Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

pytanko - wykonawca dachu lekko zniechęca mnie do okien dachowych roto (wysokoosiowych) - że niby spotykał się z reklamacjami szczelności - użytkowuje ktoś takie?? jest jakaś alternatywa w podobnej cenie??

ja takie uzytkuje tzw. siódemki , są szczelne nie przecieka nie kapie nie wieje

i jeszcze co dośc ważne o wiele trudniej uszkodzic głowę.

sa trudniejsze w montazu trzeba bardzo dobrze wywinąć wewnętrzny kołnierz .... może wykonawca nie chce sie bawic :-?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

pytanko - wykonawca dachu lekko zniechęca mnie do okien dachowych roto (wysokoosiowych) - że niby spotykał się z reklamacjami szczelności - użytkowuje ktoś takie?? jest jakaś alternatywa w podobnej cenie??

ja takie uzytkuje tzw. siódemki , są szczelne nie przecieka nie kapie nie wieje

i jeszcze co dośc ważne o wiele trudniej uszkodzic głowę.

sa trudniejsze w montazu trzeba bardzo dobrze wywinąć wewnętrzny kołnierz .... może wykonawca nie chce sie bawic :-?

tak też powiedział mi sprzedawca - że pewnie wykonawcy sie nie chce

Witam wtorkowo ;)

Ponawiam prośbę o namiar na sprawdzonych tynkarzy.

I jeśli moge prosić to o tajną listę ;)

Pozdrawiam

Ja moich tynkarzy moge ocenic za dwa tygodnie. Sa sprawdzeni ze słyszenia. Mówie o tynkach gipsowych. Jesli chcecie namiary to dajcie znać

Za ile z materialem :lol:

prv

Dzieki doszlo :lol:

Jakiej marki tynki zewnetrzne warto wybrac i gdzie mozna kupic w korzystnej cenie?

moje zdanie - na tynkach specjalnie nie oszczędzać - kladzie się raz na całe życie. U mnie koszt tynku w ociepleniu to mniej niż 8 % /wełna 12 cm/. Tu raczej niewiele sie oszczędzi kwotowo a można zrobić sobie wbrew. No i ułożenie kiepskiego tynku kosztuje tyle co dobrego. Mam Reliusa

Słuchajcie powiedzcie mi ile średnio czekaliście na wydanie warunków przyłączenia energii od Enei??

Ja czekam już 3ci miesiąc....

Warunki na gaz i wode dostałam w połowie czerwca a wnioski byly skladane w tym samym dniu... a energia ciagle czeka...

Pan twierdzi ze dopiero z marca wydaja wnioski...

Trzy tygodnie bylo to w tamtym roku :lol:

Jesli nic by nie przychodzilo to bym pofatygowala sie osobiscie bo oni maja balagan :lol:

Boze jedyny ile???

N prad budowlany tez trzeba tyle czekac.

Moje warunki sie przedawnily wiec zlozylem tydzien temu na nowo i o prad budowlnany kazali przyjechac dzisiaj sie dowiedziec a tam kicha

Kurcze ile bede czekal na budowlany 3 wrzesnia ma wejsc ekipa a ja bez fazy chociaz skrzynka stoi (do niej podlaczony jest sasiad i od niej ponoc ma isc do mnie)

Słuchajcie powiedzcie mi ile średnio czekaliście na wydanie warunków przyłączenia energii od Enei??

Ja czekam już 3ci miesiąc....

Warunki na gaz i wode dostałam w połowie czerwca a wnioski byly skladane w tym samym dniu... a energia ciagle czeka...

Pan twierdzi ze dopiero z marca wydaja wnioski...

wszędzie teraz jest taki bałagan. u nas w gminie pani od warunków powiedziała: "co z tego, że mam miesiąc na wydanie warunków, jak jestem sama a codziennie kilkanaście nowych donoszą?" no i nic nie zrobisz, kobita ma trochę racji....

Które z kuchennych udogodnień dobrze zdają Wam egzamin?

szuflady z hamulcami?

szafki cargo?

składane kosze w szafkach?

wyciągane wylewki od zlewozmywaka?

Może coś jeszcze?

szuflady z hamulcami

w ogóle szuflady

wyciągane wylewki od zlewozmywaka

piekarnik na pewnej wysokości, czyli nie pod blatem

jasny blat (najlepiej z jakąś fakturą)

podobnie podłoga - mam oba ciemne i wiem, co mówię :roll: :wink:

Dla mnie zdecydowanie zmywarka, a czy szuflady będą miały ABS czy nie to już szczegół. :wink:

Zmywarkę posiadam już w obecnej, tradycyjnej kuchni - bardzo pożyteczne urządzenie :wink: . Chodzi mi raczej o te "luksusy" kuchenne i pomysły aranżacyjne.

A jak rozwiązujecie problem śmieciowy? Czy ktoś oprócz bikosy zamawiał kuchnię w Meblobuku?

Witam Wszystkich

Potrzebuję, szukam ziemi do niwelacji terenu

ma ktoś jakiś dobry namiar ??

Ponawiam pytanie

NIKT NIE MA NAMIARÓW NA Panów od ZIEMI !! ??

Jańcio

Ja chcę zebrać nadmiar ale facet nawala od dwóch tygodni. Tłumaczy się trudną pogodą i zalaniem Mierzyna (bo tam wywozi).

A'propos, gdzie masz działkę? Jeśli niezbyt daleko od Warszewa, może oddam Ci swój nadmiar?

Przęsocin