bryta 07.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Wiecie jestem pelna podziwu dla Szczecina ze udal sie Zlot Zaglowcow bo technicznie nie do konca bylam przekonana ze statki sie zmieszcza . Bylam tez na zlocie w Gdyni ale ten w Szczecinie wypadl super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynka 07.08.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 trobe! dzięki za wsparcie. dzięki forum udało mi się skontaktować z kimś, kto widział realizację naszego cudu. Jedziemy zobaczyć! może uda nam się jeszcze w tym tygodniu, to zdam relację z naszych wrażeń i decyzji, bo pewnie ją dzięki temu podejmiemy. Myślałam o projekcie indywidualnym na bazie tego z otwartym poddaszem, tylko zdecydowanie mniejszego (180m) i z prostszym dachem, ale architekt powiedział, że to co najmniej 15 000zł nas wyniesie Może Wy wiecie gdzie można zrobić taki projekt za mniejszą kasę? Ostatecznie pomyślimy o przeróbkach, które pozwolą na maksymalną oszczędność pozdrawiam wtorkowo ....już nie mogę się doczekać wyjazdu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.08.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Szukam kogoś kto ostatnio kupował dachówki Creaton, Gdzie można je obejrzeć i są najtańsze. Bryta czy Ty czasami nie masz takiej dachówki ?, coś mi się tak kojarzy Najtansze to niestety one nie sa miedziana jest dosyc cenowo przystepna Niestety dodatki do tanich nie naleza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.08.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Didi . Chcialam sie zapytac .Mam teren piaszczysty wode deszczowa musze odprowadzac na dzialke jak zrobie przy rynnach ala oczko wysadzone kamyczkami to czym moge to obsadzic czy np funkie albo paprocie sie nadaja Pozdrawiam Nie wiem co się nadaje na obsadzenie oczka ale wpuszczanie wody pod fundament jest wysoce niewskazane. Lepiej byłoby odprowadzić wodę do skrzynek rozsączających. No wlasnie tylko na te skrzynki sasiedzi narzekaja ze bardzo sie zamulaja . Jak macie to rozwiazane . Moze zle sie wyrazilam chodzilo mi aby wode odprowadzac w oczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.08.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Didi . Chcialam sie zapytac .Mam teren piaszczysty wode deszczowa musze odprowadzac na dzialke jak zrobie przy rynnach ala oczko wysadzone kamyczkami to czym moge to obsadzic czy np funkie albo paprocie sie nadaja Pozdrawiam Nie wiem co się nadaje na obsadzenie oczka ale wpuszczanie wody pod fundament jest wysoce niewskazane. Lepiej byłoby odprowadzić wodę do skrzynek rozsączających. No wlasnie tylko na te skrzynki sasiedzi narzekaja ze bardzo sie zamulaja . Jak macie to rozwiazane . Moze zle sie wyrazilam chodzilo mi aby wode odprowadzac w oczko Moze byc troche ciezko. Jak zrobisz szczelne dno, to woda bedzie sie przelewac. Z kolei, jesli dno bedzie nieszczelne, to oczko bedzie ci okresowo wysychac. Ja rozwazam wykopanie studni na deszczowke. Zebrana wode mozna wykorzystac do podlewania ogrodu czy mycia samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.08.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Szukam kogoś kto ostatnio kupował dachówki Creaton, Gdzie można je obejrzeć i są najtańsze. Bryta czy Ty czasami nie masz takiej dachówki ?, coś mi się tak kojarzy Możesz przyjechać na Warszewo, u mnie wszyscy sąsiedzi (jest nas czworo) mają Creaton. Tak mam Future glazurowana wisnie koncza niedlugo dach ale jest narazie tak brudny od pylow ze czekam az popada dachowka dobrej jakosci jedynie gasiory mogly byc zakonczone na okraglo no ale coz Z nieba mi spadłaś podaj mi jakieś namiarki na siebie może być na priv bardzo chętnie bym zobaczył twój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 07.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Poszukuje firmy, ktora moglaby wykonac dla mnie balustrady balkonowe. Chce prostych barierek z rurek poziomych, ewentualnie ze wstawkami z tafli szklanych. Jesli ktos zna firme godna polecenia, to bardzo prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 07.08.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Tak ku pamięci, witam we wtorek po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.08.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 pozdrawiam srodkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 08.08.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Gdzie można poza Euroklinkierem, ExtraDachem, Partnerem można kupić płytkę klinkierową CRH Kalahari ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 08.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Poszukuje firmy, ktora moglaby wykonac dla mnie balustrady balkonowe. Chce prostych barierek z rurek poziomych, ewentualnie ze wstawkami z tafli szklanych. Jesli ktos zna firme godna polecenia, to bardzo prosze o namiary. Podłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.08.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Gdzie można poza Euroklinkierem, ExtraDachem, Partnerem można kupić płytkę klinkierową CRH Kalahari ?? Widzialam ale na Allegro moze w Veldach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 08.08.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Numer roku Jak przyjmowałem styropian na posadzki to jakoś mi się tak go duuuuuuuużo wydawało, ale co tam mówię widocznie tyle musi być (liczyłem 2 x podczas zamawiania) , zaczęli styropian rozkładać rozkładać rozkładać, a styropianu dalej po sufit , mówię coś jest nie tak więc liczę kolejny raz i co ................. już teraz wiem co się stało. zamówiłem 6m3 styropianu 6cm grubości dostawca zapytał mnie czy może mi dostarczyć grubości 3cm bo 6cm jest trudno dostępne - mówię OK i....... dostawca sobie policzył miało być 6 cm będzie 3 cm więc co trzeba zrobić x 2, tylko że zapomnieli że to już było w m3 więc powinno być dokładnie tyle samo tym sposobem na podłodze mam styropian oraz dalej w paczkach po sufit jutro Pani w hurtowni się załamie jak jej powiem że mam do zwrotu kilkadziesiąt paczek styropianu Szczerze mówiąc nie rozumiem tego rodzaju błędów Różnica pomiędzy m3 a m2 jest wyraźna Nie wyobrażam sobie jak znając powierzchnię domu można zamówić praktycznie 3 x więcej. Jeżeli błąd dostawcy - zmień go szybko pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 08.08.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam wtorkowo Jak tam u was wyglądają doświadczenia w temacie drzwi przejściowe i zabita brama garażowa? Ja właśnie wstawiłem sobie super drzwi z desek i zabiłem bramę garażową płytami osb. Mam nadzieję że to wystarczy. Kiedy włączyliście alarm i czy jest sens zakładać alarm bez monitoringu. pozdrawiam Zrobiłem identycznie Alarm bez monitoringu - i na monitoring się nie zgodzę, szkoda pieniędzy, nerwów (u teścia po rozwiązaniu umowy nagle zaczęły dziać się dziwne rzeczy !!! ) Ważni są sąsiedzi - zaprzyjaźnieni Chyba, że dom na odludziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 jeszcze nie kupiliśmy projektu. Na razie zwiedzamy dzielnice domków jednorodzinnych w Szczecinie i Gorzowie z nadzieją znalezienia takiego samego lub podobnego Nasz dom marzeń to z otwartym poddaszem. Ma wszystko, co do tej pory próbowałam przerobić w innych projektach, czyli: antresolę, a na niej bibiloteka, otwarta kuchnia i świetne ułożenie salonu i jadalni (w ogóle wszystko ma idealnie rozłożone względem stron świata biorąc pod uwagę usytuowanie na naszej działce), duża liczba garderob, itp. Jednym słowem nasz ideał......no może oprócz wielkości dachu i powierzchni zabudowy może uda mi się wstawić link http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zop/zop.html dom super.....tylko duze koszty nie tylko dachu......ekipa ekipa ale dom trzeba wykonczyc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.08.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Tak ku pamięci, witam we wtorek po południu. witaj znaczy sie zyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.08.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 srodkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 08.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Ponawiam pytanie: Poszukuje firmy, ktora moglaby wykonac dla mnie balustrady balkonowe. Chce prostych barierek z rurek poziomych, ewentualnie ze wstawkami z tafli szklanych. Jesli ktos zna firme godna polecenia, to bardzo prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.08.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 jeszcze nie kupiliśmy projektu. Na razie zwiedzamy dzielnice domków jednorodzinnych w Szczecinie i Gorzowie z nadzieją znalezienia takiego samego lub podobnego Nasz dom marzeń to z otwartym poddaszem. Ma wszystko, co do tej pory próbowałam przerobić w innych projektach, czyli: antresolę, a na niej bibiloteka, otwarta kuchnia i świetne ułożenie salonu i jadalni (w ogóle wszystko ma idealnie rozłożone względem stron świata biorąc pod uwagę usytuowanie na naszej działce), duża liczba garderob, itp. Jednym słowem nasz ideał......no może oprócz wielkości dachu i powierzchni zabudowy może uda mi się wstawić link http://www.stylowydom.com.pl/projekty/zop/zop.html dom super.....tylko duze koszty nie tylko dachu......ekipa ekipa ale dom trzeba wykonczyc.... Mi tez podobaly sie rezydencje a teraz wiem ze dobrze zrobilam biorac prosty dom bo koszty robocizny i materialow sa straszne. Drugim razem dach bylby dwuspadowy bo przy czterospadowym odpadow jest olbrzymia ilosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 08.08.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam Czy mozecie podeslac tresc umowy jaka pisaliscie na wykonanie robot stan surowy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts