Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna.

nie to, żebym ich bronił, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale tarcica budowlana, a w szczególności więźba praktycznie od kilku lat dostępna jest tylko mokra. o suszoną, czy choćby powietrznosuchą to trzeba specjalnie prosić i.... długo czekać. wszystko schodzi na bieżąco i prosto z lasu przez tartak na budowę - cykl maksymalnie tygodniowy. a i tak odczekać swoje trzeba na towar. siłą rzeczy mokre drewno źle się impregnuje, choćby chcieli to nie zrobią tego porządnie.

ale jeśli chodzi o długość to faktycznie dali ciała - może na santockiej jacyś amatorzy pracują? na skład w mierzynie nikt się nie skarży....

nie to, żebym ich bronił, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale tarcica budowlana, a w szczególności więźba praktycznie od kilku lat dostępna jest tylko mokra. o suszoną, czy choćby powietrznosuchą to trzeba specjalnie prosić i.... długo czekać. wszystko schodzi na bieżąco i prosto z lasu przez tartak na budowę - cykl maksymalnie tygodniowy. a i tak odczekać swoje trzeba na towar. siłą rzeczy mokre drewno źle się impregnuje, choćby chcieli to nie zrobią tego porządnie.

ale jeśli chodzi o długość to faktycznie dali ciała - może na santockiej jacyś amatorzy pracują? na skład w mierzynie nikt się nie skarży....

Ja ostatnio zamawialem od nich deski czolowe i troche tarcicy. Deska dostepna od reki (niespotykane gdzie indziej) i dobrej jakosci. Tarcica taka sobie i zaimpregnowana rzeczywiscie slabiutko. Terminy realizacji zamowienia i obsluga klienta w moim odczuciu wzorowa, ale i zamowienie niewymagajace.

Witam wszystkich,

Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?

Moze macie jeszcze jakieś uwagi?

Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!!

Witam Wszystkich .

Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy :lol:

Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje.

Chyba jednak przejade sie na swierczewska bo na Struga nic nie znalazlam .

Jak oceniasz ich jakosc bo troche rzeczy mi sie u nich podoba :lol:

a ja kupowalam u Kudry.....w Mierzynie...i bylam bardzo, bardzo zadowolona.....

Witam Wszystkich .

Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje.

właśnie na świerczewskiej był największy wybór paradyża, w hiperglazurze

która kolekcja paradyża najbardziej Cię interesuje?

pozdrawiam

m.

Witam Wszystkich .

właśnie na świerczewskiej był największy wybór paradyża, w hiperglazurze

która kolekcja paradyża najbardziej Cię interesuje?

pozdrawiam

m.

Szukam czegos na podlogi do sypialni i spodobal mi sie Jupiter :D

Chce tez w naturze zobaczyc Cosmo,pedros ,rastic :lol:

Witam wszystkich,

Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?

Moze macie jeszcze jakieś uwagi?

U mnie sprawdzal piony i poziomy ,budowlancy nie mogli zalewac fundamentow stropow bez jego wizyty i zgody .Ponadto bez problemu konsultuje z nim zmiany .Jak tylko mam zastrzezenia co do jakosci to dzwonie sprawdza bardzo dokladnie :lol:

Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!!

A jak z tym:

"Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?"

witam wszystkich,

czy ktoś z Was ma lodówkę side-by-side SAMSUNGA z kostkarką ? Ile cm wystaje od drzwi klamka/uchwyt i czy po otwarciu drzwi, skrzydło mieści się w szerokości lodówki, czy wystaje poza ? Ile winna być odsunięta od ściany (z boku) żeby z niej wygodnie korzystać ?

Trochę to zakręcone, ale chciałam ją postawić w rogu i może mi zabraknąć cm.

Nie mogę się wybrać do Media, więc może ktoś mi pomoże :)