martelia 18.07.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kto z Was ma tynk akrylowy ? Co przekonało Was do tego zamiast mineralnego ? Czy słyszeliście lub macie tynk firmy FAST ? Proszę o podpowiedzi - jak zwykle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.07.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam mam juz kolory na ścianach ....... troche przesadziłam Witam wszystkich, kliknąłem w link "zdjęcia" ale nie widze nowych fotek ... ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.07.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kto uzytkuje rynny Bryza? Jestescie z nich zadowoleni? Witam wszystkich Mialam je miec ale w koncu kupilam Kaniona A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu. A jak róznica w cenie? Myslisz, że ymiana bedzie konieczna za 10 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.07.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kto uzytkuje rynny Bryza? Jestescie z nich zadowoleni? Witam wszystkich Mialam je miec ale w koncu kupilam Kaniona A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu. A jak róznica w cenie? Myslisz, że ymiana bedzie konieczna za 10 lat? Te kosztowaly 2654 ale kanion 130 czyli troche wieksze od Bryzy 125 . Co do trwalosci trudno powiedziec .Mi osobiscie bardziej podobaly sie Kanion i ich ciemny braz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 18.07.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam wieczorkowo Dziś doczekałem się bramy garażowej http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/20070717.jpg Nie moge się tylko doczytać dlaczego po otwarciu bramy światło mruga Moja koncepcja jest taka, że pewnie mruga z zachwytu... Tomadyna fajny ten twoj domek ja juz nie moge sie doczekac jak poloza mi dachowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kto uzytkuje rynny Bryza? Jestescie z nich zadowoleni? Witam wszystkich Mialam je miec ale w koncu kupilam Kaniona A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu. A jak róznica w cenie? Myslisz, że ymiana bedzie konieczna za 10 lat? U mnie roznica w cenie okolo 30%. Jesli chodzi o wymiane, to napisalem, ze to "najgorszy przypadek". Mam nadzieje, ze producent nie bez powodu daje 10 lat gwarancji i wspomniane rynny posluza mi o wiele dluzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 18.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam grupę, Uff!!po 6 miesiacach czekania na ekipy wreszcie koniec walki z elewacją.Dla zainteresowanych tematem tynkowania - myślę,że moge poddać pod rozwagę użycie tynku siloksanowego (Quickmix) - kierbud mi go polecił jako rzecz,którą przetestował na budowach przez ostatnie trzy lata, a te tynki sprzed trzych lat wyglądają jak wczoraj położone.Podobno łączy w sobie zalety akrylu i silikonu. Również ekipa ,która ten rodzaj tynku kładła po raz pierwszy - zachwalała go. O szczegóły należy pytać Euroklinkier lub przedtawiciela handlowego Quickmixa.Pozdrawiam wszystkich, http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/9.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Po murowaniu kominow, pozostaly mi niewykorzystane elementy: - 5 rur ceramicznych prostych- welna mineralna do ocieplenia rur- 2 pustaki keramzytowe - sam komin- 3 pustaki keramzytowe - komin z wentylacja Wszystko pochodzi z systemu IBF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 18.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Tomadyna no pięknie, pieknie, a dopiero co tam ognisko było... koniec świata Acha i jeszcze jestem ci winna opinie o panu Malaku: ogólnie bardzo porządny człowiek, u mnie elewacji nie robił, robił u mojej koleżanki, wełna + tynk. Była raczej zadowolona. Mirlandia fantastyczny dom, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 18.07.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witam grupę, Uff!! po 6 miesiacach czekania na ekipy wreszcie koniec walki z elewacją. Dla zainteresowanych tematem tynkowania - myślę,że moge poddać pod rozwagę użycie tynku siloksanowego (Quickmix) - kierbud mi go polecił jako rzecz,którą przetestował na budowach przez ostatnie trzy lata, a te tynki sprzed trzych lat wyglądają jak wczoraj położone.Podobno łączy w sobie zalety akrylu i silikonu. Również ekipa ,która ten rodzaj tynku kładła po raz pierwszy - zachwalała go. O szczegóły należy pytać Euroklinkier lub przedtawiciela handlowego Quickmixa. Pozdrawiam wszystkich, http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/9.jpeg bardzo ładny domek ja też rozważam tynk, o którym piszesz, ale z firmy FAST. Czy możesz podać mi numer koloru swojej elewacji ? Czy dobrze widzę, że jest to złamana biel, ale nie żółta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Kto uzytkuje rynny Bryza? Jestescie z nich zadowoleni? Witam wszystkich Mialam je miec ale w koncu kupilam Kaniona A co cie skusilo? Ja doszedlem do wniosku, ze wole kupic tansze, a w najgorszym przypadku za 10 lat wymienie. Wymiana rynien nie stanowi az tak wielkiego problemu. A jak róznica w cenie? Myslisz, że ymiana bedzie konieczna za 10 lat? U mnie roznica w cenie okolo 30%. Jesli chodzi o wymiane, to napisalem, ze to "najgorszy przypadek". Mam nadzieje, ze producent nie bez powodu daje 10 lat gwarancji i wspomniane rynny posluza mi o wiele dluzej. Nie wiedziałem o tej 10-letniej gwarancji. Oby tylko firma tyle istniała Wyglada na to, że jesli chodzi o walory uzytkowe to będą podobne - pozostaje kwestia urody, marki, zaufania do produktu vs. grosiwo pozostałe w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Po murowaniu kominow, pozostaly mi niewykorzystane elementy: - 5 rur ceramicznych prostych - welna mineralna do ocieplenia rur - 2 pustaki keramzytowe - sam komin - 3 pustaki keramzytowe - komin z wentylacja Wszystko pochodzi z systemu IBF. Pozostaję w pogotowiu (musiałbym przekonsultować z wykonawcą/kierownikiem! Tylko te Twoje perypetie z IBF'em ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.07.2007 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 to dzisiaj ja będę pierwszy - witam wszystkich o poranku!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.07.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 to dzisiaj ja będę pierwszy - witam wszystkich o poranku!!! :D O poranku? Toż to środek nocy! Czwartkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 19.07.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czy 65zł za m2 ułożenia parkietu (listwy przypodłogowe w cenie) to normalna stawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czy 65zł za m2 ułożenia parkietu (listwy przypodłogowe w cenie) to normalna stawka? Jeszcze pytanie jak ułożone My będziemy płacić 80 zł. za ułożenie + listwy + olejowanie ( w cenie wszystkie materiały ścierne i wszelakie maszyny). Widzieliśmy różne podłogi i różne ceny ale jak zobaczyliśmy wykonanie naszego majstra to wiedzieliśmy że juz innego wykonania nie chcemy, a że podłoga ma być na całej górze i wszędzie dębowa i jeszcze różne wybarwienia oleju to zależało nam na suuuuuper jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 19.07.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Czy 65zł za m2 ułożenia parkietu (listwy przypodłogowe w cenie) to normalna stawka? Ja w zeszłym roku płaciłam 45. Bez listew. Z cyklinowaniem i olejowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.07.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Po jakim czasie od momentu postawienia budynku wykonywaliście elewację (interesują mnie tylko styropian-owcy). Chodzi mi o to czy mogę rozpocząć elewację świeżo po wykonaniu tynków i jeszcze przed laniem posadzek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 19.07.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Po jakim czasie od momentu postawienia budynku wykonywaliście elewację (interesują mnie tylko styropian-owcy). Chodzi mi o to czy mogę rozpocząć elewację świeżo po wykonaniu tynków i jeszcze przed laniem posadzek ?? hej, hej, nie wiem czy można, a u mnie było tak : tynki : 31.03 wylewki : 25.06 elewacja : w trakcie , ale rozpoczęta 16.07 Na jaki tynk się zdecydowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.07.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Na jaki tynk się zdecydowałeś ? Tynk poszedł gipsowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts