Maggie 20.07.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 bryta, priv No to ja się idę pakować na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.07.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ..... Pierwsza partia bloczków przyszła nieco ponadkruszana na rogach, następne były lepsze, ale wykonawca twierdził, że Xella lepiej trzyma wymiary. Mit, który chcę obalić - Xella zupełnie nie trzyma wymiarów. Poza tym bloczki też przychodzą popękane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.07.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Delf, czy można kiedyś podjechać do Ciebie, żeby popatrzeć na ułożenie kostki granitowej? Rozmawiałam wstępnie z fachowcem, który ją u Ciebie kładł i jestem ciekawa, jak to wygląda w realu. Jeśli to nie tajemnica, chętnie dowiem się też czegoś na temat ceny i zasad współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.07.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 No to ja się idę pakować na wakacje Boszszsze, jak Ci zazdroszczę! Pięknej pogody i miłego wypoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 20.07.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich goracoMam pytankoCzy mozecie poradzic gdzie moge kupic tanio dachowki IBF i nie tylko ale cementowe i krokwie Ogolnie caly dach 360mkw,gdzie daja dobre rabaty Slyszeliscie cos moze o hurtowni Na ul.Migdalowej w Dobrej Szcz.?Pozwole sie was pytac czesciej o rozne hurtownie juz nie dlugo zaczynam budowac moj wymazony dom Aha i jeszczeRury wodne ,gazowe ,kanalizacyjne gdzie????? Z gory dziekiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.07.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Delf, czy można kiedyś podjechać do Ciebie, żeby popatrzeć na ułożenie kostki granitowej? Rozmawiałam wstępnie z fachowcem, który ją u Ciebie kładł i jestem ciekawa, jak to wygląda w realu. Jeśli to nie tajemnica, chętnie dowiem się też czegoś na temat ceny i zasad współpracy. oczywiście, planuję w końcu posiedzieć w domku, ale wcześniej koniecznie zadzwoń; do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 20.07.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 i dzię ki wszystkim za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 20.07.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Po jakim czasie od momentu postawienia budynku wykonywaliście elewację (interesują mnie tylko styropian-owcy). Chodzi mi o to czy mogę rozpocząć elewację świeżo po wykonaniu tynków i jeszcze przed laniem posadzek ?? tynki - marzec wylewki - kwiecień elewacja - maj-lipiec Słyszałam o domach, gdzie elewację wykonano jeszcze przed instalacjami. Nie wiem tylko jak to jest z odparowywaniem wilgoci ze ścian: ocieplenie styropianem tworzy szczelną barierę na zewnątrz, czy tynk gipsowy pozwoli na oddanie wilgoci do wewnątrz budynku? Ja tyczasem trochę z innej beczki: Maggy z jakich "budowałaś" silikatów? Czy ekipa miała większe trudności? Również zastanawiam się nad silikatami. materiał z Grupy Silikaty (z różnych zakładów), kupowany w Realbudzie. Ekipa trudności nie zgłaszała, ale to był naprawdę dobry wykonawca . Na początku ceny były trochę atrakcyjniejsze niż Silki Xelli, potem różnicy w zasadzie już nie było, ale pozostałam przy tych bloczkach, bo mają nieco inny wymiar niż silka. Pierwsza partia bloczków przyszła nieco ponadkruszana na rogach, następne były lepsze, ale wykonawca twierdził, że Xella lepiej trzyma wymiary. To poproszę o namiary tego wykonawcy na priv, jeśli możesz napisz coś więcej o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 20.07.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 hidaro nie wiem, czy nie odkrywam teraz Ameryki na nowo, ale własnie zauwazyłam, że jesteś moim bardzo bliskim sąsiadem Nasze domy stoją w tej samej lini, tylko 2 ulice dalej, więc widze tylko czubek twojego dachu. W każdym razie zapraszam na kawkę albo coś chłodnego, jak będziecie mieć ochotę. Dziekujemy za zaproszenie napewno skorzystamy w wolnej chwili teraz mamy straszne zamieszanie ze wszystkim we wtorek posadzki i mamy nadzieje ze na koniec wrzesnia sie wprowadzimy, polecie mi kogos do ukladania kafelek, ponawiam prosbe o liste rankingowa wiem ze malo pisze na forum ale nistety nie ma kiedy zaczelismy budowe w styczniu wiec wszystko biegiem praca i dom naraz to zadużo a równo z domkiem rosnie nam synek ktory rowniez tez nieawno sie urodzil.Zapraszam do nas na odwiedziny jak bedziecie przechodzic to wpadnijcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 20.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich! Mirlandia, czy ten szarik w Twoim logo to owczarzysko kaukaskie? http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/4_th.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 20.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam wszystkich! Mirlandia, czy ten szarik w Twoim logo to owczarzysko kaukaskie? http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/4_th.jpeg Witaj, Nie, to berneńczyk , czyli książkowa nazwa berneński pies pasterski - niesamowita przutulacha i wielka miłość mojej żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 20.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 M3 Tak budujemy feniksa z pracowni projektowej domus w Załomiu To my bliscy sądziedzi jesteśmy/będziemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hidaro 20.07.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 delf pochwal sie ktory to wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 20.07.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 mirlandia, piękny dom! Wjazd na posesję jest na wprost garażu, czy z boku? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Witam, Z boku, tak mi się kiedyś na jakijś fotce to rozwiązanie spodobało,że jak p. architekt o takim rozwiązaniu wspomniała - natychmiast ten pomysł "kupiłem" To tak jak u mnie. Tyle, że ja wybrałam takie rozwiązanie ponieważ chciałam mieć wjazd do garażu i wejscie do domu od północy, a salon od południa. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 20.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Hejka! Pani Ola, która kiedyś pracowała w Hurtowni PSB w Mierzynie, otworzyła własną firmę. Podaję adres: Aleksandra Tecław-Urban Teren Węglobudu – Hala przy Turzynie Boh.Warszawy 37 Stara nazwa Magazyn Ogólnobudowlany Nr 3 Tel. 503 048 916 Jeszcze tam nie byłam (nie ma mnie teraz w Szczecinie), ale myślę, że warto zajrzeć, bo podobno ma towar w dobrych cenach. Poza tym to osoba kompetentna i potrafi doradzić. Jeśli do Niej zajrzycie, napiszcie jakie wrażenia. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.07.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 delf pochwal sie ktory to wasz domek niestety namiarami nie wspomoge, bo jak słyszę, jakie teraz sa ceny, to te które ja miałam sa absolutnie nieaktualne. Kafelkarza niestety nie moge polecić, jak by drogi nie był. Mój dom jest 2 (dzialka 3) dokladnie za waszym w kierunku Pucic, mam taki sam numer domu, jak wy, tylko nieparzysty ... i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 21.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam wszystkichMam pytanie odnośnie firm wykonuj ących stan surowy otwarty,czy macie jakąś listę?Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc...a może znacie firmy które wykonałyby tylko część robót?a nie koniecznie całość? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie firm wykonuj ących stan surowy otwarty, czy macie jakąś listę? Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc... a może znacie firmy które wykonałyby tylko część robót? a nie koniecznie całość? Pozdrawiam serdecznie Podaj mi na priv swój adres e-mail. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam wszystkich! Mirlandia, czy ten szarik w Twoim logo to owczarzysko kaukaskie? http://www.album.astral.pl/album/fotos/5569/2/5194/4_th.jpeg Witaj, Nie, to berneńczyk , czyli książkowa nazwa berneński pies pasterski - niesamowita przutulacha i wielka miłość mojej żony Ile miesięcznie kosztuje jedzenie dla takiego psa? I w ogóle utrzymanie? Zastanawiamy się, czy nas będzie stać na większego psa. Mój młodszy syn bardzo by chciał, a starszy boi się psów i pomyśleliśmy sobie, że może własny pies w domu pomógłby ten strach przezwyciężyć. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.07.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ile miesięcznie kosztuje jedzenie dla takiego psa? I w ogóle utrzymanie? Zastanawiamy się, czy nas będzie stać na większego psa. Mój młodszy syn bardzo by chciał, a starszy boi się psów i pomyśleliśmy sobie, że może własny pies w domu pomógłby ten strach przezwyciężyć. Jedzenie dla psa to nie wszystko. Trzeba mu poświęcić mnóstwo czasu, serca i zainteresowania. Trzeba chodzić na spacery dbać o higienę i w wielu przypadkach chodzić na szkolenia. Jeśli rozważasz zakup psa to poważnie musicie się zastanowić i to całą rodziną. Będą problemy z wyjazdem na urlop, z wyjściem wieczorem całą rodziną - trzeba znać i zdawać sobie sprawę z pewnych ograniczeń. Jeśli już podejmiesz decyzję że ma być pies - to warto rozważyć jaki to ma być pies i zapoznać sięz zaletami/wadami poszczególnych ras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts