maro74 13.08.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No i kochani materiały tanieją , właśnie zajrzałem na dzisiejszy cennik Solbetu i proszę bardzo obniżka 12%. A miałem już tydzień temu zamówić cały materiał, no i byłbym nieźle w plecy. Myślę, że ta histeria cenowa się skończyła i zacznie to wszystko powoli wracać do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 szydas wielkie THX PS jako informatyk mam sposoby na spamy np, ja niby też mam ale nie ma metod doskonałych - zawsze coś dojdzie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.08.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, czy ktoś nie ma na zbyciu przyczepy kempingowej na zbyciu nadającej się na budowę, tzn nie busi być super luksusowa i bardzo droga ja będę pozbywać się swojej budy pod koniec pażdziernika, ale pewnie chcesz szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.08.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No i kochani materiały tanieją , właśnie zajrzałem na dzisiejszy cennik Solbetu i proszę bardzo obniżka 12%. A miałem już tydzień temu zamówić cały materiał, no i byłbym nieźle w plecy. Myślę, że ta histeria cenowa się skończyła i zacznie to wszystko powoli wracać do normy. Obstawiam, ze na wiosne znowu bedzie szalenstwo, a moze jeszcze jesienia. W sezonie urlopowym kazda branza przezywa maly przestoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 13.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Mam nadzieję, że wczorajsze deszcze nie uczyniły u Was żadnych strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 13.08.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jeżeli ktoś ma ochotę zobaczyć nasze "małe pole walki" to zapraszam na stronkę, na której umieściłam nowe zdjęcia troszkę starsze i te w miarę najnowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 13.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ). hmmm domek faktycznie ładny i funkcjonalny, ale drogi będzie nie tylko dach....znaczy cały domek będzie drogi... oczywiście można go zaadaptować mocno, polikwidować te wykusze i zrobić bryłę prostokątną bez straty dla funkcjonalności, a uprości to konstrukcję dachu... ale przecież jeżeli wam się podoba właśnie taki, to i tak go zbudujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 13.08.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hmmm domek faktycznie ładny i funkcjonalny, ale drogi będzie nie tylko dach....znaczy cały domek będzie drogi... oczywiście można go zaadaptować mocno, polikwidować te wykusze i zrobić bryłę prostokątną bez straty dla funkcjonalności, a uprości to konstrukcję dachu... ale przecież jeżeli wam się podoba właśnie taki, to i tak go zbudujecie Ehhh Szydasie. Twoja nutka uszczypliwości pozwala mi wierzyć, że są na tym świecie rzeczy które się nie zmieniaja A co do dachu: chodziło mi o to ze w naszym przypadku dwuspadowe raczej nie wchodzą w rachubę. Żałuję tego bardzo, bo w domach z takimi dachami jest więcej miejsca na poddaszu. No cóż taki mam już skrzywiony gust Jednak pomimo mojego zamiłowania do wielospadowych dachów, jedem otwarta na ewentualne rozwiązania, które mogą obniżyć ich cenę (tak, tak Panie Szydas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.08.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ). Witam wszystkich, Guziki, ile osób będzie mieszkało (jak planujecie) w tym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 13.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 To taka sama sytuacja jak u mnie już dostałem PNB i w czasie uprowomocnienia miałem zdzierac humus, ale z uwagi że mam działke na terenie pod nadzorem konserwatora zabytków to musze im zgłosić rozpoczęcie prac ziemnych 7 dni wcześniej i jak zadzwoniłem do pani która się tym zajmuje to od razu mnie sprowadziła na ziemię, że nic nie moge zrobić przed inspekcją konserwtora czylio jej . Szlag vy to jazsny trafił a na dodoatek pani własnie szła na urlop i będzie 24 sierpnia, normalnie mozna sobie strzelić w łeb . Ja oczywiście też muszę zgłosić....ale do nadzoru budowlanego.... Powiedzcie mi czy oni też przed rozpoczęciem mogą się pojawić na działce bo jakoś post Maro74 zgasił mój entuzjazm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 13.08.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Guziki, ile osób będzie mieszkało (jak planujecie) w tym domku? Jak dobrze pójdzie i będziemy mieli tyle dziecie ile planujemy, to być może w Rubinie zamieszka 5 osób. Czyli my + 3. Aha. No i planujemy mieć opcję przygarnięcia rodziców na stare lata, jakby im się coś w życiu skomplikowało, albo któreś z nich zostałoby samo na tym świecie (wiadomo o co common). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 13.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hmmm domek faktycznie ładny i funkcjonalny, ale drogi będzie nie tylko dach....znaczy cały domek będzie drogi... oczywiście można go zaadaptować mocno, polikwidować te wykusze i zrobić bryłę prostokątną bez straty dla funkcjonalności, a uprości to konstrukcję dachu... ale przecież jeżeli wam się podoba właśnie taki, to i tak go zbudujecie Ehhh Szydasie. Twoja nutka uszczypliwości pozwala mi wierzyć, że są na tym świecie rzeczy które się nie zmieniaja A co do dachu: chodziło mi o to ze w naszym przypadku dwuspadowe raczej nie wchodzą w rachubę. Żałuję tego bardzo, bo w domach z takimi dachami jest więcej miejsca na poddaszu. No cóż taki mam już skrzywiony gust Jednak pomimo mojego zamiłowania do wielospadowych dachów, jedem otwarta na ewentualne rozwiązania, które mogą obniżyć ich cenę (tak, tak Panie Szydas ) hehehe a tak na poważnie to da się zrobić dwyspadowy - tę lukarnę nad tarasem zrobić ścianą szczytową, druga od strony garażu.... tylko ten wykusz w jadalni trzeba by zlikwidować, albo pociągnąć na całej wysokości, albo zrobić nad nim mikrodaszek... spróbujcie sobie narysować różne wersje, albo naciągnijcie kogoś, żeby wam zrobił wizualizację bryły, bez wnętrz... a, no i ten dach nad tarasem - można by z niego zrezygnować, a później zamontować nad nim jakąś rozsuwaną markizę.... ale to wszystko zmieni mocno charakter domku, już może wam się nie podobać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 13.08.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Guziki, ile osób będzie mieszkało (jak planujecie) w tym domku? Jak dobrze pójdzie i będziemy mieli tyle dziecie ile planujemy, to być może w Rubinie zamieszka 5 osób. Czyli my + 3. Aha. No i planujemy mieć opcję przygarnięcia rodziców na stare lata, jakby im się coś w życiu skomplikowało, albo któreś z nich zostałoby samo na tym świecie (wiadomo o co common). No to jak na (docelowo) 7 osób to może i dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 13.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 hehehe a tak na poważnie to da się zrobić dwyspadowy - tę lukarnę nad tarasem zrobić ścianą szczytową, druga od strony garażu.... tylko ten wykusz w jadalni trzeba by zlikwidować, albo pociągnąć na całej wysokości, albo zrobić nad nim mikrodaszek... spróbujcie sobie narysować różne wersje, albo naciągnijcie kogoś, żeby wam zrobił wizualizację bryły, bez wnętrz... a, no i ten dach nad tarasem - można by z niego zrezygnować, a później zamontować nad nim jakąś rozsuwaną markizę.... ale to wszystko zmieni mocno charakter domku, już może wam się nie podobać.... Hmmm....Panie Szydas....pan masz racje! Sprawę można rzeczywiście znacznie uprościć. Też myśleliśmy o zrezygnowaniu z zadaszenia nad tarasem, na rzecz innych, tańszych rozwiązań. Powiem szczerze, że wcześniej nawet nie zwróciłam uwagi, jak "mało" brakuje temu domowi do dwuspadowości (!! - typowa baba). Jutro pogadam z moim szanownym partnerem i przedstawię propozycje zmian. Dzięki wielkie za dobre rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 13.08.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Guziki, ile osób będzie mieszkało (jak planujecie) w tym domku? Jak dobrze pójdzie i będziemy mieli tyle dziecie ile planujemy, to być może w Rubinie zamieszka 5 osób. Czyli my + 3. Aha. No i planujemy mieć opcję przygarnięcia rodziców na stare lata, jakby im się coś w życiu skomplikowało, albo któreś z nich zostałoby samo na tym świecie (wiadomo o co common). No to jak na (docelowo) 7 osób to może i dobry ...i jak mówiła moja Babcia: "My tu gadu gadu, a koń śliwki żre!" bo docelowo ma być 7 osób, a tu nawet pierwszego dzieciaczka nie ma! Ale zmienimy to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 14.08.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 witam, współczuję Kacha ! Nasza ekipa robi elewację, ale straasznie powoli. Na szczęście rozlicząmy się za wykonane etapy, ale gdyby się zawinęli lub przedłużyli drastycznie terminy, to poza obcięciem ostatniego rozliczenia, nic nam by nie pozostało, tylko szukanie nowej ekipy. Ale teraz i tak nic nie możemy działać, bo wokół domku jezioro Na szczęście i póki co, nie ma wody w środku. Oby nie padało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 14.08.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a tak wygląda nasz domek :http://images26.fotosik.pl/57/fd7c7c788619777em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.08.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a tak wygląda nasz domek : http://images26.fotosik.pl/57/fd7c7c788619777em.jpg Masakra , współczuję czy to po ostatniej niedzielnej ulewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts