Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

no tak,

teraz czekamy aż woda wyparuje, bo nie ma gdzie odpłynąć i nie specjalnie jest gdzie odpompować.

Info, które docierają,nie są optymistyczne : aby nie było "powtórki z rozrywki" potrzebna jest kompleksowa inwestycja w kanalizację deszczową, a w tej chwili podjęto dopiero rozmowy o projektach :roll: przynajmniej w moim rejonie.

Ciekawe na ile zaszkodzi domkowi stanie w takiej wodzie ?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie.

U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty :) W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php

Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ;) ).

Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie ;)

Czesto masz takie jezioro? Moze powinniscie w rowery wodne zainwestowac ;)

A tak szczerze, to wspolczuje. Zaczynam doceniac moja dzialke, ktora ma spory spadek, ale dzieki tamu nie ma mnie jak zalac. Piachu w fundamenty i na okolo poszlo co nie miara, ale widac ma to tez swoje plusy.

Witam serdecznie.

U nas na działce samosiejkowy lasek już wycięty :) W urzędach złożone już wszystkie papiery, w związku z przyłaczami. Pozostaje jeszcze jedna kwestia......najtrudniejsza - projekt. Wertuje katalogi, sprawdzam w internecie i zanalazłam jeden, który praktycznie spełnia wszytkie moje potrzeby i zachcianki dotyczące przyszłego domu. Jest to projekt RUBIN z pracowni MGPROJEKT: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/rubin/rzuty.php

Wiem, że jest duży i ma wielospadowy, a co za tym idzie, drogi dach. Takie jednak nam sie podobają i na taki zamierzamy zapracować. Zależy mi na tym, żebyście ocenili jego funkcjonalnośc. i podali ewentualne wady i zalety (oprócz drogiego dachu ;) ).

Bardzo ladny i funkcjonalny domek. Jesli was stac to budujcie. Jesli nie stac, to dozbierajcie kasy i tez budujcie ;)

domek robi wrażenie :lol: ale pamietajcie, że koszty budowy to jedno a wykończenie to inna bajka i ....dużo droższa :x

Zawsze chciałam miec sypialnie na poddaszu, ale jak sobie pomyśle o kosztach ocieplenia mojego poddasza to zaczynam załowac, mogłam wybudowac 2 normalne piętra, mało teraz takich projektów, ale są i nawet ładne :wink:

takie jezioro to pierwszy raz, ale rozważamy zakup pontonów, na szczęście córka już taki posiada ;)

My podnieśliśmy dom tylko o jeden bloczek w stosunku do projektu, wykonawca stwierdzil, że powinno wystarczyć. Niektórzy sugerowali żeby więcej, ale już było po fakcie. Projektant nie spisał się, nie był w terenie i nie widział jak wysoko posadowione są sąsiednie budynki, a my byliśmy/jesteśmy zieloni.

U nas glina, że garnki można lepić.

Oby nie padało !

Witam :)

Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie :D .... ach szkoda że nie udało się spotkać...

A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna :D Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia 8) :D

Kacha72 piękny domek - jeszcze nie tak dawno umawiałyśmy się na oglądanie stanu surowego a tu już mieszkacie :D .... ach szkoda że nie udało się spotkać...

A łazienka miodzio... jak mi się podoba taka owalna wanna :D Tylko jak ja mam przekonać mojego M - marudzi o narożnej..... pokażę mu Twoje zdjęcia 8) :D

dziękuje ...... wanna jest naprwade super przekonaj męża narozne wanny pod skosem mogą sie nie sprawdzać :D

szukam jakiejś sprawdzonej ekipy do tynków , chciałabym maszynowe cementowo-wapienne a niestety nie mam znajomych co sie budują i mogliby służyć rada i pomocą dlatego pozwoliłam sobie zapytać Was...którzy na pewno macie juz doświadczenie i moglibyście mi pomóc i w ogóle..czasem jak czytam co piszecie to fascynuje mnie skąd Wy to wszystko wiecie o budowaniu...

w oczekiwaniu na pomoc...pozdrawiam

dziękuje ...... wanna jest naprwade super przekonaj męża narozne wanny pod skosem mogą sie nie sprawdzać :D

łazienka robi naprawde wrazenia :D

Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna.

Czemu taka cisza , czy nikt z was nie zatrudnia kierownika?

My mamy umowę na 3 tys. także chyba to norma

Witam , podpowiedzcie jakie teraz stawki wołają kierownicy budów na naszym terenie, czy 2500-3000 zł to norma i czy to jest dobra cena. A może ktoś by miał namiary na tańszego. Podopwiedzcie bo sprawa jest pilna.

Czemu taka cisza , czy nikt z was nie zatrudnia kierownika?

Ja płacę 4000 - jest zawsze kiedy potrzebuję i zawsze kiedy ekipa by sobie tego nie życzyła :D