tomadyna 22.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można pooglądać i zamówić wykonanie barierek balkonowych ?? - interesuje mnie metalowa barierka w prostym wzorze najlepiej w odcieniu miedzianym, nie srebrnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 22.07.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ile miesięcznie kosztuje jedzenie dla takiego psa? I w ogóle utrzymanie? Zastanawiamy się, czy nas będzie stać na większego psa. Mój młodszy syn bardzo by chciał, a starszy boi się psów i pomyśleliśmy sobie, że może własny pies w domu pomógłby ten strach przezwyciężyć. To mniej więcej jakbyś zapytała ile kosztuje utrzymanie dziecka Psa nie można rozważać w takich kategoriach - to członek rodziny !! Jedzenie dla psa to nie wszystko. Trzeba mu poświęcić mnóstwo czasu, serca i zainteresowania. Trzeba chodzić na spacery dbać o higienę i w wielu przypadkach na szkolenia. A co jak się rozchoruje - będziesz się zastanawiała czy "opłaca" się go leczyć ?? Jeśli rozważasz zakup psa to poważnie musicie się zastanowić i to całą rodziną. Będą problemy z wyjazdem na urlop, z wyjściem wieczorem całą rodziną - trzeba znać i zdawać sobie sprawę z pewnych ograniczeń. Jeśli już podejmiesz decyzję że ma być pies - to warto rozważyć jaki to ma być pies i zapoznać sięz zaletami/wadami poszczególnych ras. Witam wszystkich, Tomek, chyba za ostro "najechałeś" na Aleksandrę. Ja zrozumiałem z jej wpisu, ze oni maja/mieli psa tylko jakiegoś mniejszego (pewnie innej rasy) i sa ciekawi ile kosztuje utrzmanie (jedzenie, leki, higiena, wyposażenie, itp.) akurat Berneńczyka. Zreszta nawet jakby dopiero co zastanawiali się nad ewentualnością posiadania psa to co złego było w jej zapytaniu ile kosztuje jego utrzymanie? To chyba właśnie wyraz świadomości a nie ignorancji. Zresztą z pytaniem o koszt utrzymania dziecka. Bo chyba tak z jednym jak i z drugim wiążą się jakieś koszty - w wartościach tak pienieżnych jak i ograniczeniach/zmianach jakie zajdą w zyciu rodziny. Dodam, że dla mnie dziecko, człowiek staje absolutnie na pierwszym miejscu. "Psa nie można rozważać w takich kategoriach - to członek rodziny !!" - moim zdaniem własnie także w takich kategoriach trzeba! Psy tych którzy wczesniej o tym nie pomysleli zapełniają schroniska, ulice i lasy. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.07.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 .......łudzę się,że w nowym domu pójdą do wydzielonego w ogrodzie kojca, ale sam w to troche nie wierzę...... Ja też się kiedyś łudziłem, nawet planowałem ogrzewaną budę - obecnie w domu pod schodami zostało zaprojektowane specjalne miejsce dla naszego pupila http://tomek.xcomp.pl/photos/dom/gostekI.jpg będzie miał z tego miejsca wgląd na wszystko i wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 ....Tomek, chyba za ostro "najechałeś" na Aleksandrę. Może rzeczywiście - zmieniłem wydżwięk post-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 22.07.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witajcie w tą smutną niedzielę. Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 22.07.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Straszny ten wypadek ['] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witajcie w tą smutną niedzielę. Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.07.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 22.07.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie można pooglądać i zamówić wykonanie barierek balkonowych ?? - interesuje mnie metalowa barierka w prostym wzorze najlepiej w odcieniu miedzianym, nie srebrnym. proponuje najblizej czyli na ul Modrej ... pan kompetentny tyle ze teraz pojechal na urlop do konca lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 22.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam wszystkich goracoMam pytankoCzy mozecie poradzic gdzie moge kupic tanio dachowki IBF i nie tylko ale cementowe i krokwieOgolnie caly dach 360mkw,gdzie daja dobre rabaty Slyszeliscie cos moze o hurtowni Na ul.Migdalowej w Dobrej Szcz.?Pozwole sie was pytac czesciej o rozne hurtownie juz nie dlugo zaczynam budowac moj wymazony dom Aha i jeszczeRury wodne ,gazowe ,kanalizacyjne gdzie????? Z gory dziekiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witajcie w tą smutną niedzielę. Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów. Ja też należałam do tej parafii zanim wyprowadziłam się na wieś. Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.07.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam rankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.07.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 watawac!!!!!! piekna pogoda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 23.07.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 ja od 4,00 nie śpię ale wstyd było sie ujawnić o tej porze ...... mam nerw przeprowadzkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.07.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 ja od 4,00 nie śpię ale wstyd było sie ujawnić o tej porze ...... mam nerw przeprowadzkowy no niezle ale ja tez mialam taki nerw.....w dzien kiedy oddawalam klucze i ostatnia noc w starym mieszkaniu.... kiedy sie przeprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.07.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Delf, czy można kiedyś podjechać do Ciebie, żeby popatrzeć na ułożenie kostki granitowej? Rozmawiałam wstępnie z fachowcem, który ją u Ciebie kładł i jestem ciekawa, jak to wygląda w realu. Jeśli to nie tajemnica, chętnie dowiem się też czegoś na temat ceny i zasad współpracy. oczywiście, planuję w końcu posiedzieć w domku, ale wcześniej koniecznie zadzwoń; do zobaczenia. Na pewno zadzwonię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 ja od 4,00 nie śpię ale wstyd było sie ujawnić o tej porze ...... mam nerw przeprowadzkowy To już? Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 23.07.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witajcie w tą smutną niedzielę. Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów. Ja też należałam do tej parafii zanim wyprowadziłam się na wieś. Smutne. w zasadzie powinienem napisać dokładnie to samo co Arcobaleno, tez należałem do tej parafii zanim sie przeprowadziłem na wieś. Bardzo smutny ten lipiec.... najpierw dwóch policjantów ze stargardu, teraz ten autokar... :( m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.07.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witajcie w tą smutną niedzielę. Na pewno słyszeliscie o wypadku, oczekuje z niepokojem o nazwiska ludzi ze Stargardu. Jest to moja Parafia a księża z tego Koscioła uczą razem ze mną w mojej szkole. Brak słów. straszna tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 ja od 4,00 nie śpię ale wstyd było sie ujawnić o tej porze ...... mam nerw przeprowadzkowy już spakowana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts