Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj:

http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG

Witam wieczoro i piatkowo

Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana?

Creaton (Pfeiderer) - Terra Harmonica - miedz angobowana. Kupiona w Serwis Dachu.

A moge wiedziec m2 jaka cena wyszla za dachowke

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witka

Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła :-? prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry.

Bardzo serdecznie Wszystkich witamy ;)

Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy :lol:

Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność !

Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy :lol: więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem.

Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam ;) niech już się coś robi bo zwariujemy :lol: :lol: :lol:

Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać"

Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności.

To tyle na tą chwilę ;)

Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą :lol:

Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli :lol:

To taka sama sytuacja jak u mnie już dostałem PNB i w czasie uprowomocnienia miałem zdzierac humus, ale z uwagi że mam działke na terenie pod nadzorem konserwatora zabytków to musze im zgłosić rozpoczęcie prac ziemnych 7 dni wcześniej i jak zadzwoniłem do pani która się tym zajmuje to od razu mnie sprowadziła na ziemię, że nic nie moge zrobić przed inspekcją konserwtora czylio jej :evil: . Szlag vy to jazsny trafił a na dodoatek pani własnie szła na urlop i będzie 24 sierpnia, normalnie mozna sobie strzelić w łeb :evil: :evil: .

Pochwale sie. A co tam. Stan na przedwczoraj:

http://galeria.dum.pl/cache/medium/Budowa/2007-08-08/IMG_0901.JPG

Witam wieczoro i piatkowo

Mozna wiedziecco to za dachowka i gdzie byla kupowana?

Creaton (Pfeiderer) - Terra Harmonica - miedz angobowana. Kupiona w Serwis Dachu.

A moge wiedziec m2 jaka cena wyszla za dachowke

Pi razy oko 50zl za m2

Bardzo serdecznie Wszystkich witamy ;)

Czytam forum już od jakiegoś czasu, ale miałam zacząć pisać dopiero jak ruszymy :lol:

Niestety przedłuża się to w nieskończooooooność !

Mamy pozwolenie na budowę, które się uprawomocnia a my nie mogliśmy się doczekać aż coś się ruszy :lol: więc postanowiliśmy, że dziś ściągamy humus .... i właśnie jadę po mojego Pana Mężusia i na działeczkę gdzie będzie czekał pan z koparko-spychaczem.

Nie wiem czy możemy wg prawa już to zrobić ale co tam ;) niech już się coś robi bo zwariujemy :lol: :lol: :lol:

Tak sobie myślę, że działeczka nasza to możemy sobie ją " przekopać"

Mam nadzieję że nie będzie z tego tytułu żadnych nieprzyjemności.

To tyle na tą chwilę ;)

Chciałam się tylko przywitać ze Szczecińską Grupą Budującą :lol:

Później będą zdjęcia, dziennik i wszystko co będę w stanie wymyślić i na co mi czas pozwoli :lol:

To taka sama sytuacja jak u mnie już dostałem PNB i w czasie uprowomocnienia miałem zdzierac humus, ale z uwagi że mam działke na terenie pod nadzorem konserwatora zabytków to musze im zgłosić rozpoczęcie prac ziemnych 7 dni wcześniej i jak zadzwoniłem do pani która się tym zajmuje to od razu mnie sprowadziła na ziemię, że nic nie moge zrobić przed inspekcją konserwtora czylio jej :evil: . Szlag vy to jazsny trafił a na dodoatek pani własnie szła na urlop i będzie 24 sierpnia, normalnie mozna sobie strzelić w łeb :evil: :evil: .

Wspolczuje. Ostatnio slyszalem w radiu madry komentarz odnosnie sytuacji w budownictwie. W skrocie - w Polsce udaloby sie zbudowac 3mln mieszkan, a ich ceny wcale nie musialyby byc wysokie. Wystarczyloby uproscic procedury i przyspieszyc sprzedaz terenow pod inwestycje.

Dla przykladu - w okolicy mojej budowy miasto ciagle posiada dzialki do sprzedania, tyle, ze z roku na rok przeklada ich sp rzedaz.

Wstawać - trzeba budować domy :lol:

będzie dziś ładniejsza pogoda :D

u nas cqała noc lało :(

teraz nie pada i mąż z teściem pojechali sprawdzić czy to co kopali pod fundamenty jeszcze sie nadaje do uzytku po 2 dniach deszczu ;)

wczoraj wracajac ze Szczecina prawie utonełam w kałurzach na Waszych drogach ;)

Wstawać - trzeba budować domy :lol:

będzie dziś ładniejsza pogoda :D

u nas cqała noc lało :(

teraz nie pada i mąż z teściem pojechali sprawdzić czy to co kopali pod fundamenty jeszcze sie nadaje do uzytku po 2 dniach deszczu ;)

Nie zazdroszcze :/

U mnie wnetrza pewnie znowu zalane, a mialem ukladac izolacje z papy na parterze. Teraz bede musial czekac az to cale bagno wyschnie.

Witka

Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry.

Czy ktos wie gdzie mozna zdobyc tania ziemie z wykopow?

Potrzebuje kilku wywrotek do wyrownania terenu, a nie usmiecha mi sie placic za to wielkich pieniedzy. Ziemia moze byc jakakolwiek, pozniej i tak obsypie wszystko torfem.[/b]

Chętnie oddam, mam sporo ale gliniasta. Jeśli jesteś zainteresowany, telefon przesyłam na priv, bo na razie mam bardzo ograniczony dostęp do netu - komputer domowy nadal w serwisie.

W moim przekonaniu zdaje. mam 15 i 10 pod oknami (boniowanie, czy jakos tak :wink: ). Gorzej jest z poddaszem, nie wiem, czy można tak je zaizolowac, żeby nie grzało w główy, jak się jest na piętrze. Ale na dole, chłodek, jak przy klimie ( o ile nie otwiera się drzwi na taras).

Poddasze - tylko wełna i to odpowiedniej grubości plus dobra jakość prac ociepleniowych.

Witka

Słuchajcie możecie mi podesłać listę polecanych wykonawców ? Kiedys dostaałem ale miałem format i mi uciekła prosił bym rónież o wskaznie jakiego kompleksowego rpojektanta do łazienki kuchni pokoii i namair na nich moze byc na pw lub maila [email protected] i jakie są ich ceny ... dziekuje z góry.

po pierwsze primo nigdy na forum nie podawaj adresu na forum bo się od spamu nie uwolnisz

o drugie primo sprawdź pocztę :wink: :D :D :D :D