Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Teska poproszę również o namiary na fachowców od wykończeniówki :D

Czy wykonanie montarzystów z m&s na Gdańskiej jest az tak fatalne? Boje się bo u nich zamówiłam okna, drzwi i bramę garazową :(

Pozdrawiam

Ja jestem zadowolony i z jakości okien i z ekipy. czekam jeszcze na bramę garażową i drzwi.

PS. razi mnie MONTARZYSCI przez RZ

ja mam okna, bramę garażową i drzwi wejściowe z M&S i jestem zadowolona. Drobne usterki poprawione w umowionym czasie. W dalszym ciągu - POLECAM !

proszę o podanie nazwiska dobrego chirurga dziecięcego w Szczecinie.

Moja córka ma przepuklinę i ma mieć operację. Chciałabym żeby zajął się nią najlepszy specjalista.

ja bym szukała na Unii.

a ja na Wojciecha :wink: :D

Mój młodszy Synek (7 lat) do tej pory dwa razy zaliczył Chirurgię operacyjną na Wojciecha. Też się bałam, a najbardziej tego, że trzeba było Go zostawić samego, a odwiedziny po zabiegu dopiero po upływie doby. Robiłam wywiad i usłyszałam, że OIOM (chyba tak to się nazywa) na Wojciecha jest wzorcowy.

Wszystko było dobrze. Synuś bardzo mile wspomina personel i opiekę. Poza tym mogę dodać, że zaprowadziłam Go w dniu operacji wcześnie rano. W gabinecie przebrałam w piżamkę i odprowadziłam do windy. Na górę pojechał w asyście przemiłej pielęgniarki. Wiem, że zaraz potem dostał do wypicia środek, po którym już nic nie pamiętał. Kojarzy dopiero przebudzenie na sali po zabiegu. Ponieważ wszystko było dobrze, to po 24 godz. od zabiegu trafił na Chirurgię, skąd zaraz zabrałam Go do domu. Potem tylko kontrole w Przychodni na Wojciecha.

Oczywiście dziecko musi wiedzieć po co idzie do szpitala i co Mu będą robić. Ja Synkowi wszystko wytłumaczyłam, odpowiedziałam na każde z Jego pytań, poinformowałam Go jaka będzie kolejność wydarzeń i pozytywnie nastawiłam do całej sprawy. Mam wrażenie, że mimo zaledwie 6 lat, mój Synek dzielniej zniósł tą sprawę ode mnie.

Doskonale rozumiem jak bardzo to przeżywasz, ale nie możesz tego pokazać swojej Córeczce. Będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Pozdrowionka

Aleksandra

dziękuję za wypowiedzi.

Olka ma 3 lata i też jej wytłumaczę i w miarę możliwości przygotuję, żeby nie była zdezorientowana - jest kumatą bestyjką, no ale ... jest jeszcze małą dziewczynką.

Oczywiście jej nie pokażę, że mam stracha.

Uspakaja mnie trochę fakt, że masz dobrą opinię o Wojciechu. Moim zdaniem najważniejsi są ludzie i to żeby im się chciało chcieć.

Pozdrawiam

WITAM :lol:

A ja od 2 tygodni szukam chetnego do pomocy, co by chciał sobie dorobić i wiecie co....... nie ma. Nawet nie są zainteresowani ile bysmy zapłacili, wniosek - honor i duma im nie pozwala. Jednego to byłam prawie pewna, trójka dzieci, niewiele zarabia, żona nie pracuje a on nie chce. :o :x :x Jakby sie dobrze uwinał to w tydzień i ma druga pensje - nie rozumiem. A nie sa to jakies prace wielkie, obsypanie domu piaskiem i rozbicie gruzu na podjezdzie do garażu i t.p. Ciężka to praca nie jest, bo skoro ja to moge robic to chłop napewno - nie pojmuje tego :-?

Wykonawcom w (głowach) dupach się poprzewracało

I kolejna zła wiadomość

Pomimo spadku cen materiałów - robocizna dalej szaleje w górę i nie widać końca.

Powoli dochodzi do paranoi, stawki poszły przy niektórych pracach nawet o 100 % do góry.

Zmienia sie mentalność pracownika i podejście inwestorów - ale nie możemy dać się zwariować, na rynku dużo jest papraków i im nie ma co odpuszczać. jak płacę za tynki 26 zł/m2 to nie pozwolę sobie na poprawki we własnym zakresie.

Znam wykonawcę elewacji (3 ekipy) który twierdzi że nie wchodzi na obiekty bo mu kierownicy robót nie odbiorą tak zrobionej pracy a na domkach jest takie zapotrzebowanie, że ma to gdzieś.

Szczery do bólu.

U mnie nie porobi.

Jańcio

WITAM :lol:

A ja od 2 tygodni szukam chetnego do pomocy, co by chciał sobie dorobić i wiecie co....... nie ma. Nawet nie są zainteresowani ile bysmy zapłacili, wniosek - honor i duma im nie pozwala. Jednego to byłam prawie pewna, trójka dzieci, niewiele zarabia, żona nie pracuje a on nie chce. :o :x :x Jakby sie dobrze uwinał to w tydzień i ma druga pensje - nie rozumiem. A nie sa to jakies prace wielkie, obsypanie domu piaskiem i rozbicie gruzu na podjezdzie do garażu i t.p. Ciężka to praca nie jest, bo skoro ja to moge robic to chłop napewno - nie pojmuje tego :-?

Wykonawcom w (głowach) dupach się poprzewracało

I kolejna zła wiadomość

Pomimo spadku cen materiałów - robocizna dalej szaleje w górę i nie widać końca.

Powoli dochodzi do paranoi, stawki poszły przy niektórych pracach nawet o 100 % do góry.

Zmienia sie mentalność pracownika i podejście inwestorów - ale nie możemy dać się zwariować, na rynku dużo jest papraków i im nie ma co odpuszczać. jak płacę za tynki 26 zł/m2 to nie pozwolę sobie na poprawki we własnym zakresie.

Znam wykonawcę elewacji (3 ekipy) który twierdzi że nie wchodzi na obiekty bo mu kierownicy robót nie odbiorą tak zrobionej pracy a na domkach jest takie zapotrzebowanie, że ma to gdzieś.

Szczery do bólu.

U mnie nie porobi.

Jańcio

Teska poproszę również o namiary na fachowców od wykończeniówki :D

Czy wykonanie montarzystów z m&s na Gdańskiej jest az tak fatalne? Boje się bo u nich zamówiłam okna, drzwi i bramę garazową :(

Pozdrawiam

Ja jestem zadowolony i z jakości okien i z ekipy. czekam jeszcze na bramę garażową i drzwi.

PS. razi mnie MONTARZYSCI przez RZ

Pszepraszam za doznania "estetyczne" :oops: Cieszę się ze pozostali w grupie są bardziej wyrozumiali i pomineli mój błąd milczeniem :D :D

tak, to ten sam sprzedajacy :x :x 12 dzialek kupil od niego developer i od wrzesnia stawia 9 domow wolnostojacych od 180 do 280 m2 dzialki wielkosc 800-900 m2..a na wprost mojej chalupy stawia swoj dom....tylko ze juz swoj stawia na 3 dzialkach :lol:

Kwala Bohu, ze naprzeciw Ciebie na trzech! Oby tylko na tyle ladny, aby nie popsuc widokow...

Ojoj, a to sie duzo bedzie dzialo na naszym "zadupku" od jesieni :D

Po "mojej" stronie tez jesien-wiosna kilka osob startuje...

azalka, on moze sobie i ladny dom postawi......ale teraz gmina daje takie warunki ze ludzie stawiaja tylko szkarady....tzn ida wzwyz.....jak jezdizsz to widzisz co buduja...... :x

ciesze sie ze bedzie budowal.....osloni od wiatrow....a widoki i tak zostana....zrobi porzadna droge...itp...