martelia 14.08.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 no tak, teraz czekamy aż woda wyparuje, bo nie ma gdzie odpłynąć i nie specjalnie jest gdzie odpompować. Info, które docierają,nie są optymistyczne : aby nie było "powtórki z rozrywki" potrzebna jest kompleksowa inwestycja w kanalizację deszczową, a w tej chwili podjęto dopiero rozmowy o projektach przynajmniej w moim rejonie. Ciekawe na ile zaszkodzi domkowi stanie w takiej wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 14.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Szok martelia współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 14.08.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ). Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a tak wygląda nasz domek : http://images26.fotosik.pl/57/fd7c7c788619777em.jpg Masakra , współczuję czy to po ostatniej niedzielnej ulewie? na pocieszenie napiszę, że u nas tez zalało, tyle ze troszke mniej, ale wczoraj połowa wyparowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 a tak wygląda nasz domek : http://images26.fotosik.pl/57/fd7c7c788619777em.jpg Czesto masz takie jezioro? Moze powinniscie w rowery wodne zainwestowac A tak szczerze, to wspolczuje. Zaczynam doceniac moja dzialke, ktora ma spory spadek, ale dzieki tamu nie ma mnie jak zalac. Piachu w fundamenty i na okolo poszlo co nie miara, ale widac ma to tez swoje plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam serdecznie. U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ). Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie domek robi wrażenie ale pamietajcie, że koszty budowy to jedno a wykończenie to inna bajka i ....dużo droższa Zawsze chciałam miec sypialnie na poddaszu, ale jak sobie pomyśle o kosztach ocieplenia mojego poddasza to zaczynam załowac, mogłam wybudowac 2 normalne piętra, mało teraz takich projektów, ale są i nawet ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 14.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 WITAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 14.08.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 takie jezioro to pierwszy raz, ale rozważamy zakup pontonów, na szczęście córka już taki posiada My podnieśliśmy dom tylko o jeden bloczek w stosunku do projektu, wykonawca stwierdzil, że powinno wystarczyć. Niektórzy sugerowali żeby więcej, ale już było po fakcie. Projektant nie spisał się, nie był w terenie i nie widział jak wysoko posadowione są sąsiednie budynki, a my byliśmy/jesteśmy zieloni. U nas glina, że garnki można lepić. Oby nie padało ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 14.08.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 witam mieszkamy troszke u siebie troszke na budowie elewatorzy pójdą do Klausa na czarna listę wrzuciłam nowe fotki ..... zwłaszcza Pan Darek ( kafelki ) spisał sie obejrzyjcie efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 14.08.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie .... ach szkoda że nie udało się spotkać... A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.08.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 14.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Czy ktoś może jeszcze podpowiedzieć gdzie można zrobić barierki na balkon ?? Pan Ryszard z Osowa tylko chce robić w połączeniu z płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 14.08.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Czy ktoś może jeszcze podpowiedzieć gdzie można zrobić barierki na balkon ?? Pan Ryszard z Osowa tylko chce robić w połączeniu z płotem u mnie właśnie dzisiaj montują z Justera zrobili szybciej niż sie umówiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 14.08.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie .... ach szkoda że nie udało się spotkać... A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia dziękuje ...... wanna jest naprwade super przekonaj męża narozne wanny pod skosem mogą sie nie sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DiW 14.08.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 szukam jakiejś sprawdzonej ekipy do tynków , chciałabym maszynowe cementowo-wapienne a niestety nie mam znajomych co sie budują i mogliby służyć rada i pomocą dlatego pozwoliłam sobie zapytać Was...którzy na pewno macie juz doświadczenie i moglibyście mi pomóc i w ogóle..czasem jak czytam co piszecie to fascynuje mnie skąd Wy to wszystko wiecie o budowaniu... w oczekiwaniu na pomoc...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 14.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie .... ach szkoda że nie udało się spotkać... A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia dziękuje ...... wanna jest naprwade super przekonaj męża narozne wanny pod skosem mogą sie nie sprawdzać łazienka robi naprawde wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 14.08.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna. Czemu taka cisza , czy nikt z was nie zatrudnia kierownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 14.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna. Czemu taka cisza , czy nikt z was nie zatrudnia kierownika? My mamy umowę na 3 tys. także chyba to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 14.08.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna. Czemu taka cisza , czy nikt z was nie zatrudnia kierownika? Ja płacę 4000 - jest zawsze kiedy potrzebuję i zawsze kiedy ekipa by sobie tego nie życzyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts