matam 02.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czy ktoś się orientuje gdzi można kupić i za ile keramzyt?. Firma kermazyt sytstem http://www.keramzytsystem.pl/ Maja cennik na stronie. Co do dostepnosci to jeszcze nie testowalem wiec mozesz przy okazji wspomniec. Kermazyt w workach widzialem w Leroy Merlin ale ceny nie pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 02.08.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź.Liczymy się z większymi kosztami niż w przypadku dachu dwuspadowego. Jednak chciałabym nawiącać kontakt z tymi, którzy już w zachodnipomorskim wybudwali dom w podobnym stylu. Myślę, ze rozmowa duzo by nam pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.08.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Haloo jest tu kto Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 03.08.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Haloo jest tu kto Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta. http://www.glaspo-plonsk.pl/index.php?kat=379 http://www.dubielvitrum.pl/produktyiuslugi/uslugi/ http://vitroform.pl/vitroform.htm pierwsze z brzegu w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 03.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź. Liczymy się z większymi kosztami niż w przypadku dachu dwuspadowego. Jednak chciałabym nawiącać kontakt z tymi, którzy już w zachodnipomorskim wybudwali dom w podobnym stylu. Myślę, ze rozmowa duzo by nam pomogła. Witaj na naszym forum. Ja buduję domek aloes3 z Archonu. Chcemy aby wyglądał stylowo bo nawet w środku będziemy mieć same stylowe mabelki w stylu retro. Zapraszam do mojego albumu http://foto.onet.pl/6er68,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 03.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 WITAJCIE. Krótkie pytanko. Czy tynkować scianki kolankowe na poddaszu czy pociągnąć płyty g-k przy okazji robót przy ocieplaniu dachu. Czekam na opinie. Otynkować - bardziej wytrzymałe, niż z G-K. ja tynkuje choć wykonawca kręcił nosem - trudniej im to polaczyć ze skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 03.08.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Ja bylem u Kowalskich, naprawde ladne drzwi robia, cenia sie ale chyba warto. Szydas ta firme napewno zarekomenduje . Wlasnie U Kowalskich doradzono mi zeby drzwi otwieraly sie do wewnatrz i sensownie to argumentowal. własnie tylko u Kowalskich zalecają by drzwi otwieraly się do wewnątrz /tak mam w projekcie/ Inni stwierdzali ze dla nich to bez różnicy. Chce oczywiście drzwi drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja zrobiłem gipsowe Jak dobra ekipa to miejscami trzeba będzie gładzią wyrównać, jak kiepska to całą ścianę - miejsce po miejscu. Podobno lepsze są cementowo-wapienne - bo oddychają. Ale na nie to już obowiązkowo gładź bo szorstkie wychodzą. A jak przykryje się gładzią to po oddychaniu nici. Więc lepiej gipsowe i przypilnować ekipę niż cem.-wap. i zapłacić potem jeszcze za każdy m2 za gładź. odwieczny dylemat z tym "oddychaniem"... a jak cem-wap "oddychające" tynki pokryje sie póżniej , najczęściej, lateksową farbą, to dalej toto oddycha? ja naprawdę nie wiem... Oj, Delf, lateksowa farba pozwala na nabranie wdechu pełną piersią. Nota bene mam cementowo -wapienne. Bardziej (podobno) wytrzymałe a ja hoduję osobniki płci ....hm, uszkadzającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.08.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 WITAJCIE. Krótkie pytanko. Czy tynkować scianki kolankowe na poddaszu czy pociągnąć płyty g-k przy okazji robót przy ocieplaniu dachu. Czekam na opinie. Otynkować - bardziej wytrzymałe, niż z G-K. ja tynkuje choć wykonawca kręcił nosem - trudniej im to polaczyć ze skosem Wykonawca cwaniak. Nie ma żadnego problemu z połączeniem, tylko wymaga pewnej dbałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 03.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Haloo jest tu kto Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta. Co chcesz z tego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 03.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam prawie weekendowo. Jakie tynki zastosowaliście i dlaczego? Mam okazję zrobiić gipsowe ale nie jestem do nich tak na 100% przekonany. Pozdrawiam Ja zrobiłem gipsowe Jak dobra ekipa to miejscami trzeba będzie gładzią wyrównać, jak kiepska to całą ścianę - miejsce po miejscu. Podobno lepsze są cementowo-wapienne - bo oddychają. Ale na nie to już obowiązkowo gładź bo szorstkie wychodzą. A jak przykryje się gładzią to po oddychaniu nici. Więc lepiej gipsowe i przypilnować ekipę niż cem.-wap. i zapłacić potem jeszcze za każdy m2 za gładź. odwieczny dylemat z tym "oddychaniem"... a jak cem-wap "oddychające" tynki pokryje sie póżniej , najczęściej, lateksową farbą, to dalej toto oddycha? ja naprawdę nie wiem... zgadzam się że ani oddychanie ani nasiąkliwość nie maja znaczenia co do wyboru - zależy to od ostatniej warstwy farby. Jeśli przewidujecie farby szczelne /lateksowe czy choćby akryl/ to obie ściany będą zachowywać się podobnie. No chyba że będa to farby klejowe, bielenie wapnem czy tkanina - wtedy raczej mineralne. Ja mam mineralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 03.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Ja robie tynki cementowo-wapienne, bo gipsowi nie ufam. Po pierwsze, o czym wspomnieli inni, jest kruchy. Przy wnoszeniu mebli, wbijaniu gwozdzi, latwo ukruszyc. O dzieciach juz nie wspomne, choc niektore zniszczyly by pewnie i zelbetowy bunkier, a co dopiero tynki Po drugie koroduje w nim wszystko co stalowe :/ "Oddychalnosc" nie ma dla mnie az takiego znaczenia, bo zakladam, ze bede mial sprawna wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bibi1 03.08.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Zapraszam do działu "Nie tylko budowa - kącik zapaleńców" (ew. http://www.extremalnasobota.info/ i http://www.rajd3orlow.szn.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.08.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 popoludniowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 03.08.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Haloo jest tu kto Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta. Co chcesz z tego zrobić? Elementy barierek balkonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 03.08.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Haloo jest tu kto Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta. Co chcesz z tego zrobić? Elementy barierek balkonowych. Jesli chodzi o szkło i konstrukcje szklane, to fachowcem w tej dziedzinie (praktykiem!) jest Paweł z firmy IDEE (kolega z Forum ). Telefon łatwo mozna znależć w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 03.08.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Walus1-fajny ten Twój domek!Nie udało nam się skontaktować z nikim, kto wybudował dom ze Studia Stylowy Dom, ale chyba mimo wszystko kupujemy ten nasz wymarzony projekt. Liczymy, że to, co stracimy na materiale (bo dużo będzie tego, w porównaniu z dwuspadowymi dachami) zaoszczędzimy na robociźnie (bo na 50% mamy dobrą, a tanią ekipę). Trzymajcie kciukasy za nasz wybór, bo nie powiem...trochę mamy stresa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 04.08.2007 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Walus1-fajny ten Twój domek! Nie udało nam się skontaktować z nikim, kto wybudował dom ze Studia Stylowy Dom, ale chyba mimo wszystko kupujemy ten nasz wymarzony projekt. Liczymy, że to, co stracimy na materiale (bo dużo będzie tego, w porównaniu z dwuspadowymi dachami) zaoszczędzimy na robociźnie (bo na 50% mamy dobrą, a tanią ekipę). Trzymajcie kciukasy za nasz wybór, bo nie powiem...trochę mamy stresa... Życze powodzenia. Lepiej wybrać taki projekt jaki nam sie podoba a nie z braku laku zadowolić się innym bo taniej a później żałować do końca życia. Pochwal się jaki wybraliście projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 04.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 jeszcze nie kupiliśmy projektu. Na razie zwiedzamy dzielnice domków jednorodzinnych w Szczecinie i Gorzowie z nadzieją znalezienia takiego samego lub podobnego Nasz dom marzeń to z otwartym poddaszem. Ma wszystko, co do tej pory próbowałam przerobić w innych projektach, czyli: antresolę, a na niej bibiloteka, otwarta kuchnia i świetne ułożenie salonu i jadalni (w ogóle wszystko ma idealnie rozłożone względem stron świata biorąc pod uwagę usytuowanie na naszej działce), duża liczba garderob, itp. Jednym słowem nasz ideał......no może oprócz wielkości dachu i powierzchni zabudowy może uda mi się wstawić link http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zop/zop.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 04.08.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zop/zop.html Ładny dom - ale do najtańszych to on nie będze należał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts