M3 04.08.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, powoli rozpoznaję temat tynków. Planuję cementowo-wapienne. I w związku z tym pytanie do doswiadczonych w temacie: Ile płaciliscie, będziecie płacić za mkw (z materiałem)? Spotkałem się z różnymi sposobami wyliczania tynkowanej powierzchni> Czy ekipy liczą metry razem z powierznią otworów okiennych, drzwiowych? ale wtedy cena zawiera także obrówbke narozników (listwy). Niektórzy tez oprócz tego, że wliczają powierzchnie otworów dodatkowo "śpiewają" za obwód otworu licząc 1 metr beżacy równa się metr kwardatowy. Czy to normalne? Jakie Wy macie doświadczenia? Jak Wy się rozliczaliście/umówiliście na rozliczaniez tynkarzem. Z góry dziekuje za odpowiedzi [z info o cenach] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 05.08.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam niedzielnie. Tynkarz z którym rozmawiałem, tak się rozlicza 24zł/m2 otwory ponizej 3m2 wlicza (tzn. jakby ich nie było). tynki gipsowe kładzone masznowo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 05.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 05.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Obecnie w Realbudzie maja promocje na stryropian EPS 100 gr 5cm w cenie 163 zl netto. Nie mam pojecia czy to jest ten rodzaj styropianu co szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 05.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Obecnie w Realbudzie maja promocje na stryropian EPS 100 gr 5cm w cenie 163 zl netto. Nie mam pojecia czy to jest ten rodzaj styropianu co szukasz. To nie to - EPS100 to twardy styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 05.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Obecnie w Realbudzie maja promocje na stryropian EPS 100 gr 5cm w cenie 163 zl netto. Nie mam pojecia czy to jest ten rodzaj styropianu co szukasz. To nie to - EPS100 to twardy styropian Wlasnie sie douczam, i juz wiem ze to nie to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 06.08.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 jeszcze nie kupiliśmy projektu. Na razie zwiedzamy dzielnice domków jednorodzinnych w Szczecinie i Gorzowie z nadzieją znalezienia takiego samego lub podobnego Nasz dom marzeń to z otwartym poddaszem. Ma wszystko, co do tej pory próbowałam przerobić w innych projektach, czyli: antresolę, a na niej bibiloteka, otwarta kuchnia i świetne ułożenie salonu i jadalni (w ogóle wszystko ma idealnie rozłożone względem stron świata biorąc pod uwagę usytuowanie na naszej działce), duża liczba garderob, itp. Jednym słowem nasz ideał......no może oprócz wielkości dachu i powierzchni zabudowy może uda mi się wstawić link http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zop/zop.html Witaj w grupie Projekt bardzo ładny, choć skomplikowany. Ale jeśli tylko macie takie fundusze to budujcie swoje wymarzone gniazdko, bo inaczej będziecie do końca życia żałować, albo za kilka lat zaczniecie od nowa przygodę z budowaniem. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Do znawców komputerów: Co się dzieje z moim netem? Gdy tylko pisząc naciskam backspace to cały obraz zaczyna mi mrygać a konkretniej jakby samoczynnie włączała się opcja minimalizowania i maksymalizowania obrazu i tak non stop. udaje mi się to wyłączyć spacją, ale czasami muszę rozłączać neta. A teraz gdy wcisnęłam enter zrobiło się to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 06.08.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Tynka witam również bardzo serdecznie na naszym forum . Wybraliście bardzo ładny projekt, życzę powodzenia w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.08.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Do znawców komputerów: Co się dzieje z moim netem? Gdy tylko pisząc naciskam backspace to cały obraz zaczyna mi mrygać a konkretniej jakby samoczynnie włączała się opcja minimalizowania i maksymalizowania obrazu i tak non stop. udaje mi się to wyłączyć spacją, ale czasami muszę rozłączać neta. A teraz gdy wcisnęłam enter zrobiło się to samo A system anywirusowy masz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 06.08.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Dziękuję wszystkim, co trzymają kciukasy mamy stresa, nie powiem.....bo tak naprawdę nie mamy bladego pojęcia o ile ten dom może być droższy od tradycyjnego z dachem wielospadowym. chodzi nam tylko o materiał, bo ekipę mamy na 50% załatwioną (musimy ją tylko przydusić, by się na 100% zgodziła). Czy z waszego doświadczenia wynika, że na rozległy dom idzie duuuuużo więcej materiału niż na zwarty o tym samym metrażu? (np. 200m użytkowa wybudowana na 280m powierzchni, a 200m użytkowa wybudowana na 180m powierzchni) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Do znawców komputerów: Co się dzieje z moim netem? Gdy tylko pisząc naciskam backspace to cały obraz zaczyna mi mrygać a konkretniej jakby samoczynnie włączała się opcja minimalizowania i maksymalizowania obrazu i tak non stop. udaje mi się to wyłączyć spacją, ale czasami muszę rozłączać neta. A teraz gdy wcisnęłam enter zrobiło się to samo A system anywirusowy masz ?? Komputer sprawdzony pod kątem wirusów, spamów, ciasteczek i innych. Również zrobiłam defragmentację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 06.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Do znawców komputerów: Co się dzieje z moim netem? Gdy tylko pisząc naciskam backspace to cały obraz zaczyna mi mrygać a konkretniej jakby samoczynnie włączała się opcja minimalizowania i maksymalizowania obrazu i tak non stop. udaje mi się to wyłączyć spacją, ale czasami muszę rozłączać neta. A teraz gdy wcisnęłam enter zrobiło się to samo A system anywirusowy masz ?? Komputer sprawdzony pod kątem wirusów, spamów, ciasteczek i innych. Również zrobiłam defragmentację. Sprawdz czy jakis klawisz nie jest wcisniety. Np Alt lub Ctrl, jak masz mozliwosc to podlacz inna klawiature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Do znawców komputerów: Co się dzieje z moim netem? Gdy tylko pisząc naciskam backspace to cały obraz zaczyna mi mrygać a konkretniej jakby samoczynnie włączała się opcja minimalizowania i maksymalizowania obrazu i tak non stop. udaje mi się to wyłączyć spacją, ale czasami muszę rozłączać neta. A teraz gdy wcisnęłam enter zrobiło się to samo A system anywirusowy masz ?? Komputer sprawdzony pod kątem wirusów, spamów, ciasteczek i innych. Również zrobiłam defragmentację. Sprawdz czy jakis klawisz nie jest wcisniety. Np Alt lub Ctrl, jak masz mozliwosc to podlacz inna klawiature. Klawisz żaden nie jest zablokowany.Jak moja córka skończy na swoim komputerze to wezmę jej klawiaturę i sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Jedynie Apa Strip miewa takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie można kupić polistyren ekstrudowany - potrzebuję tego około 8m2 grybości 5 cm więc raczej bym potrzebował miejsce gdzie mają to w stałej ofercie. Jedynie Apa Strip miewa takie rzeczy. Klaus Ależ dawno nie gościłeś na forum - miło cię widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.08.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam Jak sie otwieraja wasze drzwi zewnetrzne ?? Do srodka domu czy na zewnatrz ?? Na zewnątrz. u mnie tez na zewnatrz u mnie też u nas też będą się otwierały na zewnątrz no dobra... a jak juz ustalicie w którą stronę.. to może ktoś podpowie gdzie w szczecinie jest największy wybór przyzwoitych drzwi drewnianych??? chciałbym przynajmniej na razie pooglądać... pozdrawiam m. Ja bylem u Kowalskich, naprawde ladne drzwi robia, cenia sie ale chyba warto. Szydas ta firme napewno zarekomenduje . Wlasnie U Kowalskich doradzono mi zeby drzwi otwieraly sie do wewnatrz i sensownie to argumentowal. Drzwi najwyższej klasy ale... Muszyńscy ze stargardu zrobią takie same drzwi za pół ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ostrzegam przed kupnem drewna od KUDRY.Ja kupilem cala wiezbe dachowa.Po pierwsze zle zaimpregnowana.Po drugiejest bardzo mokra i po trzech miesiacach powykrecala sie na wszystkie strony. Po trzecie krokwie byly za krotkie. w.g projektu mialy byc 20 cm dluzsze a byly 10cm krotsze.Potem problem z wymiana.I czas oczekiwania ok. 1 msc.Obsluga na Santockiej jest niedouczona . Wogole ten facet nie zna sie na swojej robocie.Szukajcie lepszych skladow drewna. Nie spotkałam jeszcze NAPRAWDĘ wysuszonej więźby, NAPRAWDĘ dobrze zaimpregnowanej w NAPRAWDĘ rozsądnej cenie. Musiałbys zamówic więźbe rok wcześniej,a dzisiaj wszytsko schodzi na pniu, wczoraj skaczą po nim wiewiórki, dzisiaj jest na twoim dachu. Moja też przyjechała z błędami w wymiarach, ale wymienili to oczywiście. A żeby ukryć powykręcane krokwie proponuje jednak podbitkę nabita na krokwie. Tyle tylko można zrobić. Bolesne ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts