keram8 31.07.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam Wszystkich u mnie ruch na budowie klada dachowke i juz bledy jutro niby maja poprawiac na domiar zlego zbraklo mi dachowki i nastepne koszty . Ale przynajmiej rewelacyjnie wyszly mi kominy swietnie dobralismy cegle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.08.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. nie to, żebym ich bronił, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale tarcica budowlana, a w szczególności więźba praktycznie od kilku lat dostępna jest tylko mokra. o suszoną, czy choćby powietrznosuchą to trzeba specjalnie prosić i.... długo czekać. wszystko schodzi na bieżąco i prosto z lasu przez tartak na budowę - cykl maksymalnie tygodniowy. a i tak odczekać swoje trzeba na towar. siłą rzeczy mokre drewno źle się impregnuje, choćby chcieli to nie zrobią tego porządnie. ale jeśli chodzi o długość to faktycznie dali ciała - może na santockiej jacyś amatorzy pracują? na skład w mierzynie nikt się nie skarży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 01.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. nie to, żebym ich bronił, bo nie mam w tym żadnego interesu, ale tarcica budowlana, a w szczególności więźba praktycznie od kilku lat dostępna jest tylko mokra. o suszoną, czy choćby powietrznosuchą to trzeba specjalnie prosić i.... długo czekać. wszystko schodzi na bieżąco i prosto z lasu przez tartak na budowę - cykl maksymalnie tygodniowy. a i tak odczekać swoje trzeba na towar. siłą rzeczy mokre drewno źle się impregnuje, choćby chcieli to nie zrobią tego porządnie. ale jeśli chodzi o długość to faktycznie dali ciała - może na santockiej jacyś amatorzy pracują? na skład w mierzynie nikt się nie skarży.... Ja ostatnio zamawialem od nich deski czolowe i troche tarcicy. Deska dostepna od reki (niespotykane gdzie indziej) i dobrej jakosci. Tarcica taka sobie i zaimpregnowana rzeczywiscie slabiutko. Terminy realizacji zamowienia i obsluga klienta w moim odczuciu wzorowa, ale i zamowienie niewymagajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich . Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu? Moze macie jeszcze jakieś uwagi? Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 01.08.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich . Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.08.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich . Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje. Chyba jednak przejade sie na swierczewska bo na Struga nic nie znalazlam . Jak oceniasz ich jakosc bo troche rzeczy mi sie u nich podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. a ja kupowalam u Kudry.....w Mierzynie...i bylam bardzo, bardzo zadowolona..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 witam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich . Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje. właśnie na świerczewskiej był największy wybór paradyża, w hiperglazurze która kolekcja paradyża najbardziej Cię interesuje? pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 WITAJCIE. Krótkie pytanko. Czy tynkować scianki kolankowe na poddaszu czy pociągnąć płyty g-k przy okazji robót przy ocieplaniu dachu. Czekam na opinie. Otynkować - bardziej wytrzymałe, niż z G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 01.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 01.08.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u nas też na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.08.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 01.08.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.08.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich . Gdzie najwiecej znajde Ceramiki Paradyz moze maja jakis salon firmowy Kiedyś był na Struga w ceramiku duży wybór, ale nie wiem jak to teraz wygląda. Na Świerczewskiej też mają ich kolekcje. właśnie na świerczewskiej był największy wybór paradyża, w hiperglazurze która kolekcja paradyża najbardziej Cię interesuje? pozdrawiam m. Szukam czegos na podlogi do sypialni i spodobal mi sie Jupiter Chce tez w naturze zobaczyc Cosmo,pedros ,rastic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A moze ktos z Was uzytkuje Paradyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.08.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu? Moze macie jeszcze jakieś uwagi? U mnie sprawdzal piony i poziomy ,budowlancy nie mogli zalewac fundamentow stropow bez jego wizyty i zgody .Ponadto bez problemu konsultuje z nim zmiany .Jak tylko mam zastrzezenia co do jakosci to dzwonie sprawdza bardzo dokladnie Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!! A jak z tym: "Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 01.08.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 witam wszystkich, czy ktoś z Was ma lodówkę side-by-side SAMSUNGA z kostkarką ? Ile cm wystaje od drzwi klamka/uchwyt i czy po otwarciu drzwi, skrzydło mieści się w szerokości lodówki, czy wystaje poza ? Ile winna być odsunięta od ściany (z boku) żeby z niej wygodnie korzystać ? Trochę to zakręcone, ale chciałam ją postawić w rogu i może mi zabraknąć cm. Nie mogę się wybrać do Media, więc może ktoś mi pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts