szydas 18.08.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Zna ktoś może termin (bądź ile czekaliście, czekacie) na podłączenie gazu ?? Jańcio gazownia ma na to miniumum 9m-cy my rok temu czekaliśmy jakieś 2 tygodnie od momentu podpisania umowy?? jak gazwnia zrobi projekt w 2 tyg?? no moze jak macie juz gazociag na osiedlu i tylko kwestia podpiecie wtedy to co innego my mieliśmy już żółtą skrzynkę na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 18.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 my mieliśmy już żółtą skrzynkę na działce no to nie mamy o czym mowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 18.08.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.08.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Jakie wybraliście tynki zewnętrzne i dlaczego? Na razie zapoznałem się z ofertą na tynki Bolix i Fast. Roznica w cenie jest miedzy nimi znaczaca. Czy roznica jakosci takze? Wykonawca poleca mi Fasta, ale mowi, ze Bolix tez wcale nie jest najgorszy. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.08.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... a na miejscu nie można kupić? albo kierbud może ma jakiś zbędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 18.08.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... ja kupowałam w buchalterze na Wojska (vis a vis (tak pi razy oko!) pogotowia) tam jest czynne od 7ej...a od 8mej juz na bank !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edys 18.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Czy ktos miał jakies doświadczenia z firmą pod nazwą Klon -developer,która buduje domy w zabudowie szeregowej na Bezrzeczu w Szczecinie przy ulicy Anyżkowejdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 18.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Czy ktos miał jakies doświadczenia z firmą pod nazwą Klon -developer,która buduje domy w zabudowie szeregowej na Bezrzeczu w Szczecinie przy ulicy Anyżkowej dzięki witaj, tu raczej nie znajdziesz informacji o developrach, my z tych co biorą sprawy we własne ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.08.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Jakie wybraliście tynki zewnętrzne i dlaczego? Na razie zapoznałem się z ofertą na tynki Bolix i Fast. Roznica w cenie jest miedzy nimi znaczaca. Czy roznica jakosci takze? Wykonawca poleca mi Fasta, ale mowi, ze Bolix tez wcale nie jest najgorszy. Co wy na to? Ja wybrałem silikonowy Relius - a właściwie kolory które mieliśmy wybrane wybrały Reliusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 18.08.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... Jeśli Police to wydaje mi się że w sklepiku na parterze są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Tomek 18.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... Jeśli Police to wydaje mi się że w sklepiku na parterze są. Dzięki za pomoc, jesteście WIELCY Ale ja też mała nie jestem Zmolestowałam pana z księgarni technicznej ( na Piastów ) którą znalazłam w necie ( kochany net ) razem z nr telefonu i otworzył mi pan księgarnię i sobie kupiłam Chyba w poniedziałek w ramach wdzięczności polecę i zakupie u niego podręczniki dla dzieciaków do szkoły, bo też ma takowe ...ufff jak dobrze że nie zrobiłam tego wcześniej, no ale chłop porządny to odwdzięczyć się trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Słuchajcie, czy ktoś z Was używał na budowie agregatu zamiast prądu budowlanego?? Juz nie mam siły walczyć z Eneą.........i chyba się w agregat zaopatrzymy, tylko obawiam się czy starczy?? Cały stan surowy, łącznie z dachem był wykonywany na agregacie. Sprawdź jednak, jaki będzie Ci potrzebny. Niektóre urządzenia, np. betoniarki wymagają trójfazowego, najlepiej więc zaopatrzyć się w taki. Możesz kupić lub wypożyczyć. Opcja pierwsza jest oszczędniejsza przy dłuższym zapotrzebowaniu. Problem zacznie się przy tynkach wewnętrznych - maszyna tynkarska potrzebuje specjalnego agregatu prądotwórczego (wypożyczenie bardzo kosztowne), ale czasem nie ma innego wyjścia, bo walka z ENEĄ jest raczej mało skuteczna. Może jednak przy tym etapie już będziesz miał prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Jakie wybraliście tynki zewnętrzne i dlaczego? Na