bryta 01.08.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu? Moze macie jeszcze jakieś uwagi? U mnie sprawdzal piony i poziomy ,budowlancy nie mogli zalewac fundamentow stropow bez jego wizyty i zgody .Ponadto bez problemu konsultuje z nim zmiany .Jak tylko mam zastrzezenia co do jakosci to dzwonie sprawdza bardzo dokladnie Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!! A jak z tym: "Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?" Troche nie bardzo wiem co ci odpowiedziec . Dziennik prowadzony jest na biezaco wiadomo wpisy wazniejszych czynosci typu humus,wytyczenie itp .Zmiany wpisane co do protokolow to trudno mi powiedziec .Powiem szczeze ze bardziej interesowala mnie techniczne sprawy zwiazane z budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 01.08.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 01.08.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 01.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Ja bylem u Kowalskich, naprawde ladne drzwi robia, cenia sie ale chyba warto. Szydas ta firme napewno zarekomenduje . Wlasnie U Kowalskich doradzono mi zeby drzwi otwieraly sie do wewnatrz i sensownie to argumentowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.08.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Ja bylem u Kowalskich, naprawde ladne drzwi robia, cenia sie ale chyba warto. Szydas ta firme napewno zarekomenduje . Wlasnie U Kowalskich doradzono mi zeby drzwi otwieraly sie do wewnatrz i sensownie to argumentowal. Witam A jeśli możesz powiedzieć jak argumentował, bom ciekawa. Z tego co wiem, to drzwi zewnętrzne powinny się otwierać na zewnątrz ze względów: 1. Bezpieczeństwa w czasie ewakuacji (np. pożaru) 2. Przez drzwi otwierane na zewnątrz trudniej się włamać (ubezpieczenie domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 01.08.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Didi . Chcialam sie zapytac .Mam teren piaszczysty wode deszczowa musze odprowadzac na dzialke jak zrobie przy rynnach ala oczko wysadzone kamyczkami to czym moge to obsadzic czy np funkie albo paprocie sie nadaja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. Nie spotkałam jeszcze NAPRAWDĘ wysuszonej więźby, NAPRAWDĘ dobrze zaimpregnowanej w NAPRAWDĘ rozsądnej cenie. Musiałbys zamówic więźbe rok wcześniej,a dzisiaj wszytsko schodzi na pniu, wczoraj skaczą po nim wiewiórki, dzisiaj jest na twoim dachu. Moja też przyjechała z błędami w wymiarach, ale wymienili to oczywiście. A żeby ukryć powykręcane krokwie proponuje jednak podbitkę nabita na krokwie. Tyle tylko można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 01.08.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też Na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu? Moze macie jeszcze jakieś uwagi? U mnie sprawdzal piony i poziomy ,budowlancy nie mogli zalewac fundamentow stropow bez jego wizyty i zgody .Ponadto bez problemu konsultuje z nim zmiany .Jak tylko mam zastrzezenia co do jakosci to dzwonie sprawdza bardzo dokladnie Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!! A jak z tym: "Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?" Troche nie bardzo wiem co ci odpowiedziec . Dziennik prowadzony jest na biezaco wiadomo wpisy wazniejszych czynosci typu humus,wytyczenie itp .Zmiany wpisane co do protokolow to trudno mi powiedziec .Powiem szczeze ze bardziej interesowala mnie techniczne sprawy zwiazane z budowa Może za ogólnie napisałem: Czy w umowie masz może zapisane, że płacisz po odbiorze robót? Z takiego odbioru robi sie protokół (na którym podpisują się wykonawca, inwestor i kieronik, np.) - proste pytanie robisz cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 01.08.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam, ceramika Paradyż jest w Bocaro - na Hejki a poza tym w firmie Dirs ul. Sanocka wjazd jak do drzwi Elite - Pan Paweł na pewno pomoże Drzi też mam na zewnątrz podobnie jak moi rodzice i teściowie. Co do więźby - brałam z Mierzyna od Kudry i była ok, jeden element został zdyskwalifikowany i dostaLam za niego pieniążki, gdyż moi fachowcy zakupili inny po sąsiedzku. Milego dnia jutro życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 01.08.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Dajcie namiar na firmy/instalatorów systemów c.o i c.w.u. Na liście jest b. skromny wybór. Może polecacie kogoś, kto potrafi podjechac, obejrzeć dom, oszacowac możlwiości zastosowania róznych rozwiązań, podpowiedzieć rozwiązanie najlepsze oraz potem to dobrze wykonać. Będę zobowiązany. Ponawiam prosbę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.08.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też Na zewnątrz. u nas też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 02.08.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja bylem u Kowalskich, naprawde ladne drzwi robia, cenia sie ale chyba warto. Szydas ta firme napewno zarekomenduje . Wlasnie U Kowalskich doradzono mi zeby drzwi otwieraly sie do wewnatrz i sensownie to argumentowal. Witam A jeśli możesz powiedzieć jak argumentował, bom ciekawa. Z tego co wiem, to drzwi zewnętrzne powinny się otwierać na zewnątrz ze względów: 1. Bezpieczeństwa w czasie ewakuacji (np. pożaru) 2. Przez drzwi otwierane na zewnątrz trudniej się włamać (ubezpieczenie domu) Drzwi maja zapraszac do domu Bezpieczniej jak sa do srodka bo zawiasy ukryte, Latwiej ocieplic wstawione drzwi, potrzebny jest mniejszy otwor aby wstawic drzwi, Mniej sie wypaczaja, ale to do mnie nie trafilo cos jeszcze sprzedawca dodal ale nie trafilo to do mnie, Na zewnatrz to montuje sie w obiektach uzytecznosci publicznej w celu latwiejszej ewakuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.08.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Maksiu polecam Saldri koło Nomi. Może nie ma tam dużego wyboru ale są drzwi firmy Derpal całkiem przyzwoite i w rozsądnej cenie. Użytkuję ok roku i nic się z nimi nie dzieje. Takie same drzwi ma też Miraśka z naszej grupy. Witam grupę ! jeszcze dwa dni i upragniony urlop !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Mam zapytanie: Jak przebiegała/układała się Wasz współpraca z kierownikiem budowy? Jakie były jego czynnosci w czasie z wizyt/kontroli? Sprawdzał m.in. poziomy i piony? Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu? Moze macie jeszcze jakieś uwagi? U mnie sprawdzal piony i poziomy ,budowlancy nie mogli zalewac fundamentow stropow bez jego wizyty i zgody .Ponadto bez problemu konsultuje z nim zmiany .Jak tylko mam zastrzezenia co do jakosci to dzwonie sprawdza bardzo dokladnie Dajcie znać - to dla mnie b. ważne!!! A jak z tym: "Ja czesto uzupełnia wpisy w dzienniku? Odnotowywał tam każdą zmianę w stosnku do projektu? Czy robiliscie protokoły odbierania poszczególnych robót? Jakich? Jak często? Macie może jakiś wzór takiego protokołu?" Troche nie bardzo wiem co ci odpowiedziec . Dziennik prowadzony jest na biezaco wiadomo wpisy wazniejszych czynosci typu humus,wytyczenie itp .Zmiany wpisane co do protokolow to trudno mi powiedziec .Powiem szczeze ze bardziej interesowala mnie techniczne sprawy zwiazane z budowa Może za ogólnie napisałem: Czy w umowie masz może zapisane, że płacisz po odbiorze robót? Z takiego odbioru robi sie protokół (na którym podpisują się wykonawca, inwestor i kieronik, np.) - proste pytanie robisz cos takiego? Ja podzielilam sume na 4 etapy wspolpraca jak narazie bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.08.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, ceramika Paradyż jest w Bocaro - na Hejki a poza tym w firmie Dirs ul. Sanocka wjazd jak do drzwi Elite - Pan Paweł na pewno pomoże Drzi też mam na zewnątrz podobnie jak moi rodzice i teściowie. Co do więźby - brałam z Mierzyna od Kudry i była ok, jeden element został zdyskwalifikowany i dostaLam za niego pieniążki, gdyż moi fachowcy zakupili inny po sąsiedzku. Milego dnia jutro życzę. Pospisywalam . Teraz trzeba pojezdzic i pogladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 02.08.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, ceramika Paradyż jest w Bocaro - na Hejki a poza tym w firmie Dirs ul. Sanocka wjazd jak do drzwi Elite - Pan Paweł na pewno pomoże Drzi też mam na zewnątrz podobnie jak moi rodzice i teściowie. Co do więźby - brałam z Mierzyna od Kudry i była ok, jeden element został zdyskwalifikowany i dostaLam za niego pieniążki, gdyż moi fachowcy zakupili inny po sąsiedzku. Milego dnia jutro życzę. Pospisywalam . Teraz trzeba pojezdzic i pogladac Zobacz jeszcze na ul. Europejskiej. Jak się jedzie od Makro w stronę ronda na Derdowskiego to zaraz za blokami po prawej stronie jest salon z glazurą i mają tam sporo Paradyża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 02.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Dajcie namiar na firmy/instalatorów systemów c.o i c.w.u. Na liście jest b. skromny wybór. Może polecacie kogoś, kto potrafi podjechac, obejrzeć dom, oszacowac możlwiości zastosowania róznych rozwiązań, podpowiedzieć rozwiązanie najlepsze oraz potem to dobrze wykonać. Będę zobowiązany. Ponawiam prosbę! Nie wniosę nic nowego, bo mój instalator jest z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 02.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam prawie weekendowo. Jakie tynki zastosowaliście i dlaczego?Mam okazję zrobiić gipsowe ale nie jestem do nich tak na 100% przekonany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 02.08.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, ceramika Paradyż jest w Bocaro - na Hejki a poza tym w firmie Dirs ul. Sanocka wjazd jak do drzwi Elite - Pan Paweł na pewno pomoże Drzi też mam na zewnątrz podobnie jak moi rodzice i teściowie. Co do więźby - brałam z Mierzyna od Kudry i była ok, jeden element został zdyskwalifikowany i dostaLam za niego pieniążki, gdyż moi fachowcy zakupili inny po sąsiedzku. Milego dnia jutro życzę. Pospisywalam . Teraz trzeba pojezdzic i pogladac Zobacz jeszcze na ul. Europejskiej. Jak się jedzie od Makro w stronę ronda na Derdowskiego to zaraz za blokami po prawej stronie jest salon z glazurą i mają tam sporo Paradyża. Tez zobacze . Czy moze ktos z Was uzytkuje Paradyze glownie chodzi mi o podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts