Teska 30.07.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam po tygodniowym urlopie na zielonej wyspie Kilka nowych osób przyłączyło się do nas - witam w grupie. a my dopiero sie wybieramy.....jeno do wilna Moja ciocia była w czerwcu w Wilnie. Nie wiem czy tak trafiła, ale spotkała się z dużą agresją wobec Polaków. Ponoć traktują Polaków jak byłych zaborców. Ale miejsca są tam piekne Zapomniałam: doczytałam, że Piotr przyjechał - pozdrów Go a dzieki tez pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 30.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 gdzie kupowaliście biały montaż ? Kiedyś widziałam na forum rozmowy o p. Rysiu ??? Interesują mnie typowe rozwiązania : koło, Ravak, Cersanit może Roca. Pomóżcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 31.07.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 gdzie kupowaliście biały montaż ? Kiedyś widziałam na forum rozmowy o p. Rysiu ??? Interesują mnie typowe rozwiązania : koło, Ravak, Cersanit może Roca. Pomóżcie ! Proponuję zrobić rozeznanie na Allegro, można kupić dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 I jeszcze jedno - uzytkuje ktos wanne ustawiona pod skosem poddasza? Mam scianke kolnankowa 95cm i dach 40st. Zastanawiam sie czy jak ustawie wanne pod skosem dachy, to czy mocno ucierpi moja lepetyna. dla mnie jedyny problem, to ochlapany sufit/skos (nie mam kafli, tylko farbę) A czy da sie w ogole polozyc kafelki na skosach? Nie odpadna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 31.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 gdzie kupowaliście biały montaż ? Kiedyś widziałam na forum rozmowy o p. Rysiu ??? Interesują mnie typowe rozwiązania : koło, Ravak, Cersanit może Roca. Pomóżcie ! Proponuję zrobić rozeznanie na Allegro, można kupić dużo taniej. lub na Ceneo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.07.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 I jeszcze jedno - uzytkuje ktos wanne ustawiona pod skosem poddasza? Mam scianke kolnankowa 95cm i dach 40st. Zastanawiam sie czy jak ustawie wanne pod skosem dachy, to czy mocno ucierpi moja lepetyna. dla mnie jedyny problem, to ochlapany sufit/skos (nie mam kafli, tylko farbę) A czy da sie w ogole polozyc kafelki na skosach? Nie odpadna? Nie mają prawa odpaść. U mnie trzymają się ponad trzy lata. A kiedyś byłam u ludzi którzy kafelki mieli również na suficie a na środku (sufitu) lustro. Dla mnie to już była przesada, ale ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Co byście zrobili na moim miejscu? Wczoraj przyszedł sąsiad i przyniósł mi na cd zdjęcia i mówi - niech pani zrobi z tym co uważa. A na zdjęciach pani pracująca dla enei, spisująca liczniki pod naszą nieobecność weszła na nasz teren przez płot (ostro zakończony). A jakby się poślizgnęła? A po drugie włamała się na nasz teren Zastanawiam się czy nie złożyć oficjalnej skargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 31.07.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Co byście zrobili na moim miejscu? Wczoraj przyszedł sąsiad i przyniósł mi na cd zdjęcia i mówi - niech pani zrobi z tym co uważa. A na zdjęciach pani pracująca dla enei, spisująca liczniki pod naszą nieobecność weszła na nasz teren przez płot (ostro zakończony). A jakby się poślizgnęła? A po drugie włamała się na nasz teren Zastanawiam się czy nie złożyć oficjalnej skargi hmm.. jakby dwie sprawy - sprawdź w umowie z enea czy nie masz obowiązku udostępniać licznika ich pracownikom. jeśli masz taki zapis, to nie warto ruszać spawy, bo powiedzą, że złamałaś umowę. jakby pańci coś się stało to sama sobie winna, nie twój problem. jeśli nie masz takiego obowiązku to trzeba zgłosić sprawę nawet na policję. warto pomyśleć, czy nie zmienić licznika na taki ze zdalnym odczytem, wtedy nikt nie przychodzi go spisywać. druga sprawa to sąsiad - miło, że zwraca uwagę co się dzieje, nie wszyscy są zainteresowani co się dzieje w okolicy, w razie włamania czy jakiegoś wypadku można liczyć na pomoc. trzeba by mu jaką flaszkę postawić przy jakiejś okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 31.07.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 WITAJCIE. Krótkie pytanko. Czy tynkować scianki kolankowe na poddaszu czy pociągnąć płyty g-k przy okazji robót przy ocieplaniu dachu. Czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.07.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.07.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? U mnie ze wzgledu na wymiary wiatrolapu musza sie otwierac na zewnatrz. Bezpieczniej jest oczywiscie, gdy otwieraja sie do wewnatrz. Z drugiej strony konstrukcja wspolczesnych drzwi jest taka, ze wyciecie zawiasow nie sprawi, ze drzwi wypadna z oscieznicy. Poza tym jest kilka prostszych sposobow wlamania sie do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.07.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? U mnie ze wzgledu na wymiary wiatrolapu musza sie otwierac na zewnatrz. Bezpieczniej jest oczywiscie, gdy otwieraja sie do wewnatrz. Z drugiej strony konstrukcja wspolczesnych drzwi jest taka, ze wyciecie zawiasow nie sprawi, ze drzwi wypadna z oscieznicy. Poza tym jest kilka prostszych sposobow wlamania sie do domu Jedna z firm dala mi jeszcze wiecej argumentow, np ze otwierajac drzwi zapraszamy gosci do wewnatrz, ze latwiej docieplic boki drzwi z zewnatrz bo nie ma zawiasow, ze drzwi sie mniej wypaczaja ??. A zna ktos plusy otwierania ze zewnatrz oprocz wiekszego wiatrolapu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 31.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich! Matam, drzwi do wewnatrz! i......... nie wymyślaj! Przetestowane! (np. 1. nie odpychasz gości od drzwi przy otwieraniu 2. żona może otworzyć drzwi o 4.32, jak leżysz pod progiem zmęczony po spotkaniu z kolegą/koleżanką z przedszkola ( i tak cud, że wróciłeś!) itd. itd...............) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.07.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich! Matam, drzwi do wewnatrz! i......... nie wymyślaj! Przetestowane! (np. 1. nie odpychasz gości od drzwi przy otwieraniu 2. żona może otworzyć drzwi o 4.32, jak leżysz pod progiem zmęczony po spotkaniu z kolegą/koleżanką z przedszkola ( i tak cud, że wróciłeś!) itd. itd...............) Otwierane do wewnatrz oczywiscie wygodniejsze i bezpieczniejsze. Ja mialem na mysli tylko to, ze rozmiary mojego wiatrolapu uniemozliwiaja to rozwiazanie. Gdybym mial wiekszy, na pewno wybralbym drzwi otwierane do wewnatrz. Dodam jeszcze jedno (praktyczne) spostrzezenie. Wybierajac drzwi otwierane do wewnatrz zwroccie uwage, czy macie odpowiednio duzo miejsca z boku drzwi, po stronie klamki. Otwieranie drzwi do wewnatrz jest wyjatkowo niewygodne, gdy nie mozna stanac obok nich. Trzeba sie wtedy cofac z calymi drzwiami. Tak samo nieszczesliwe moze byc otwieranie na zewnatrz, gdy zaraz za drzwiami mamy schodek. Wtedy nie dosc, ze trzeba dac krok do tylu, to jeszcze cofajac sie mozna skrecic noge :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.07.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 RomanW Nie wymyslam W projekcie mam na zewnatrz i jak chodzilem szukac oferty na drzwi to zaproponowano mi takie rozwiazanie. Powiem ze chyba skorzystam . Zwlaszcza ze jak przyjde o 4.33 to zona bez problemu otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 31.07.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A teraz z innej beczki. Czy ktos sie zastanawial nad materialem na sciany konstrukcyjne wykonane z pumeksu naturalnego. Proponuje je firma z mierzyna http://www.jasto.pl/. Sprowadzaja go z Niemiec http://www.jastotherm.de/ Cena m2 sciany 24 to okolo 100 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 31.07.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich, Dajcie namiar na firmy/instalatorów systemów c.o i c.w.u. Na liście jest b. skromny wybór. Może polecacie kogoś, kto potrafi podjechac, obejrzeć dom, oszacowac możlwiości zastosowania róznych rozwiązań, podpowiedzieć rozwiązanie najlepsze oraz potem to dobrze wykonać. Będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 31.07.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Co byście zrobili na moim miejscu? Wczoraj przyszedł sąsiad i przyniósł mi na cd zdjęcia i mówi - niech pani zrobi z tym co uważa. A na zdjęciach pani pracująca dla enei, spisująca liczniki pod naszą nieobecność weszła na nasz teren przez płot (ostro zakończony). A jakby się poślizgnęła? A po drugie włamała się na nasz teren Zastanawiam się czy nie złożyć oficjalnej skargi hmm.. jakby dwie sprawy - sprawdź w umowie z enea czy nie masz obowiązku udostępniać licznika ich pracownikom. jeśli masz taki zapis, to nie warto ruszać spawy, bo powiedzą, że złamałaś umowę. jakby pańci coś się stało to sama sobie winna, nie twój problem. jeśli nie masz takiego obowiązku to trzeba zgłosić sprawę nawet na policję. warto pomyśleć, czy nie zmienić licznika na taki ze zdalnym odczytem, wtedy nikt nie przychodzi go spisywać. druga sprawa to sąsiad - miło, że zwraca uwagę co się dzieje, nie wszyscy są zainteresowani co się dzieje w okolicy, w razie włamania czy jakiegoś wypadku można liczyć na pomoc. trzeba by mu jaką flaszkę postawić przy jakiejś okazji 1. W umowie jest (i tak to było wcześniej praktykowane), że mogą zostawić mi kartkę z numerem tel abym zadzwoniła i podała stan licznika. Jest również taka opcja tzw. prognozowania, że jeśli nikogo nie zastano w domu oraz nie zadzwoniło się z podaniem stanu licznika to enea wystawia rachunek biorąc pod uwagę kilka poprzednich miesięcy. Kiedyś już miałam tak wystawiony rachunek gdy pojechaliśmy zimą na narty. 2. Sąsiad już dostał co trzeba ale zdjęcia robił jego syn i muszę o nim pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 31.07.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam! Co byście zrobili na moim miejscu? Wczoraj przyszedł sąsiad i przyniósł mi na cd zdjęcia i mówi - niech pani zrobi z tym co uważa. A na zdjęciach pani pracująca dla enei, spisująca liczniki pod naszą nieobecność weszła na nasz teren przez płot (ostro zakończony). A jakby się poślizgnęła? A po drugie włamała się na nasz teren Zastanawiam się czy nie złożyć oficjalnej skargi hmm.. jakby dwie sprawy - sprawdź w umowie z enea czy nie masz obowiązku udostępniać licznika ich pracownikom. jeśli masz taki zapis, to nie warto ruszać spawy, bo powiedzą, że złamałaś umowę. jakby pańci coś się stało to sama sobie winna, nie twój problem. jeśli nie masz takiego obowiązku to trzeba zgłosić sprawę nawet na policję. warto pomyśleć, czy nie zmienić licznika na taki ze zdalnym odczytem, wtedy nikt nie przychodzi go spisywać. druga sprawa to sąsiad - miło, że zwraca uwagę co się dzieje, nie wszyscy są zainteresowani co się dzieje w okolicy, w razie włamania czy jakiegoś wypadku można liczyć na pomoc. trzeba by mu jaką flaszkę postawić przy jakiejś okazji 1. W umowie jest (i tak to było wcześniej praktykowane), że mogą zostawić mi kartkę z numerem tel abym zadzwoniła i podała stan licznika. Jest również taka opcja tzw. prognozowania, że jeśli nikogo nie zastano w domu oraz nie zadzwoniło się z podaniem stanu licznika to enea wystawia rachunek biorąc pod uwagę kilka poprzednich miesięcy. Kiedyś już miałam tak wystawiony rachunek gdy pojechaliśmy zimą na narty. no to nie mieli podstaw, żeby skakać przez płot na teren twojej posesji. nie masz dowodu że weszła spisywać licznik a nie testowała alarm z myślą o włamaniu. zgłoś na policję. 2. Sąsiad już dostał co trzeba ale zdjęcia robił jego syn i muszę o nim pomyśleć rozpijanie nieletnich nie wchodzi w rachubę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.07.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts