Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Kto uzytkuje rynny Bryza? Jestescie z nich zadowoleni?

Witam wszystkich

Mialam je miec ale w koncu kupilam Kaniona :D

A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu.

A jak róznica w cenie? Myslisz, że ymiana bedzie konieczna za 10 lat?

Witam wszystkich

A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu.

Te kosztowaly 2654 ale kanion 130 czyli troche wieksze od Bryzy 125 .

Co do trwalosci trudno powiedziec .Mi osobiscie bardziej podobaly sie Kanion i ich ciemny braz :lol:

Witam wieczorkowo

Dziś doczekałem się bramy garażowej :lol:

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/20070717.jpg

Nie moge się tylko doczytać dlaczego po otwarciu bramy światło mruga :oops:

Moja koncepcja jest taka, że pewnie mruga z zachwytu... :-)

Tomadyna fajny ten twoj domek :D ja juz nie moge sie doczekac jak poloza mi dachowke :wink:

Witam wszystkich

U mnie roznica w cenie okolo 30%. Jesli chodzi o wymiane, to napisalem, ze to "najgorszy przypadek". Mam nadzieje, ze producent nie bez powodu daje 10 lat gwarancji i wspomniane rynny posluza mi o wiele dluzej.

Witam grupę,

Uff!!

po 6 miesiacach czekania na ekipy wreszcie koniec walki z elewacją.

Dla zainteresowanych tematem tynkowania - myślę,że moge poddać pod rozwagę użycie tynku siloksanowego (Quickmix) - kierbud mi go polecił jako rzecz,którą przetestował na budowach przez ostatnie trzy lata, a te tynki sprzed trzych lat wyglądają jak wczoraj położone.Podobno łączy w sobie zalety akrylu i silikonu. Również ekipa ,która ten rodzaj tynku kładła po raz pierwszy - zachwalała go. O szczegóły należy pytać Euroklinkier lub przedtawiciela handlowego Quickmixa.

Pozdrawiam wszystkich,

http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/9.jpeg

Tomadyna no pięknie, pieknie, a dopiero co tam ognisko było... koniec świata :wink: Acha i jeszcze jestem ci winna opinie o panu Malaku: ogólnie bardzo porządny człowiek, u mnie elewacji nie robił, robił u mojej koleżanki, wełna + tynk. Była raczej zadowolona.

Mirlandia fantastyczny dom, gratuluję!

Witam grupę,

Uff!!

po 6 miesiacach czekania na ekipy wreszcie koniec walki z elewacją.

Dla zainteresowanych tematem tynkowania - myślę,że moge poddać pod rozwagę użycie tynku siloksanowego (Quickmix) - kierbud mi go polecił jako rzecz,którą przetestował na budowach przez ostatnie trzy lata, a te tynki sprzed trzych lat wyglądają jak wczoraj położone.Podobno łączy w sobie zalety akrylu i silikonu. Również ekipa ,która ten rodzaj tynku kładła po raz pierwszy - zachwalała go. O szczegóły należy pytać Euroklinkier lub przedtawiciela handlowego Quickmixa.

Pozdrawiam wszystkich,

http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/9.jpeg

bardzo ładny domek :)

ja też rozważam tynk, o którym piszesz, ale z firmy FAST. Czy możesz podać mi numer koloru swojej elewacji ? Czy dobrze widzę, że jest to złamana biel, ale nie żółta ?

Witam wszystkich

U mnie roznica w cenie okolo 30%. Jesli chodzi o wymiane, to napisalem, ze to "najgorszy przypadek". Mam nadzieje, ze producent nie bez powodu daje 10 lat gwarancji i wspomniane rynny posluza mi o wiele dluzej.

Nie wiedziałem o tej 10-letniej gwarancji. Oby tylko firma tyle istniała :-) Wyglada na to, że jesli chodzi o walory uzytkowe to będą podobne - pozostaje kwestia urody, marki, zaufania do produktu vs. grosiwo pozostałe w kieszeni :-)

Po murowaniu kominow, pozostaly mi niewykorzystane elementy:

- 5 rur ceramicznych prostych

- welna mineralna do ocieplenia rur

- 2 pustaki keramzytowe - sam komin

- 3 pustaki keramzytowe - komin z wentylacja

Wszystko pochodzi z systemu IBF.

Pozostaję w pogotowiu (musiałbym przekonsultować z wykonawcą/kierownikiem! Tylko te Twoje perypetie z IBF'em ...

Czy 65zł za m2 ułożenia parkietu (listwy przypodłogowe w cenie) to normalna stawka?

Jeszcze pytanie jak ułożone :roll:

My będziemy płacić 80 zł. za ułożenie + listwy + olejowanie ( w cenie wszystkie materiały ścierne i wszelakie maszyny). Widzieliśmy różne podłogi i różne ceny ale jak zobaczyliśmy wykonanie naszego majstra to :o wiedzieliśmy że juz innego wykonania nie chcemy, a że podłoga ma być na całej górze i wszędzie dębowa i jeszcze różne wybarwienia oleju to zależało nam na suuuuuper jakości.

Po jakim czasie od momentu postawienia budynku wykonywaliście elewację (interesują mnie tylko styropian-owcy).

Chodzi mi o to czy mogę rozpocząć elewację świeżo po wykonaniu tynków i jeszcze przed laniem posadzek ??

hej,

hej, nie wiem czy można, a u mnie było tak :

tynki : 31.03

wylewki : 25.06

elewacja : w trakcie , ale rozpoczęta 16.07

Na jaki tynk się zdecydowałeś ?