Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam Wszystkich

Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany .

Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener :lol:

My współpracujemy z firmą Jantra, nie podam Ci ile płacimy, bo jesteśmy ich klientami długo i mamy zupełnie inne ceny, ale co do czasu pozostawienia kontenera na budowie można się dogadać. Aha jak zaczynaliśmy szukać dostawcy kontenerów to oni byli i tak najtańsi

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkowo

Do tych co potrzebują umowy z wykonawcą - chętnie prześlę swoją tylko podajcie e-mail-e :D Maro do Ciebie już wysłałem.

P.S.

W galerii pojawiły się nowe zdjecia z postepów prac.

Nic nie doszło :o , jakk możesz tp puść jeszce raz.

A doszly namiary na zobaczenie dachowki :lol:

Didi dzieki poszukam ich w necie . :lol:

Maro Gratulacje :D :D

Maro .Pytanko so sadzisz o jakosci Star Gresu (chyba naleza do Ceramiki Konskie )

Ceramika Końskie osobiście mi się podoba jeśli chodzi o walory estetyczne ale nic nie podpowiem Ci na temat jakości bo osobiście nie kładłem nikomu tej ceramiki i sam też nie użytkuję.

Didi dzieki poszukam ich w necie . :lol:

Maro Gratulacje :D :D

Maro .Pytanko so sadzisz o jakosci Star Gresu (chyba naleza do Ceramiki Konskie )

Ceramika Końskie osobiście mi się podoba jeśli chodzi o walory estetyczne ale nic nie podpowiem Ci na temat jakości bo osobiście nie kładłem nikomu tej ceramiki i sam też nie użytkuję.

Tez bardzo mi sie podoba i ma takie przystepne ceny :lol:

Witam Wszystkich

Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany .

Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener :lol:

Jak juz zbadasz ceny, to daj znac na grupie lub na priv, bo tez szukam. Gruz akurat sie przydal do zasypania dziur w drodze dojazdowej, ale jest jeszcze kupe innych smieci i wiele jeszcze pewnie przybedzie.

witam,

u mnie już dwie ściany w docelowej elewacji. Jest przyzwoicie, ale nie taki kolor chciałam. Wyszło żółto, a miała być "złamana"biel :(

Wczoraj ścieliśmy się z wykonawcą na temat wykończenia okien połaciowych. Jak macie "obrobione" te okna, tzn. chodzi mi o powierzchnię od okna w dół ? My chcemy żeby było pionowo w dół, a wykonawca mowi o 5 cm listwie i załamaniu tej powierzchni.

chodzi o wewnetrzną stronę obróbki? Jesli zrobisz pionowo w dół, to nie powstanie wnęka w ścianie? My mamy kawałek pod kątem prostym do szyby i potem ścianę.

Witam wszystkich

Etap spier.... stropu mam zaliczony ,niestety nie obeszlo sie bez dokupienia nowych belek stropowych,reszte wykonawca po docinal i jakos wyszło.Zalane i schnie.

Za to zostało mi troche belek za małych i ponad 200 pustaków stropowych !!!!??? ,(wymiary po szerokosci tez sa do dupy,w salonie powinno byc 16 a wyszlo 13). Czytając o pozostałych babolach projektu za wczasu podniosłem dach o 1 pustak,co by sie drzwi i okna zmiesciły.

Moje poszukiwania wełny zaliczam do zakonczonych ,niestety wygrywa zdrowy rozsadek i będzie styropian. Najlepszy styropian 15cm w systemie kosztuje tyle samo co sama wełna 12. Koszt wyleczyły mnie z wełny.

P.S. proszę o zdanie tych co mają dom ocieplony styropianem,jak zdaje on egzamin ??

W moim przekonaniu zdaje. mam 15 i 10 pod oknami (boniowanie, czy jakos tak :wink: ). Gorzej jest z poddaszem, nie wiem, czy można tak je zaizolowac, żeby nie grzało w główy, jak się jest na piętrze. Ale na dole, chłodek, jak przy klimie ( o ile nie otwiera się drzwi na taras).

Witam wszystkich

Etap spier.... stropu mam zaliczony ,niestety nie obeszlo sie bez dokupienia nowych belek stropowych,reszte wykonawca po docinal i jakos wyszło.Zalane i schnie.

Za to zostało mi troche belek za małych i ponad 200 pustaków stropowych !!!!??? ,(wymiary po szerokosci tez sa do dupy,w salonie powinno byc 16 a wyszlo 13). Czytając o pozostałych babolach projektu za wczasu podniosłem dach o 1 pustak,co by sie drzwi i okna zmiesciły.

Moje poszukiwania wełny zaliczam do zakonczonych ,niestety wygrywa zdrowy rozsadek i będzie styropian. Najlepszy styropian 15cm w systemie kosztuje tyle samo co sama wełna 12. Koszt wyleczyły mnie z wełny.

P.S. proszę o zdanie tych co mają dom ocieplony styropianem,jak zdaje on egzamin ??

W moim przekonaniu zdaje. mam 15 i 10 pod oknami (boniowanie, czy jakos tak :wink: ). Gorzej jest z poddaszem, nie wiem, czy można tak je zaizolowac, żeby nie grzało w główy, jak się jest na piętrze. Ale na dole, chłodek, jak przy klimie ( o ile nie otwiera się drzwi na taras).

Styropian mam zamiar dać tylko na elewacje, na dach normalnie wełnę.Po małym rekonesansie po hurtowniach 15 wełny brak lub terminy na nowy rok,a jak chce to jest ale po 98 brutto za m2 samej wełny.Co prawda styropian nie oddycha ale i tak chce założyć rekuperator więc problem z nie przepuszczalnością pary mam z głowy

Witam wieczorkowo

Do tych co potrzebują umowy z wykonawcą - chętnie prześlę swoją tylko podajcie e-mail-e :D Maro do Ciebie już wysłałem.

P.S.

W galerii pojawiły się nowe zdjecia z postepów prac.

Nic nie doszło :o , jakk możesz tp puść jeszce raz.

A doszly namiary na zobaczenie dachowki :lol:

Kurcze nic nie doszło :( . Spróbuj jeszce raz.

Witam wszystkich

Styropian mam zamiar dać tylko na elewacje, na dach normalnie wełnę.Po małym rekonesansie po hurtowniach 15 wełny brak lub terminy na nowy rok,a jak chce to jest ale po 98 brutto za m2 samej wełny.Co prawda styropian nie oddycha ale i tak chce założyć rekuperator więc problem z nie przepuszczalnością pary mam z głowy

myślę, że większość ma na dachu wełnę :D