razie zapoznałem się z ofertą na tynki Bolix i Fast. Roznica w cenie jest miedzy nimi znaczaca. Czy roznica jakosci takze? Wykonawca poleca mi Fasta, ale mowi, ze Bolix tez wcale nie jest najgorszy. Co wy na to? Relius, silikat. Bolixa nie bierz. Dużo reklamacji a firma zachowuje się przy nich nieelegancko i próbuje zrzucić odpowiedzialność na inwestora lub wykonawcę (łącznie z domaganiem się certyfikatu i zaświadczeń o przeszkoleniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 mam 2 pytania: pierwsze o wysokość drzwi wejściowych - mam w projekcie 2.30 - chyba przesada ale kończą się wtedy na równi z oknami..... drugie - robią mi wejście wody do budynku przez kuchnię - czy to nie strzał w kolano?? licznik i zawór będzie chyba w studni na zewnątrz ale w domu też chyba musi być zawór.... a odejście na wodę ogrodową wtedy z kuchni?? czy ze studni i drugi licznik.... W projekcie też miałam 230 cm ale planowałam doświetle boczne, więc miały być bardziej reprezentacyjne i też zrównane z górną krawędzią okien. Ponieważ szerokość otworu okazała się zbyt mała na doświetle, więc wybrałam inny model i dopasowałam wymiar zgodnie z wymogami producenta. Drzwi są węższe i niższe w stosunku do pierwotnego projektu ale wcale to nie razi, mimo że nie są na jednej linii z krawędzią okien. Najlepiej, jeśli zdecydujesz się na konkretny model drzwi i dopasujesz do niego otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich Potrzebuję, szukam ziemi do niwelacji terenu ma ktoś jakiś dobry namiar ?? Ponawiam pytanie NIKT NIE MA NAMIARÓW NA Panów od ZIEMI !! ?? Jańcio Ja chcę zebrać nadmiar ale facet nawala od dwóch tygodni. Tłumaczy się trudną pogodą i zalaniem Mierzyna (bo tam wywozi). A'propos, gdzie masz działkę? Jeśli niezbyt daleko od Warszewa, może oddam Ci swój nadmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam Zna ktoś może termin (bądź ile czekaliście, czekacie) na podłączenie gazu ?? Jańcio gazownia ma na to miniumum 9m-cy A tak naprawdę, to 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 18.08.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Pytanie do zaawansowanych.Ile płaciliście za ogrodzenie (głównie z siatki, ewentualnie także z klinkieru - materiały plus wykonanie). Facet wyliczył mi jakąś niebotyczną sumę i nie wiem, czy mnie naciąga, czy po prostu ceny są tak chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 18.08.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 BUUUUU, właśnie mam zawał.................. Dowiedziałam się, że w poniedziałek mogę zarejestrować dziennik budowy.......a dziś już są księgarnie nieczynne , w poniedziałek są czynne od 10 a ja musiałabym go złożyć do godz 10 Chyba się zapłaczę............... Nie wiecie czy w jakimś hipermarkecie kupię dziennik ??? A może ktoś ma dwa?? chętnie odkupie ....... Jeśli Police to wydaje mi się że w sklepiku na parterze są. A jesli Goleniów to daja za darmo przy uprawomocnieniu pozwolenia na budowę PS. Witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 19.08.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jakie wybraliście tynki zewnętrzne i dlaczego? Na razie zapoznałem się z ofertą na tynki Bolix i Fast. Roznica w cenie jest miedzy nimi znaczaca. Czy roznica jakosci takze? Wykonawca poleca mi Fasta, ale mowi, ze Bolix tez wcale nie jest najgorszy. Co wy na to? Relius, silikat. Bolixa nie bierz. Dużo reklamacji a firma zachowuje się przy nich nieelegancko i próbuje zrzucić odpowiedzialność na inwestora lub wykonawcę (łącznie z domaganiem się certyfikatu i zaświadczeń o przeszkoleniu). A gdzie kupowaliscie tego Reliusa? I jak on cenowo wypada w stosunku do innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 A gdzie kupowaliscie tego Reliusa? I jak on cenowo wypada w stosunku do innych? Droższy niż Bolix, tańszy niż STO a jakość porównywalna do tego drugiego. Wszystko brałam z firmy Huma Farby z Poznania, bo w czasie gdy zaczynałam elewację na terenie Szczecina nie można było kupić Reliusa. Proponuję, żebyś skontaktował się z bardzo miłą i profesjonalną panią Tecław - Urban - ma firmę na terenie Węglobudu (w pobliżu Boh. Warszawy), ewentualnie na terenie PSB w Mierzynie (Futura) też dostaniesz. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts