Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

MIRAŚKA spójrz na prv proszę.

przepraszam- od środy jesteśmy zmuszeni spac na budowie-WANDALE zdewastowali nam czesc ogrodzenia ,wiec wpadamy do domu nr 1 aby sie wykąpac i nie miałam czasu zajrzec na dłuzej na neta.Jutro dzisdkowie zabieraja mi jedno dziecko w podróz wiec wpadne na dłużej żeby nadrobic zaległosci no i w piatek nie bedzie fachmanów na budowie wiec coś wymyslimy :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam wszystkich :lol: śpimy w domku z w/w powodu-pierwzse 2 dni to makabra bo pies co chwile szczekał ale już jest ok a nawet super :lol: o wiele wiecej czasu moge poswiecic budowie a właściwie wykanczaniu-musze wstawac o 6.30 bo fachmani wkraczaja no i ja moge cos porobic-popielic ogródek ,a dzisiaj ociepliłam lukarne wew.i robie zabudowe scianki kolankowej pod panele w pokoiku relaksu i rozrywki :lol: -w końcu w swoim zywiole hhah :lol:

Szukam kogoś kto ostatnio kupował dachówki Creaton, Gdzie można je obejrzeć i są najtańsze.

Bryta czy Ty czasami nie masz takiej dachówki ?, coś mi się tak kojarzy :wink:

Dach Serwis

również Euroklinkier choć tego drugiego nie polecam.

Ja bralem w Serwis Dachu i jestem zadowolony zarowno z ceny, jak i z terminow dostaw. Jedyny minus tej hurtowni, to brak mozliwosci zwrotu nadmiaru materialu.

Ja bralem wycene w extradach-u na krakowskiej. To byla pierwsza wycena cena dachowki podstawowej 40 zl (terra viva miedziana). Bylem zadowolony z obslugi. Pochwalcie sie swoimi cenami dachowek :).

Pojechałem dzisiaj do extradachu wycenic creatona finesse kilka dostepnych wzorów w kolorze winnej czerwieni, zobaczymy co zaproponują,

Co możecie powiedzieć o firmie kudra od więźby, czy warto u nich zamówic?. Co prawda narazie dałem do wyceny ale wszelkie opinie się przydadzą.

Drzwi najwyższej klasy ale...

Muszyńscy ze stargardu zrobią takie same drzwi za pół ceny.

no nie wiem.... kiedy robiliśmy wycenę muszyńscy za drzwi chcieli więcej niż kowalscy.... okna faktycznie mieli tańsze, ale za to dodatki droższe.... w efekcie byli jakieś 15% tańsi od kowalskich ale nas przekonała obsługa u tych drugich... pełen profesjonalizm, kultura no i doświadczenia znajomych, którzy brali okna od kowalskich... może teraz prawa rynku sprawiły, że zminili ceny? :roll:

W mojej wycenie tez wychodzili drozej :lol:

Haloo jest tu kto :D

Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta.

Co chcesz z tego zrobić?

Apropo szkla czy ktos z was robil drzwi prysznicowe w firmach zajmujacych sie szklem zamiast gotowych .Jak cenowo :lol:

Numer roku :oops: :lol: :D 8) :o

Jak przyjmowałem styropian na posadzki to jakoś mi się tak go duuuuuuuużo wydawało, ale co tam mówię widocznie tyle musi być (liczyłem 2 x podczas zamawiania) :roll:, zaczęli styropian rozkładać rozkładać rozkładać, a styropianu dalej po sufit :o , mówię coś jest nie tak więc liczę kolejny raz i co .................

już teraz wiem co się stało.

zamówiłem 6m3 styropianu 6cm grubości

dostawca zapytał mnie czy może mi dostarczyć grubości 3cm bo 6cm jest trudno dostępne - mówię OK

i.......

dostawca sobie policzył miało być 6 cm będzie 3 cm więc co trzeba zrobić x 2, tylko że zapomnieli że to już było w m3 więc powinno być dokładnie tyle samo

tym sposobem na podłodze mam styropian oraz dalej w paczkach po sufit :lol:

jutro Pani w hurtowni się załamie jak jej powiem że mam do zwrotu kilkadziesiąt paczek styropianu

Numer roku :oops: :lol: :D 8) :o

Jak przyjmowałem styropian na posadzki to jakoś mi się tak go duuuuuuuużo wydawało, ale co tam mówię widocznie tyle musi być (liczyłem 2 x podczas zamawiania) :roll:, zaczęli styropian rozkładać rozkładać rozkładać, a styropianu dalej po sufit :o , mówię coś jest nie tak więc liczę kolejny raz i co .................

już teraz wiem co się stało.

zamówiłem 6m3 styropianu 6cm grubości

dostawca zapytał mnie czy może mi dostarczyć grubości 3cm bo 6cm jest trudno dostępne - mówię OK

i.......

dostawca sobie policzył miało być 6 cm będzie 3 cm więc co trzeba zrobić x 2, tylko że zapomnieli że to już było w m3 więc powinno być dokładnie tyle samo

tym sposobem na podłodze mam styropian oraz dalej w paczkach po sufit :lol:

jutro Pani w hurtowni się załamie jak jej powiem że mam do zwrotu kilkadziesiąt paczek styropianu

Spekulant!!! ... ;-)

przepraszam- od środy jesteśmy zmuszeni spac na budowie-WANDALE zdewastowali nam czesc ogrodzenia ,wiec wpadamy do domu nr 1 aby sie wykąpac i nie miałam czasu zajrzec na dłuzej na neta.Jutro dzisdkowie zabieraja mi jedno dziecko w podróz wiec wpadne na dłużej żeby nadrobic zaległosci no i w piatek nie bedzie fachmanów na budowie wiec coś wymyslimy :lol:

Wez mnie sasiadko nie strasz. Co tam u was zniszczyli?

Ja wlasnie rozwazam ubezpieczenie budowy...

witam w piękny, letni dzień :)

pytanie : ILE TERAZ BIORĄ ZA WSTAWIENIE OKNA POŁACIOWEGO ? Czy możecie dać namiar na kogoś spoza listy ?

Dach jest zrobiony, ale nagle mi się wymyśliło :roll: Cena jaką uslyszałam wczoraj od gości, którzy montowali u nas w III/07 - mnie powaliła.

Jak się wnerwię to zamontujemy je sami z mężem, co z resztą nam poradzono :o

Witam wtorkowo ;)

Jak tam u was wyglądają doświadczenia w temacie drzwi przejściowe i zabita brama garażowa?

Ja właśnie wstawiłem sobie super drzwi z desek i zabiłem bramę garażową płytami osb. :)

Mam nadzieję że to wystarczy.

Kiedy włączyliście alarm i czy jest sens zakładać alarm bez monitoringu.

pozdrawiam

Witam wtorkowo ;)

Jak tam u was wyglądają doświadczenia w temacie drzwi przejściowe i zabita brama garażowa?

Ja właśnie wstawiłem sobie super drzwi z desek i zabiłem bramę garażową płytami osb. :)

Mam nadzieję że to wystarczy.

Kiedy włączyliście alarm i czy jest sens zakładać alarm bez monitoringu.

pozdrawiam

My włączylismy alarm zaraz po wstawieniu okien, brama zabita dechami, drzwi tymczasowe. Syrena na dachu, sąsiad blisko - bez monitoringu. Nic się nie działo.

Witam Wszystkich

Ostatnio bylam w waszej dzielnicy i niestety strasznie duzo widac tam chlorostwa :-? a tacy sa najgorsi :-?

witam w piękny, letni dzień :)

pytanie : ILE TERAZ BIORĄ ZA WSTAWIENIE OKNA POŁACIOWEGO ? Czy możecie dać namiar na kogoś spoza listy ?

Dach jest zrobiony, ale nagle mi się wymyśliło :roll: Cena jaką uslyszałam wczoraj od gości, którzy montowali u nas w III/07 - mnie powaliła.

Jak się wnerwię to zamontujemy je sami z mężem, co z resztą nam poradzono :o

Moi chcieli 300 zł. za okno.

Witam Wszystkich

Ostatnio bylam w waszej dzielnicy i niestety strasznie duzo widac tam chlorostwa :-? a tacy sa najgorsi :-?

Akurat najblizsza okolica, to taka mala pustynia i bardzo rzadko widuje sie tutaj obce twarze. Moze to byc plusem, ale moze tez byc minusem :/

Haloo jest tu kto :D

Czy może ktoś wie gdzie można zamówić/kupić szyby hartowane, klejone na wymiar, najlepiej gdyby można było je jeszcze giąć pod zadanym kątem ?? Chciałbym się zorientować jakie to koszta.

Co chcesz z tego zrobić?

Elementy barierek balkonowych.

Zadzwoń lub umów się i podjedź do Idee Studio przy Struga. Skontaktuj się z panem Pawłem Brykiem. Robią ze szkła super rzeczy, przy tym są bardzo mili i profesjonalni. Telefon na priv.

Szukam kogoś kto ostatnio kupował dachówki Creaton, Gdzie można je obejrzeć i są najtańsze.

Bryta czy Ty czasami nie masz takiej dachówki ?, coś mi się tak kojarzy :wink:

Możesz przyjechać na Warszewo, u mnie wszyscy sąsiedzi (jest nas czworo) mają Creaton.

Tak mam Future glazurowana wisnie koncza niedlugo dach ale jest narazie tak brudny od pylow ze czekam az popada :lol:

dachowka dobrej jakosci jedynie gasiory mogly byc zakonczone na okraglo no ale coz :roll: