Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ile miesięcznie kosztuje jedzenie dla takiego psa? I w ogóle utrzymanie? Zastanawiamy się, czy nas będzie stać na większego psa. Mój młodszy syn bardzo by chciał, a starszy boi się psów i pomyśleliśmy sobie, że może własny pies w domu pomógłby ten strach przezwyciężyć.

:evil:

To mniej więcej jakbyś zapytała ile kosztuje utrzymanie dziecka :x

Psa nie można rozważać w takich kategoriach - to członek rodziny !!

Jedzenie dla psa to nie wszystko. Trzeba mu poświęcić mnóstwo czasu, serca i zainteresowania. Trzeba chodzić na spacery dbać o higienę i w wielu przypadkach na szkolenia.

A co jak się rozchoruje - będziesz się zastanawiała czy "opłaca" się go leczyć ?? :cry:

Jeśli rozważasz zakup psa to poważnie musicie się zastanowić i to całą rodziną. Będą problemy z wyjazdem na urlop, z wyjściem wieczorem całą rodziną - trzeba znać i zdawać sobie sprawę z pewnych ograniczeń.

Jeśli już podejmiesz decyzję że ma być pies - to warto rozważyć jaki to ma być pies i zapoznać sięz zaletami/wadami poszczególnych ras.

Witam wszystkich,

Tomek, chyba za ostro "najechałeś" na Aleksandrę. :-) Ja zrozumiałem z jej wpisu, ze oni maja/mieli psa tylko jakiegoś mniejszego (pewnie innej rasy) i sa ciekawi ile kosztuje utrzmanie (jedzenie, leki, higiena, wyposażenie, itp.) akurat Berneńczyka.

Zreszta nawet jakby dopiero co zastanawiali się nad ewentualnością posiadania psa to co złego było w jej zapytaniu ile kosztuje jego utrzymanie? To chyba właśnie wyraz świadomości a nie ignorancji. Zresztą z pytaniem o koszt utrzymania dziecka. Bo chyba tak z jednym jak i z drugim wiążą się jakieś koszty - w wartościach tak pienieżnych jak i ograniczeniach/zmianach jakie zajdą w zyciu rodziny. Dodam, że dla mnie dziecko, człowiek staje absolutnie na pierwszym miejscu.

"Psa nie można rozważać w takich kategoriach - to członek rodziny !!" - moim zdaniem własnie także w takich kategoriach trzeba! Psy tych którzy wczesniej o tym nie pomysleli zapełniają schroniska, ulice i lasy.

Hej :-)

.......łudzę się,że w nowym domu pójdą do wydzielonego w ogrodzie kojca, ale sam w to troche nie wierzę......

Ja też się kiedyś łudziłem, nawet planowałem ogrzewaną budę 8) - obecnie w domu pod schodami zostało zaprojektowane specjalne miejsce dla naszego pupila

http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/gostekI.jpg

będzie miał z tego miejsca wgląd na wszystko i wszystkich :lol:

Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można pooglądać i zamówić wykonanie barierek balkonowych ?? - interesuje mnie metalowa barierka w prostym wzorze najlepiej w odcieniu miedzianym, nie srebrnym.

proponuje najblizej czyli na ul Modrej ... pan kompetentny tyle ze teraz pojechal na urlop do konca lipca

Witam wszystkich goraco

Mam pytanko

Czy mozecie poradzic gdzie moge kupic tanio dachowki IBF i nie tylko ale cementowe i krokwie

Ogolnie caly dach 360mkw,gdzie daja dobre rabaty

Slyszeliscie cos moze o hurtowni Na ul.Migdalowej w Dobrej Szcz.?

Pozwole sie was pytac czesciej o rozne hurtownie juz nie dlugo zaczynam budowac moj wymazony dom

Aha i jeszcze

Rury wodne ,gazowe ,kanalizacyjne gdzie?????

Z gory dzieki

Pozdrawiam

Witajcie w tą smutną niedzielę. :cry: Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów.

Ja też należałam do tej parafii zanim wyprowadziłam się na wieś. Smutne.

Delf, czy można kiedyś podjechać do Ciebie, żeby popatrzeć na ułożenie kostki granitowej? Rozmawiałam wstępnie z fachowcem, który ją u Ciebie kładł i jestem ciekawa, jak to wygląda w realu. Jeśli to nie tajemnica, chętnie dowiem się też czegoś na temat ceny i zasad współpracy. :wink:

oczywiście, planuję w końcu posiedzieć w domku, ale wcześniej koniecznie zadzwoń; do zobaczenia.

Na pewno zadzwonię, dzięki.

Witajcie w tą smutną niedzielę. :cry: Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów.

Ja też należałam do tej parafii zanim wyprowadziłam się na wieś. Smutne.

w zasadzie powinienem napisać dokładnie to samo co Arcobaleno, tez należałem do tej parafii zanim sie przeprowadziłem na wieś. Bardzo smutny ten lipiec.... najpierw dwóch policjantów ze stargardu, teraz ten autokar... :( :(

m.