Aleksandra M05a 10.08.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Hejka! Witam Wszystkich po kilkunastodniowej przerwie. Życzę powodzenia tym, którzy dostali Pozwolenie. U mnie wczoraj zasypywali fundamenty od środka i ubijali piach. Jakoś to wszystko idzie, chociaż nie obyło się bez babola. Facet od pompy ciepła zostawił do wmurowania przepusty na pierwszej warstwie bloczków w pomieszczeniu gospodarczym. Ekipa wykonała polecenie, tylko pomyliła pomieszczenia i zamiast w kotłowni, wmurowała przepusty w pomieszczeniu ogrodowym. Dobrze, że w porę zauważyłam. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Do Bimbelt: No pięknie!!! Widać, że masz się czym pochwalić. Bardzo mi się podoba kolor dachówki. A znalazłeś kogoś do wykonania wentylacji mechanicznej? ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 10.08.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany . Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener My współpracujemy z firmą Jantra, nie podam Ci ile płacimy, bo jesteśmy ich klientami długo i mamy zupełnie inne ceny, ale co do czasu pozostawienia kontenera na budowie można się dogadać. Aha jak zaczynaliśmy szukać dostawcy kontenerów to oni byli i tak najtańsi 570 zł za kontener 5 m3 można ładować wszystko oprócz azbestu. W jumarze taniej ale za wełnę i styropian biorą 120 zł/m3 extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.08.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Bimbelt bardzo fajny twoj domek po ilosci dachowki jaka mi poszla teraz tez bym brala dwuspadowy dach .Przy twoim kolorze dachu nie widac pytu od cietych dachowek . I ja sie pochwale zdjecie malo aktualne mam juz kominy i dachowki szczytowe http://images24.fotosik.pl/53/dcf3f51f205a0e75.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.08.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Do Bimbelt: No pięknie!!! Widać, że masz się czym pochwalić. Bardzo mi się podoba kolor dachówki. A znalazłeś kogoś do wykonania wentylacji mechanicznej? Tak, 16 sierpnia zawita do mnie firma Wentor z ... Żar. Jak skończą, to dam ci znać jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.08.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Bimbelt bardzo fajny twoj domek po ilosci dachowki jaka mi poszla teraz tez bym brala dwuspadowy dach .Przy twoim kolorze dachu nie widac pytu od cietych dachowek . Troche pylu widac, ale jak popada, to sie zmyje. Z tym akurat nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.08.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany . Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener My współpracujemy z firmą Jantra, nie podam Ci ile płacimy, bo jesteśmy ich klientami długo i mamy zupełnie inne ceny, ale co do czasu pozostawienia kontenera na budowie można się dogadać. Aha jak zaczynaliśmy szukać dostawcy kontenerów to oni byli i tak najtańsi 570 zł za kontener 5 m3 można ładować wszystko oprócz azbestu. W jumarze taniej ale za wełnę i styropian biorą 120 zł/m3 extra O kurde, bylem przekonany, ze to nieco tansza "przyjemnosc". Jak dlugo taki kontener mozna przetrzymac na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 10.08.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany . Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener My współpracujemy z firmą Jantra, nie podam Ci ile płacimy, bo jesteśmy ich klientami długo i mamy zupełnie inne ceny, ale co do czasu pozostawienia kontenera na budowie można się dogadać. Aha jak zaczynaliśmy szukać dostawcy kontenerów to oni byli i tak najtańsi 570 zł za kontener 5 m3 można ładować wszystko oprócz azbestu. W jumarze taniej ale za wełnę i styropian biorą 120 zł/m3 extra O kurde, bylem przekonany, ze to nieco tansza "przyjemnosc". Jak dlugo taki kontener mozna przetrzymac na budowie? Ja płaciłem 450 zł za 10 m3 Remondis i TomPol - można wszystko poza chemikaliami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 10.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Prosze o namiar na firmy gdzie mozna wykupic kontener na gruz budowlany . Ile placiliscie i ile mozna trzymac taki kontener My współpracujemy z firmą Jantra, nie podam Ci ile płacimy, bo jesteśmy ich klientami długo i mamy zupełnie inne ceny, ale co do czasu pozostawienia kontenera na budowie można się dogadać. Aha jak zaczynaliśmy szukać dostawcy kontenerów to oni byli i tak najtańsi 570 zł za kontener 5 m3 można ładować wszystko oprócz azbestu. W jumarze taniej ale za wełnę i styropian biorą 120 zł/m3 extra O kurde, bylem przekonany, ze to nieco tansza "przyjemnosc". Jak dlugo taki kontener mozna przetrzymac na budowie? bo to bardzo duży kontener - my braliśmy najmniejszy (chyba 1,2 m3) za sto kilkanaście złotych. cena obejmuje postój przez 4 dni, jeśli chce się na dłużej to trzeba wydzierżawić za jakieś 3 pln/dobę a tak wogóle witam piątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Do Bimbelt: No pięknie!!! Widać, że masz się czym pochwalić. Bardzo mi się podoba kolor dachówki. A znalazłeś kogoś do wykonania wentylacji mechanicznej? Tak, 16 sierpnia zawita do mnie firma Wentor z ... Żar. Jak skończą, to dam ci znać jak wyszło. Z Żar? Właściwie to nie jest ważne skąd, byle dobrze robiła za rozsądną cenę i była słowna. Będę czekać na informacje. Jestem bardzo ciekawa. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.08.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Do Bimbelt: No pięknie!!! Widać, że masz się czym pochwalić. Bardzo mi się podoba kolor dachówki. A znalazłeś kogoś do wykonania wentylacji mechanicznej? Tak, 16 sierpnia zawita do mnie firma Wentor z ... Żar. Jak skończą, to dam ci znać jak wyszło. Z Żar? Właściwie to nie jest ważne skąd, byle dobrze robiła za rozsądną cenę i była słowna. Będę czekać na informacje. Jestem bardzo ciekawa. Tak jakos wyszlo. Widzialem ich robote i bylem milo zaskoczony. Odleglosc tez nie jest dla nich zadnym problemem. Ceny moze nie powalaja, ale wytargowalem troche mniej niz chcialy lokalne ekipy. Najwazniejsze, ze rozmawia sie z nimi bardzo konkretnie i rzeczowo. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.08.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Teska Żyję, ale sama nie wiem w co ręce włożyć. Mały potomek jest wszędobylski i nie obywa się bez bolesnych upadków. to sie kobieto odezwij nas nie ma od 13 - wakacje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 10.08.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG Witam wieczoro i piatkowo Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 10.08.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj: http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG Witam wieczoro i piatkowo Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana? Creaton (Pfeiderer) - Terra Harmonica - miedz angobowana. Kupiona w Serwis Dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 11.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 11.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli Witamy w grupie i napiszcie gdzie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.08.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 11.08.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli Witam i zycze powodzenia. Teraz sie nie mozecie doczekac startu, a pozniej bedziecie czekali tylko na to by sie ten horror wreszcie skonczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 11.08.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Bardzo serdecznie Wszystkich witamy Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność ! Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem. Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam niech już się coś robi bo zwariujemy Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać" Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. To tyle na tą chwilę Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli Hejka! Życzę powodzenia. Też równałam teren nim uzyskałam PnB, ale z tego co wiem można. Doskonale rozumiem co znaczy czekać, by wreszcie móc zacząć. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 12.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Czy mozecie polecic jakis spychacz w miare tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts