Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam ja mam pytanko

Czy mozecie polecic hurtownie EUROKLINKIER? Jak wam sie ukladala wspolpraca,czy nie ma zadnych przekretow?

I jeszcze jedno

Prosze o jakis dobry tani :D skald z pretami do zbrojenia

Dzieki serdeczne i goraco pozdrawiam

Kupowałam dachówkę, było OK. Kupiłam drzwi zewnętrzne i użeram się od prawie miesiąca o reklamację - do tej pory nie odpowiedzieli na pismo reklamacyjne, nie dzwonią mimo umawiania się itd. Ogólnie nie polecam.

Poza tym startują z bardzo wysokich cen.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich nocną porą! :D

Po dłuższej przerwie (przyplątało mi się zapalenie nerwu trójgłowego - ale bolało!!!) miałam mnóstwo postów do przeczytania. Gratuluję Wszystkim postępu robót, gratuluję Tym, którzy zakończyli kolejny etap budowy oraz Tym, którzy zamieszkali w swoim nowym domku. :D

U mnie ściany idą w górę, a w przyszłym tygodniu może zaczną kłaść strop. :lol:

Pozdrowionka

Aleksandra

http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html

pytanko - robił ktoś kontrolę szczelności kanalizacji podposadzkowej poprzez zalanie jej wodą??

Podłączam się do pytania.

ponawiam pytanie - sprawa jest dla mnie bardzo ważna bo ja taką próbę zrobiłem i poziom wody lekko opada!!!!

Ja także podnoszę. Czy nikt nie robił takich prób?

PS> Witam wszystkich.

my robiliśmy na wiosnę dla pewności i na szczęście było ok, ponoć dobry sposób i sprawdzony, u znajomego woda opadła znaczy cos nie tak z rurą, ale co dalej zrobil to niewiem w każdym bądz razie był załamany

Dzióbek, dzieki za info!!!!!

Dzień dobry wszystkim.

Witam wszystkich

czy ma moze ktos zamontowane solary prozniowe, chcialbym skonsultowac dzialanie i jakie uzyskuja temperatury.

hmmm.. my mamy zwykłe, to nie będę się wymądrzał.... :wink: :D :D

Jaka masz dzis temperature wyjsciowa na solarach, jakiej wielkosci zasobnik wody i temperature.

Moje solary cos ostatnio nie podobaja mi sie pod koniec maja i do polowy czerwca mialem 700L wody nagrzane o godzinie 14 do 82 st i zbiornik automatycznie wychladzal sie na obiegu kominka obecnie po calym dniu mam zaledwie 60st i mysle ze to troche zamalo.

My juz mieszkamy w naszym domku przeprowadzalismy sie w poniedzialek po wielkiej Mierzynskiej powodzi.

Hejka! :D

A gdzie w Mierzynie jest Wasz domek?

Ja buduję w okolicy Ekologicznej i Komercyjnej (po prawej stronie Weleckiej jadąc w stronę Lubieszyna).

Pozdrowionka

Aleksandra

Witam ja mam pytanko

Czy mozecie polecic hurtownie EUROKLINKIER? Jak wam sie ukladala wspolpraca,czy nie ma zadnych przekretow?

I jeszcze jedno

Prosze o jakis dobry tani :D skald z pretami do zbrojenia

Dzieki serdeczne i goraco pozdrawiam

Kupowałam dachówkę, było OK. Kupiłam drzwi zewnętrzne i użeram się od prawie miesiąca o reklamację - do tej pory nie odpowiedzieli na pismo reklamacyjne, nie dzwonią mimo umawiania się itd. Ogólnie nie polecam.

Poza tym startują z bardzo wysokich cen.

No witam popoludniowo

Wracajac dp mojego postu mam jeszcze pytanie

Skoro nie polecasz Euroklinkieru to moze polecisz jakas hurtownie gdzie moglbym kupic po dobrej cenie POROTON 24 Robena? i 11,5 Robena,troche bede tego potrzebowal jak i bloczki betonowe pelne

My juz mieszkamy w naszym domku przeprowadzalismy sie w poniedzialek po wielkiej Mierzynskiej powodzi.

Hejka! :D

A gdzie w Mierzynie jest Wasz domek?

Ja buduję w okolicy Ekologicznej i Komercyjnej (po prawej stronie Weleckiej jadąc w stronę Lubieszyna).

Pozdrowionka

Aleksandra

My mamy domek niedaleko boiska w Mierzynie przy Dlugiej.

Witam wszystkich

czy ma moze ktos zamontowane solary prozniowe, chcialbym skonsultowac dzialanie i jakie uzyskuja temperatury.

hmmm.. my mamy zwykłe, to nie będę się wymądrzał.... :wink: :D :D

Jaka masz dzis temperature wyjsciowa na solarach, jakiej wielkosci zasobnik wody i temperature.

Moje solary cos ostatnio nie podobaja mi sie pod koniec maja i do polowy czerwca mialem 700L wody nagrzane o godzinie 14 do 82 st i zbiornik automatycznie wychladzal sie na obiegu kominka obecnie po calym dniu mam zaledwie 60st i mysle ze to troche zamalo.

chyba kwestia pogody - w sierpniu uzysk mam jakieś 15% uzysku z lipca czy czerwca.

temperatura wyjściowa zależy od słońca i przepływu - my mamy tak ustawione, że rzadko przekracza 100C, w taką pogodę jak dzisiaj to jakieś 60-70C wyciągają. ale żaden problem uzyskać 180-200C jak się pompę obiegową wyłączy :D zbiornik mamy mały, bo 300 l, żeby zimą za dużo gazu nie szło :D temperaturę minimalną mamy na 45C ustawioną. tyle, że my zbiornik mamy tylko do cwu, do c.o jest osobny obieg.

Witam wieczorkowo

Mam nadzieję że od wtorku ekipa wykończeniowa zagości u mnie na stałe.

Gdzie kupowaliście GK + profile ??

Podpytaj w TKM na Jesiennej (boczna od Wiosennej). Kiedyś facet sie chwalił, że jest przedstawiecielem Knaufa i ma najtaniej. Możesz to zweryfikować :-)

Skoro nie polecasz Euroklinkieru to moze polecisz jakas hurtownie gdzie moglbym kupic po dobrej cenie POROTON 24 Robena? i 11,5 Robena,troche bede tego potrzebowal jak i bloczki betonowe pelne

Niestety, musisz pytać innych. Etap bloczków przerabiałam na przełomie 2005 i 2006, więc moje informacje w tej kwestii są nieaktualne. Poza tym ja budowałam z Silki.

Witam Wszystkich w niedzielne południe! :D

Ale tu dziś cicho!!! :o

A ja jestem w Świnoujściu i wczoraj wybili mi szybę w pokrywie bagażnika :-?. Trzy "cudowne" godziny spędziłam w tutejszej Komendzie Policji :evil: :evil: :evil:.

Ale mam wakacje!!! Najpierw chorowałam, a teraz dotknął mnie ten wandalizm.A miałam złapać oddech i wrócić pełna energii. :(

Pozdrowionka

Aleksandra

witam wszystkich,mam pytanko czy budowal ktos z was z solbetu? gdzie mozna go kupic najtaniej i w jakiej cenie oraz gdzie najtaniej cement i stal? :lol:

Ja budowałem z Solbetu na klej - kupowałem większość w Realbudzie, ale ich nie polecam nie dostarczyli mi wszystkiego co zamówiłem - zatkali się cenowo :evil:

Witam

Mam małe pytanko ?!

Jakie lub jakich membran dachowych użyliście u siebie (paroprzepuszczalne)

Ja rozmyslam nad Delta Maxx 190g/m w cenie 7,70 netto

Może ktoś ma lepsze propozycje lub pomysł

Rozglądałem sie za membranami z ekranem aluminiowym ale ceny powalaja

na kolanka :D

Ja mam u siebie DeltaMaxx-a.

Teraz jestem na etapie poszukiwania dobrej paroizolacyjnej :oops: