Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam po 2 tygodniowych wakacjach.

Ale sie rozpisaliscie :), nie zdolalem wszystkiego przeczytac ale poniekad widze ze sa juz nowi forumowicze Witam was. Gratuluje rowniez w postepach budowlanych.

Nam w czasie urlopu zlozylo sie pozwolenie na budowe i teraz zaczynam starania z dopieciem finansowania i szukaniem ekipy. Jezeli ktos ma jakis wykonawcow, ktorzy nie sa na liscie to poprosze.

Witam, wpadłam na chwilę, :D

inches, stan surowy wykonywała u mnie firma p. Andrzeja Żabickiego. Tel. 601 951 978.

tomadyna, ja właśnie zamawiałam swoją balustradę w firmie Juster na Modrej. Pan ma spore portfolio z realizacjami swoich prac. Bardzo porządny fachowiec, chociaż trochę ... introwertyczny :wink:

Wysłałam swoje opinie m.in. o tych wykonawcach do Klausa, nawet dwa razy :-? . Niestety, nie uwzględnił ich w ostatniej wersji listy rankingowej :roll:

Witam serdecznie wszystkich po dłuuuugiej przerwie.

Wczoraj pojawiliśmy się na naszej działce pierwszy raz od jej zakupu i ......doznaliśmy lekkiego szoku. Okazało się, że te małe samosiejki wypuścily liście. Teraz na działce mamy 2metrowy lasek. i komarów od cholery.

A teraz clou programu: nasza działka jest ostatnią na ulicy, na której (oprocz wzrostu samosiejek) jeszcze nic się nie dzieje. Sąsiedzi już zabrali się za budowę domów. NIESTETY przycięli na TOI TOI'u...co tu dużo mówić.....mamy pamiątkę od jakiegoś robotnika...przykryta papierem toaletowym!!! W tym tygodniu robimy wycinkę (koniec intymy i zakrywania obcych tylnych częsci ciala!!) i grodzimy działkę. Normalnie WSTRZĄS i głęboka trauma! ;)

Nie przejmuj się. U nas pies sąsiada regularnie robił kupę w łazience na etapie stanu surowego, dopóki nie wstawiliśmy drzwi wejściowych :oops: .

witam wieczorową porą :D

u nas w poniedziałek zakończyły się prace nad podjazdem - czekaliśmy 2 tygodnie aż wytwórnia dorobi kostkę brukową, która się rozeszła z hurtowni i placu :wink: :D i zabrakło akurat dla nas :D ma szczęście ekipa sprawna, zorganizowała sobie wszystko tak, że w jeden dzień zwieźli im towar, położyli kostkę, wzięli pieniądze i w ukłonach pojechali gdzie indziej... namiary wyśle na pewno do klausa, bo niewiele było w czasie budowy ekip, z których bylibyśmy tak zadowoleni..

na jakim jesteście etapie? projekt jest? :D /quote]

Tiaaa. Jeszcze nie kupiony, ale chyba znalezlismy consensus, aczkolwiek na 100% juz niczego pewna nie jestem. Na razie sa dwa. B.podobne.

Pytanie - wiecej powierzchni uzykowej czy jeden b.maly pokoik na parterze od slonecznej strony wiecej? Pokoj dla panienek 9 czy 14m2? Z aneksem kapielowym (dla panienek oczywiscie) czy wanienka w pralni...

Zwizualizuje pewnikiem i wybiore, tylko takie straszne g... sobie kupilam do tej wizualizacji. Tfu.

Dołouje to strasznie daleko...

my zostaliśmy niemalże na starych gratach hihi...

Wypraszam sobie :))))) To Wy jestescie strasznie daleko!!! My zaraz jak sie Unia zaczyna, poczatek swiata przecie ;)

Chapnelas ta dzialeczke obok, co to ja chcialas chapnac?

Tak dokładnie tą :)

My do granicy mamy 15 minut, więc nie wiem o co Ci chodzi :lol:

Sama robisz te wizualizacje?

Po co kupiłaś, można robic w Sketchupie , za darmo do sciegniecia z netu :)

.....(na google sketchUp ) Bardzo prosty i fajny .... z wizualizowałam rodzince kominek usytuowany na bocznej ścianie i na środku pomieszczeń i od razu zmienili zdanie... :) (bedzie na środku) .....

Wiesz że śniłaś mi się dziś? ale wolałabyś nie wiedzieć w jakich okolicznościach...

My póki co czekamy... projekt albo sie robi albo jest już złożony i czeka na decyzje...

Póki co rozglądamy sie za ekipą... Na razie tylko moje są szczęśliwe bo mają całe pole do wybiegu.... ale się skończy..hihihi

Biegne na spacer..

Teska poproszę również o namiary na fachowców od wykończeniówki :D

Czy wykonanie montarzystów z m&s na Gdańskiej jest az tak fatalne? Boje się bo u nich zamówiłam okna, drzwi i bramę garazową :(

Pozdrawiam

Ja jestem zadowolony i z jakości okien i z ekipy. czekam jeszcze na bramę garażową i drzwi.

PS. razi mnie MONTARZYSCI przez RZ