Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Pytanie do zaawansowanych.

Ile płaciliście za ogrodzenie (głównie z siatki, ewentualnie także z klinkieru - materiały plus wykonanie). Facet wyliczył mi jakąś niebotyczną sumę i nie wiem, czy mnie naciąga, czy po prostu ceny są tak chore.

nam za całość, czyli podmurówka betonowa, słupki, siatka i inne potrzebne duperele plus robocizna wyszło 96 zł/m. wersja od ulicy (klinkierowa) jest w trakcie wyceniania, ale wyjdzie ponad 20000 za niecałe 40 m.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

nam za całość, czyli podmurówka betonowa, słupki, siatka i inne potrzebne duperele plus robocizna wyszło 96 zł/m. wersja od ulicy (klinkierowa) jest w trakcie wyceniania, ale wyjdzie ponad 20000 za niecałe 40 m.

Szydas, dzięki. U mnie z siatki miało wyjść dwa razy tyle. Może dasz jakiś namiar na przyszłość? Oczywiście, tylko jeśli jesteś zadowolony z wykonawcy.

Witam wszystkich,

a u nas będzie tydzień opóźnienia. Ze wzgledu na minione opady deszczu dekarze wolniej działali na innym dachu a tym samym i u nas się opóźni.

U moich teściów jakies 3 tygodnie temu skończyli kłaść elewację (ocieplenie, tynk i farba und inne pozostałe duperele). Facet kładł tynki Aspol. Moim niefachowym zdaniem wyszło super!.

Podrzucam link do stronki tej firmy:

http://www.aspoltynki.pl/

Witam wszystkich,

a u nas będzie tydzień opóźnienia. Ze wzgledu na minione opady deszczu dekarze wolniej działali na innym dachu a tym samym i u nas się opóźni.

U moich teściów jakies 3 tygodnie temu skończyli kłaść elewację (ocieplenie, tynk i farba und inne pozostałe duperele). Facet kładł tynki Aspol. Moim niefachowym zdaniem wyszło super!.

Hm, chyba istotniejsze jest to jak taki tynk bedzie wygladal po kilku latach. Na biezaco mozna ocenic co najwyzej fachowosc ekipy ocieplajaco-tynkujacej.

Szydas, dzięki. U mnie z siatki miało wyjść dwa razy tyle. Może dasz jakiś namiar na przyszłość? Oczywiście, tylko jeśli jesteś zadowolony z wykonawcy.

ogrodzenie robił mój "generalny" wykonawca, więc cena tak jakby "pakietowa". ale tylko jeśli chodzi o robociznę, materiał z teleport2000 dostępny jest dla wszystkich :D

Witam wszystkich,

Hm, chyba istotniejsze jest to jak taki tynk bedzie wygladal po kilku latach. Na biezaco mozna ocenic co najwyzej fachowosc ekipy ocieplajaco-tynkujacej.

Oczywiście, że to jest najwazniejsze. Marcin, tylko kto z nas tu forumowiczów może opowiedzieć o stanie tynków po okresie np. 3-5 lat? No, chyba, ze ktoś z zewnątrz może ... teściu mówił, ze sprawdzał stan tego tynku u ludzi, którzy wybudowali się na poczatku XXI wieku.

Ja tam nie zachwalam ani nie ganię - podałem przykład z życia. Niektórym pewnikiem dobrze sprawuje się kocioł Termet (znam wiele takich opinii) i nie mysleli i Buderusach czy Valiantach.

Pewnie wiele zależy od sposobu przygotowania materiału (urządzenia), jakości i sposobu wykonania (zamontowania), itp, itd. :-)

Witam wszystkich poniedziałkowo po długiej przerwie. ;)

Tak wygląda mój domek:

front

http://img465.imageshack.us/img465/5665/dscf2890kh7.jpg

taras

http://img465.imageshack.us/img465/5183/dscf2909we6.jpg

Teraz robi się elektryka a potem tynki, i prośba proszę o namiar na tynkarzy.

Pozdrawiam