Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Po murowaniu kominow, pozostaly mi niewykorzystane elementy:

- 5 rur ceramicznych prostych

- welna mineralna do ocieplenia rur

- 2 pustaki keramzytowe - sam komin

- 3 pustaki keramzytowe - komin z wentylacja

Wszystko pochodzi z systemu IBF.

Pozostaję w pogotowiu (musiałbym przekonsultować z wykonawcą/kierownikiem! Tylko te Twoje perypetie z IBF'em ...

Jesli jeszcze nie kupiles komina, to trzymaj sie z dala od IBF. Szkoda nerwow. A jesli kupiles i czegos ci brakuje, to polecam sie ;)

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Po jakim czasie od momentu postawienia budynku wykonywaliście elewację (interesują mnie tylko styropian-owcy).

Chodzi mi o to czy mogę rozpocząć elewację świeżo po wykonaniu tynków i jeszcze przed laniem posadzek ??

To ja podlaczam sie do pytania. Chcialbym wstawic okna i ocieplic budynek od razu po zakonczeniu stanu surowego. Potem bede robic dopiero w srodku. Czy to dobry pomysl?

Witam Wszystkich :D :D

Mam pytanko czy widząc zarys swojego domu też mieliście wrażenie, że jest mały? :-? :o.

Mirlandia gratuluje masz bardzo ładny domek i te brzózki...urocze :)

Teska czy mogłabyś przesłać mi namiary na ekipę od wykończeniówki, którą ostatnio polecałaś.

Moj wydal mi sie olbrzymi ale fakt ze jest szeroki z podwojnym garazem :lol:

Witam wszystkich .

Jaka jest jakosc marmurowych parapetow z Pomorskiej Fabryki Okien :lol:

Gdzie mozna dostac folie ekranowa :lol:

Witam!

My mamy parapet z M&S i wygląda z daleka nawet ładnie ale montarzyści tak spaprali sprawę... - reklamacja. Poprostu, mamy go w lukarnie salonu i trzeba było go połączyć w dwóch miejscach. Połączenia są okropne przy przycinaniu poszarpali i jeszcze zrobili koszmarną fugę a w dodatku jest krzywo (podobno ciei zwykłym fleksem i na sucho). Jest już zareklamowany ale jeszcze sprzedający z Gdańskiej go nie widzieli. Nie mam pojęcia co zrobią bo naprawienie tego nie jest chyba możliwe.

Na parapecie zauważyłam ponadto jakiś dziwne plamy widodzne pod światło i nie mam pojęcia czy były od początku czy nie.

Witam wszystkich .

Witam!

My mamy parapet z M&S i wygląda z daleka nawet ładnie ale montarzyści tak spaprali sprawę... - reklamacja. Poprostu, mamy go w lukarnie salonu i trzeba było go połączyć w dwóch miejscach. Połączenia są okropne przy przycinaniu poszarpali i jeszcze zrobili koszmarną fugę a w dodatku jest krzywo (podobno ciei zwykłym fleksem i na sucho). Jest już zareklamowany ale jeszcze sprzedający z Gdańskiej go nie widzieli. Nie mam pojęcia co zrobią bo naprawienie tego nie jest chyba możliwe.

Na parapecie zauważyłam ponadto jakiś dziwne plamy widodzne pod światło i nie mam pojęcia czy były od początku czy nie.

Nie brzmi optymistycznie a cena dobra a jak z reklamacja dlugo na jej zalatwienie czekasz :lol:

Witam wszystkich .

Witam!

Nie brzmi optymistycznie a cena dobra a jak z reklamacja dlugo na jej zalatwienie czekasz :lol:

zgłosiliśmy zaraz po montarzu i powiedzieli że jak przyjadą montować bramę i regulowac okna zobaczą do dzisiaj nie byli (a byłoto już prawie 2 miesięce tem) więc jutro jade na Gdańską sobie porozmawiać. ogólanie to sprzedawcy są bardzo mili i kompetentni okna też super ale ich montarzyści... lepiej nie komentować. Albo my na takich trafiliśmy. Okna zamontowali nawet dobrze tylko zamienili strony otwierania drzwi i były oczywiście pretensje że muszą zmieniać a na ścianach dokładnie było wyrysowane co i jak. Jedne drzwi do dzisiaj sie nie otwierają i czakamy na regulacje.

czwarteczkowo witam :lol: :lol:

Teska pamiętam o Tobie.

A co byś powiedział, jakbym napisała na kartce, że jesteś zainteresowana, podałabym twój numer telefonu i przypięła kartkę do ogrodzenia?

mozesz tak zrobic, prosze :lol: :lol: bo tam teraz chyba jest pies, wiec wlasciciel musi sie tam zjawic....