piotr_mielonka 16.08.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 mam 2 pytania:pierwsze o wysokość drzwi wejściowych - mam w projekcie 2.30 - chyba przesada ale kończą się wtedy na równi z oknami.....drugie - robią mi wejście wody do budynku przez kuchnię - czy to nie strzał w kolano?? licznik i zawór będzie chyba w studni na zewnątrz ale w domu też chyba musi być zawór.... a odejście na wodę ogrodową wtedy z kuchni?? czy ze studni i drugi licznik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 16.08.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 mam 2 pytania: pierwsze o wysokość drzwi wejściowych - mam w projekcie 2.30 - chyba przesada ale kończą się wtedy na równi z oknami..... drugie - robią mi wejście wody do budynku przez kuchnię - czy to nie strzał w kolano?? licznik i zawór będzie chyba w studni na zewnątrz ale w domu też chyba musi być zawór.... a odejście na wodę ogrodową wtedy z kuchni?? czy ze studni i drugi licznik.... 2.30 to nie standardowe jesli robisz na zamowienie to zaden problem jesli gotowce to niestety nie wszystkie firmy maja w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 16.08.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Agregat starczy tylko czy wystarczy to do pozwolenia na budowe no chyba ze juz masz A mam, mam pozwolenie a jakże Czekam tylko na magiczny dzień 28.08.2007r. Umowę z Eneą też już mam podpisaną ale podłączą nam prąd pewnie za jakieś 3,4 miesiące, więc do tego czasu chcemy się z agregatem przemęczyć, bo 5 tyś za podłączenie prądu budowlanego to nam ciutke szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 16.08.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 My będziemy budować na agregacie na początku - w niczym to nie przeszkadza "Będziemy" ??? a kiedy zaczynacie i gdzie się budujecie ? Będę Was dopingować i podglądać dziennik ( jak założysz ) bo coś mi się wydaje, że będziemy w miarę równo startować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.08.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? U mnie ekipa wspomagała się przez kilka dni agregatem. Mieli swój - chcieli zacząć przed podłączeniem prądu. Nie miałem sumienia zabraniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 16.08.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 "Będziemy" ??? a kiedy zaczynacie i gdzie się budujecie ? Będę Was dopingować i podglądać dziennik ( jak założysz ) bo coś mi się wydaje, że będziemy w miarę równo startować Zaczynamy prawdopodobnie w przyszłym tygodniu (jak będzie w miarę pogoda - robimy wymianę gruntu) A działeczka w Łęgach A Wy kiedy i gdzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 16.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam czwartkowo . Jak przygotowaliscie sie do elektryki aby niczego nie zapomiec Bite 2 godziny chodziliśmy z żoną i elektrykiem po domu. Mój wybór - elektryka - był trafny. Przewidział dużo, podpowiedział jeszcze więcej, po zderzeniu koncepcji (które każdy jakieś ma) doszliśmy do sedna. Pełne zadowolenie. jańcio Oprocz kontaktow i oswietnenia co powinnam jeszcze zrobic -prad do bramy gar.,dzwonka ,podlewania ogrodu ,studni co jeszcze domofon, oswietlenie zewnetrzne, gniazdka na tarasach i balkonach + inne zewnetrzne np. do kosiarki, sila dla kuchenki i dodatkowo w garazu np. do spawarki lub innych fajnych maszyn, kable instalacji alarmowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 16.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich wieczorową porą Jancio Wodnik a mógłbyś podesłać jakieś namiary na tego elektryka skoro jesteś z niego zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 16.08.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Mam pytanko czy ktoś z Was myśli albo już zamontował u siebie system rozprowadzenia gorącego powietrza z kominka? Myślimy nad tym ale jestem ciekawa czy faktycznie mocno się brudzi od tego i czy czuć zapach kominka w pomieszczeniach do których jest to powietrze rozprowadzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 16.08.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. Marcin, na zdjęciach zauwazyłem, ze okna wstawione. Jak wrażenia z obsługi, montażu? Daj znac tu albo na priv bo jak wiesz zastanawiam się nad tym samym dostawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 pozdrawiam piatkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.08.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. nie ma już monopolu na prąd, możesz wybrać sobie dostawcę witam piątkowo i pracowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. Marcin, na zdjęciach zauwazyłem, ze okna wstawione. Jak wrażenia z obsługi, montażu? Daj znac tu albo na priv bo jak wiesz zastanawiam się nad tym samym dostawcą. Montaz sprawny i bez zastrzezen. Wszystkie okna wyszly rowniutko i zostaly ladnie wyregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.08.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. nie ma już monopolu na prąd, możesz wybrać sobie dostawcę witam piątkowo i pracowicie Dostawce energii mozna wybrac, dostawce kabla mamy ciagle jednego i to mocno rozkapryszonego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.08.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. Marcin, na zdjęciach zauwazyłem, ze okna wstawione. Jak wrażenia z obsługi, montażu? Daj znac tu albo na priv bo jak wiesz zastanawiam się nad tym samym dostawcą. Montaz sprawny i bez zastrzezen. Wszystkie okna wyszly rowniutko i zostaly ladnie wyregulowane. Pochwal sie jakiej firmy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.08.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam piątkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. Marcin, na zdjęciach zauwazyłem, ze okna wstawione. Jak wrażenia z obsługi, montażu? Daj znac tu albo na priv bo jak wiesz zastanawiam się nad tym samym dostawcą. Montaz sprawny i bez zastrzezen. Wszystkie okna wyszly rowniutko i zostaly ladnie wyregulowane. Pochwal sie jakiej firmy okna Uwaga, reklama: M&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 17.08.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Uwaga, reklama: M&S Szukam dla nich konkurencji. Kto moze polecic firme ktora oferuje okna o duzej izolacyjnosci szyb i ramy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Ja zaczynalem budowe na agregacie. Z samym uzytkowaniem problemu nie ma, jednakze koszt eksploatacji wyzszy niz taryfa budowlana w Enei. Mozesz smialo zaczynac na agregacie, nie zaprzestawaj jednak walki z monopolem. nie ma już monopolu na prąd, możesz wybrać sobie dostawcę witam piątkowo i pracowicie Dostawce energii mozna wybrac, dostawce kabla mamy ciagle jednego i to mocno rozkapryszonego :/ właśnie ciekawe, czy można od początku wziąć innego dostawcę i wtedy on robi przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts