zachcianka 24.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Czy ktos moze probowal bez randapu My próbowaliśmy, najpierw była ekipa z Ukrainy, ale nie za wiele pomogli, a potem jeszcze taka jedna pani... Efekt - na działce wyrosła wtedy wysoka górka resztek... a chwasty rosły dalej choć nieco mniej, jednak po paru latach znów zarosło porządnie, aktualnie buduje się tam jeden pan, wszytsko wyrównała koparka, i wymościła tym teren żeby był równy ... ale w tych miejscach gdzie była sama darń i chwasty już mu zarasta... i widziałam właśnie że zaczynaja je wyrywać i pielić... na pewno pojakimś czasie przestanie odrastac... ale to sporo pracy, wysiłku i cierpliwości... Lepiej spryskać parę razy randapem, po kilki pryskaniach aż ban nasion w glebie sie wyczerpie będą odrastać znacznie wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 24.08.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Popoludniowo Jeszcze jeden dzien i weekend Ale sprzatanie dzialki i tak czeka Jak poradzic sobie z mocno przerosnieta trawa gleba kopanie jest ponad sily . I chce bez randapu . Czy zamawialiscie koparke albo traktor Oj bez roundupu bedzie ciezko, bo co przekopiesz to i tak ci odrosnie. Dokładnie tak - najpierw roundup. Przy większej działce warto wynająć chłopa z traktorem - zaorać i zbronować. A potem widły i grabie w dłoń i usuwamy resztki darni. Koniecznie chcesz to robić teraz, a nie pod koniec budowy? Do wiosny i tak pewnie znów zarośnie. Może na razie po prostu poroundopować i skosić kosą? Najlepiej jest najpierw skosic wieksze okazy kosa, a pozniej to co odrasta pryskac sukcesywnie roundupem. Efekty przychodza szybko. Swoja droga, bryta, dlaczego masz takie opory w stosunku do chemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.08.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Popoludniowo Jeszcze jeden dzien i weekend Ale sprzatanie dzialki i tak czeka Jak poradzic sobie z mocno przerosnieta trawa gleba kopanie jest ponad sily . I chce bez randapu . Czy zamawialiscie koparke albo traktor Oj bez roundupu bedzie ciezko, bo co przekopiesz to i tak ci odrosnie. Dokładnie tak - najpierw roundup. Przy większej działce warto wynająć chłopa z traktorem - zaorać i zbronować. A potem widły i grabie w dłoń i usuwamy resztki darni. Koniecznie chcesz to robić teraz, a nie pod koniec budowy? Do wiosny i tak pewnie znów zarośnie. Może na razie po prostu poroundopować i skosić kosą? Najlepiej jest najpierw skosic wieksze okazy kosa, a pozniej to co odrasta pryskac sukcesywnie roundupem. Efekty przychodza szybko. Swoja droga, bryta, dlaczego masz takie opory w stosunku do chemii? Z kilku powodow 1 Pies 2 Tylko u nas tak cudownie mowi sie o tym srodku a on jest rakotworczy ,powoduje ciezkie zmiany u kobiet ktore sa lub chca byc w ciazy . 3 Nie wskazany u alergikow 4 Zrobilam sie bardzo ekologiczna no prawie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Popoludniowo Jeszcze jeden dzien i weekend Ale sprzatanie dzialki i tak czeka Jak poradzic sobie z mocno przerosnieta trawa gleba kopanie jest ponad sily . I chce bez randapu . Czy zamawialiscie koparke albo traktor Oj bez roundupu bedzie ciezko, bo co przekopiesz to i tak ci odrosnie. Dokładnie tak - najpierw roundup. Przy większej działce warto wynająć chłopa z traktorem - zaorać i zbronować. A potem widły i grabie w dłoń i usuwamy resztki darni. Koniecznie chcesz to robić teraz, a nie pod koniec budowy? Do wiosny i tak pewnie znów zarośnie. Może na razie po prostu poroundopować i skosić kosą? Najlepiej jest najpierw skosic wieksze okazy kosa, a pozniej to co odrasta pryskac sukcesywnie roundupem. Efekty przychodza szybko. Swoja droga, bryta, dlaczego masz takie opory w stosunku do chemii? Ale to myslisz aby stosowac tylko na ciezkie przypadki (to tez jest wyjscie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 24.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Popoludniowo Jeszcze jeden dzien i weekend Ale sprzatanie dzialki i tak czeka Jak poradzic sobie z mocno przerosnieta trawa gleba kopanie jest ponad sily . I chce bez randapu . Czy zamawialiscie koparke albo traktor Oj bez roundupu bedzie ciezko, bo co przekopiesz to i tak ci odrosnie. Dokładnie tak - najpierw roundup. Przy większej działce warto wynająć chłopa z traktorem - zaorać i zbronować. A potem widły i grabie w dłoń i usuwamy resztki darni. Koniecznie chcesz to robić teraz, a nie pod koniec budowy? Do wiosny i tak pewnie znów zarośnie. Może na razie po prostu poroundopować i skosić kosą? Najlepiej jest najpierw skosic wieksze okazy kosa, a pozniej to co odrasta pryskac sukcesywnie roundupem. Efekty przychodza szybko. Swoja droga, bryta, dlaczego masz takie opory w stosunku do chemii? Z kilku powodow 1 Pies 2 Tylko u nas tak cudownie mowi sie o tym srodku a on jest rakotworczy ,powoduje ciezkie zmiany u kobiet ktore sa lub chca byc w ciazy . 3 Nie wskazany u alergikow 4 Zrobilam sie bardzo ekologiczna no prawie bardzo A skad masz takie straszne wiesci o tym srodku? Tak czy inaczej, poki nie mieszkasz, mozesz smialo stosowac. Na wiosne bedziesz juz stosowac srodki "humanitarne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 24.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam Popoludniowo Jeszcze jeden dzien i weekend Ale sprzatanie dzialki i tak czeka Jak poradzic sobie z mocno przerosnieta trawa gleba kopanie jest ponad sily . I chce bez randapu . Czy zamawialiscie koparke albo traktor Oj bez roundupu bedzie ciezko, bo co przekopiesz to i tak ci odrosnie. Dokładnie tak - najpierw roundup. Przy większej działce warto wynająć chłopa z traktorem - zaorać i zbronować. A potem widły i grabie w dłoń i usuwamy resztki darni. Koniecznie chcesz to robić teraz, a nie pod koniec budowy? Do wiosny i tak pewnie znów zarośnie. Może na razie po prostu poroundopować i skosić kosą? Najlepiej jest najpierw skosic wieksze okazy kosa, a pozniej to co odrasta pryskac sukcesywnie roundupem. Efekty przychodza szybko. Swoja droga, bryta, dlaczego masz takie opory w stosunku do chemii? Z kilku powodow 1 Pies 2 Tylko u nas tak cudownie mowi sie o tym srodku a on jest rakotworczy ,powoduje ciezkie zmiany u kobiet ktore sa lub chca byc w ciazy . 3 Nie wskazany u alergikow 4 Zrobilam sie bardzo ekologiczna no prawie bardzo A skad masz takie straszne wiesci o tym srodku? Tak czy inaczej, poki nie mieszkasz, mozesz smialo stosowac. Na wiosne bedziesz juz stosowac srodki "humanitarne". Potwierdzam Mój pies po spryskaniu działki randapem prawie wykorkował Jedyny plus że działka ładniej wygląda. A tak nawiasem mówiąc to jak w okolicy mamy sąsiadów z zaniedbanymi działkami to i tak chwastów z naszej nie wyplewimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 24.08.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam ja mam pytanko Czy mozecie polecic hurtownie EUROKLINKIER? Jak wam sie ukladala wspolpraca,czy nie ma zadnych przekretow? I jeszcze jedno Prosze o jakis dobry tani skald z pretami do zbrojenia Dzieki serdeczne i goraco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 24.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam weekendowo tomadyna dziękuję bardzo. miłego weekendu wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.08.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 wieczorkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 24.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witamy wszystkich po dlugiej nieobecnosci i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 24.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam wieczorkowo Mam nadzieję że od wtorku ekipa wykończeniowa zagości u mnie na stałe. Gdzie kupowaliście GK + profile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 24.08.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 My juz mieszkamy w naszym domku przeprowadzalismy sie w poniedzialek po wielkiej Mierzynskiej powodzi. Mam do sprzedania przyczepe 7,60m, 2 osie, 7 osobowa, stan dobry przemieszkaly w niej rok ekipy budowlane, gdzyby byl ktos byl zainteresowany to od wrzesnia bedzie dostepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 My juz mieszkamy w naszym domku przeprowadzalismy sie w poniedzialek po wielkiej Mierzynskiej powodzi. Mam do sprzedania przyczepe 7,60m, 2 osie, 7 osobowa, stan dobry przemieszkaly w niej rok ekipy budowlane, gdzyby byl ktos byl zainteresowany to od wrzesnia bedzie dostepna. gratulacje .... poszliście jak burza my taz mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Czy ktos moze probowal bez randapu ja, wpierw wyrywałam po troche, ale zrobiliśmy doprowadziliśmy przyłacza do domu ( a że jakiś dureń zaprojektował mi wode w w jednym końcu działki a wejście do domu w drugim końcu działku od tyłu, więc mialam 70m do przekopania) i koparka wszystko zrównała zasypała i narazie nic nie mam - może tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 24.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam wieczorkowo Czy też mieliście taki problem że w większości lini wzorniczych armatury łazienkowej nie ma termostatycznych baterii prysznicowych, a co za tym idzie pod prysznicem trzeba mieć baterię nie pasującą do reszty zestawu. generalnie tak, ale nie jest zupełnie źle jakie firmy już przejrzałeś? Moja żona twierdzi że wszystkie (Hasgrohe, Grohe, Deante, Roca, Tres itd.), a ja się uparłem na termostata pod prysznicem. a kludi też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 pytanko - robił ktoś kontrolę szczelności kanalizacji podposadzkowej poprzez zalanie jej wodą?? Podłączam się do pytania. ponawiam pytanie - sprawa jest dla mnie bardzo ważna bo ja taką próbę zrobiłem i poziom wody lekko opada!!!! Ja także podnoszę. Czy nikt nie robił takich prób? PS> Witam wszystkich. my robiliśmy na wiosnę dla pewności i na szczęście było ok, ponoć dobry sposób i sprawdzony, u znajomego woda opadła znaczy cos nie tak z rurą, ale co dalej zrobil to niewiem w każdym bądz razie był załamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 My juz mieszkamy w naszym domku przeprowadzalismy sie w poniedzialek po wielkiej Mierzynskiej powodzi. Mam do sprzedania przyczepe 7,60m, 2 osie, 7 osobowa, stan dobry przemieszkaly w niej rok ekipy budowlane, gdzyby byl ktos byl zainteresowany to od wrzesnia bedzie dostepna. gratulacje .... poszliście jak burza my taz mieszkamy i jak się mieszka??? Od pewnej osoby wiem, że masz bardzo ladne i wygodne schody, namiary juz zapisałam w kontaktach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam ja mam pytanko Czy mozecie polecic hurtownie EUROKLINKIER? Jak wam sie ukladala wspolpraca,czy nie ma zadnych przekretow? ja współpracuje z nimi już drugi sezon i jestem bardzo zadowolona, im wiecej bierzesz tym lepsze rabaty, ugodowi, sympatyczni i jedno nie sprzedadzą towaru którego nie mają na składzie (fakt, raz mieli błąd w komputerze ale szybka dostawa, parę dni i miałam materiał), przyjmuja zwroty - nawet pojedyncze płyty styropianowe, napewno zamówie u nich wełne do poddasza - nie gwarantuja terminu ale z tym akurat tak mi sie nie spieszy, moge poczekac te 2 miesiące. Została mi paleta dachówki, odebrali bez problemu za 2 dni a pieniązki od reki zwrócili, wiec co do uczciwosci to gwarantuje a o przekręty nie masz co się obawiać Szczególnie polecam kontakt z pania Mariolą i pania Dorota, dobrze sie orientuja, doradzą a za ładny usmiech dołoża dodatkowo 2 % rabatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was korzystał z usług stolarskich firmy Beta z Mierzyna? Np. wykonanie kuchni? Witaj Kiedy do mnie wpadniesz?? Probowałaś w Twoj styl w Policach, od paru osób słyszałam że byly zadowolone, ja robilam u nich 5 lat temu, meble do łazienki i do pokoju malego zabudowę pod oknem i bylam zadowolona, termin dotrzymany, jak obiecano (pomimo junkersa w łazience) po 6 latach meble mi nie pożółkły, załowałam że nie wzięłam u nich kuchni (teraz moja to tylko do wyrzucenia, albo do garażu na narzędzia). Nie wiem jak cenowo w porównaniu z innymi ale może warto spróbować i w razie reklamacji bliżej niż do Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 24.08.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 zapomniałam sie przywitać Niedługo założe galerie to też pochwalę się swoja "stodołą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts