Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

witam środowo, jak to się tu mówi :D

ja też poproszę tą umowę jeśli można (na stan surowy otwarty)

co do projektu to hmmmm....jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Cały czas staramy się dotrzeć do jakiejś realizacji tego domu. Może Wy wiecie?

Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na inny dom ze Stylowego Studia. Ma 200m i z całą pewnością rezydencją nie jest.

jakby ten nasz tak okroić o 30-40m to byłoby super!

witam środowo, jak to się tu mówi :D

ja też poproszę tą umowę jeśli można (na stan surowy otwarty)

co do projektu to hmmmm....jeszcze nie podjęliśmy decyzji. Cały czas staramy się dotrzeć do jakiejś realizacji tego domu. Może Wy wiecie?

Dzisiaj przez przypadek natknęłam się na inny dom ze Stylowego Studia. Ma 200m i z całą pewnością rezydencją nie jest.

jakby ten nasz tak okroić o 30-40m to byłoby super!

Myslę że powinniście najpierw obejrzec tego typu dom u kogoś. Mój mąż zna ludzi którzy mają dom z otwartym poddaszem tak jak w tym projekcie i ci ludzie mówia stanowczo że jest nie funkcjonalny i ciężki do ogrzania. Na pewno pieknie to wyglada. Ale podejrzewam że przemysleliscie wszystkie za i przeciw.

Witam wszystkich

Etap spier.... stropu mam zaliczony ,niestety nie obeszlo sie bez dokupienia nowych belek stropowych,reszte wykonawca po docinal i jakos wyszło.Zalane i schnie.

Za to zostało mi troche belek za małych i ponad 200 pustaków stropowych !!!!??? ,(wymiary po szerokosci tez sa do dupy,w salonie powinno byc 16 a wyszlo 13). Czytając o pozostałych babolach projektu za wczasu podniosłem dach o 1 pustak,co by sie drzwi i okna zmiesciły.

Moje poszukiwania wełny zaliczam do zakonczonych ,niestety wygrywa zdrowy rozsadek i będzie styropian. Najlepszy styropian 15cm w systemie kosztuje tyle samo co sama wełna 12. Koszt wyleczyły mnie z wełny.

P.S. proszę o zdanie tych co mają dom ocieplony styropianem,jak zdaje on egzamin ??

Witam wszystkich,

kolejny meldunek z placu boju ... tfu!, budowy. Strop zalany!.

Efekt końcowy nieznany (choc dziś podczas podlewania (tuż przed deszczem) zauwazyłem w miejscu podciagu nad salonem mini ryski. Ktoś podpowie co w takim wypadku?

Pozostałe rezultaty: sporo mniej w kieszen (dodatkowe belki i pustaki stropowe zużyte, poszło 16,5 m3 betonu, większa "wymiana zdań" z wykonawcą i cała dzisiejsza noc nieprzespana (to stres!).

witam,

u mnie już dwie ściany w docelowej elewacji. Jest przyzwoicie, ale nie taki kolor chciałam. Wyszło żółto, a miała być "złamana"biel :(

Wczoraj ścieliśmy się z wykonawcą na temat wykończenia okien połaciowych. Jak macie "obrobione" te okna, tzn. chodzi mi o powierzchnię od okna w dół ? My chcemy żeby było pionowo w dół, a wykonawca mowi o 5 cm listwie i załamaniu tej powierzchni.

witam,

u mnie już dwie ściany w docelowej elewacji. Jest przyzwoicie, ale nie taki kolor chciałam. Wyszło żółto, a miała być "złamana"biel :(

Wczoraj ścieliśmy się z wykonawcą na temat wykończenia okien połaciowych. Jak macie "obrobione" te okna, tzn. chodzi mi o powierzchnię od okna w dół ? My chcemy żeby było pionowo w dół, a wykonawca mowi o 5 cm listwie i załamaniu tej powierzchni.

Nie za bardzo rozumiem, czy chodzi o obrobienie w środku??

Jeśli w środku to wyobraź sobie jak będzie otwierało się okno gdy w około położysz Np. w łazience płytki. U nas problem z otwieraniem okna był w łazience, bo przyszły płytki i otwór się zmniejszył. W pokojach nie było takiego problemu.