dlaczego dalsi sasiedzi nie moga wykanczac domu.......Ow pan mial budowac chalupe pod klucz........a tu kicha.......rury np do centralnego ogrzewania....polozyl pod chudzialkiem....sciana nosna stoi na wylewce a nie na fundamencie....nawet nie mam sily tego opisywac...dobrze ze ludzie przyjechali sobie obejrzec chate..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.07.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 uffff jak goraco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlisek 16.07.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 czy ktos moze podac koszt zrobienia przylaczy wod kan i elektrycznego. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 czy ktos moze podac koszt zrobienia przylaczy wod kan i elektrycznego. z gory dziekuje Przylacze wodociagowe ale nie w studzience tylko garazu 2300+ 200 zl oplaty w ZWiK a elektryczne 1700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam Wszystkich cieplym wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 16.07.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a ja poproszę o namiary na ekipy wykonujące takie przyłacza ,dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 O tu to o wyziewach kibelkowych nie pomyślałem. A może zamontuję czujki metanu i one będą przełączały wyrzut pomiędzy kominem, a garażem ? Natomiast zupełnie nie rozumiem uwagi o podwójnym wychładzaniu garażu, a pośrednio domu ? Pojedyncze jestem ewentualnie w stanie zrozumieć. Wyjaśnisz ? To wynika z zasady dzialania rekuperatora. Skoro odzyskuje 90% ciepla z powietrza wydalanego, to znaczy, ze wydala powietrze zimne, zblizone do temperatury powietrza zaciaganego. Zima mozesz miec mily chlodek w garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonshine 16.07.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam porą nocną, Piszę mało, ale często czytam (przez dłuższy czas nie mogłam się zalogować ). W każdym razie budujemy i już wiemy, że kupiliśmy trochę za dużo... Mamy do sprzedania - zostało po budowie - pustak ceramiczny szlifowany z klejem POROTON produkcji ROBEN-Niemcy. Wymiary: 308x240x249 1m2=13 szt. Zostało nam 7 palet (1 paleta= 72 szt.) Cena: 7,80 zł za szt. - Rurzyca k.Szczecina Kontakt na PW lub e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rob1972 16.07.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam wszystkich, Mam wielką prośbę o namiar na jakiegoś uczciwego kierowcę w raz z duuużym samochodem z HDS - najlepiej z Prawobrzeża / przewóz w środę prawie 2 tys. BK z hurtowni na Jesiennej do Klinisk. Zadzwoń pod ten nr.604566786 spory z HDS`em Zapytać sie zawsze mozna co jak i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.07.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a ja poproszę o namiary na ekipy wykonujące takie przyłacza ,dziękuję Witam Wszystkich . Wyslalam na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.07.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czy ktoś stosował do wykonania pustki powietrznej między membraną a wełną drut miedziany ? ; jeśli tak to jaki gruby - może jakieś doświadczenia w tym zakresie. Jakich innych sznurków, linek itp. używaliście do wykonania takiej plecionki między krokwiami ?? Ja gdzies wyczytalem, ze zamiast drutu miedzianego mozna uzyc zylki. Tylko zastanawiam sie nad trwaloscia tego rozwiazania. Zylka moze peknac, drut raczej nie peknie. Ale ja się nie bronię przed drutem tylko jaki on powinien być gruby - czy montowaliście go na zszywki czy na papiaki ?? Witm ja mam na drucie tylko chyba ocynk nie miedziany .... grubość ..... popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 17.07.2007 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 a ja ostrzegam przed firma Pana Michalskiego, Michalaka......buduja domy koandyjczyki i nie tylko....teraz buduje na bezrzeczu jesli ktos zainteresowany informacjami....sluze namiarem...... hmm..dzis wlasnie dowiedzialam sie dlaczego dalsi sasiedzi nie moga wykanczac domu....... Ow pan mial budowac chalupe pod klucz........a tu kicha.......rury np do centralnego ogrzewania....polozyl pod chudzialkiem....sciana nosna stoi na wylewce a nie na fundamencie....nawet nie mam sily tego opisywac... dobrze ze ludzie przyjechali sobie obejrzec chate..... hmm .... nieźle ..... a ja byłam taka zachwycona że w dwa dni dom powstał , no proszę pozory mylą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.07.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czym malowaliscie deski czolowe? Chcialbym, zeby moje mialy lekki polysk, tak by ladnie sie komponowaly z dachowka angobowana. Pytanie dodatkowe - jaki kolor bejcy nalpepiej sie komponuje z dachowka w kolorze miedzianym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts