Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkowo

Czy ktoś użytkuje parapety aluminiowe zewnętrzne ?? takie np. jak proponują w M&S.

P.S.

W galerii pojawiły się aktualne zdjęcia naszego domku.

W obecnym mieszkaniu mamy aluminiowe brazowe. Latwo sie brudzi (zapewne kolor), niestety pojawily sie odbarwienia - male kropki jakby efekt dzialania substancji chemicznych. Wybieralem pomiedzy plastikowym a aluminiowym. W domku raczej beda plytki parapetowe.

Witam wieczorkowo

Czy ktoś użytkuje parapety aluminiowe zewnętrzne ?? takie np. jak proponują w M&S.

P.S.

W obecnym mieszkaniu mamy aluminiowe brazowe. Latwo sie brudzi (zapewne kolor), niestety pojawily sie odbarwienia - male kropki jakby efekt dzialania substancji chemicznych. Wybieralem pomiedzy plastikowym a aluminiowym. W domku raczej beda plytki parapetowe.

CRH nie robi płytek parapetowych :cry:

A płytki innych producentów mają inne kolory niż nasza cegła - więc zamiast troszkę podobne wolimy by były zupełnie inne :roll: dlatego rozważamy miedziane z M&S-a.

A płytki innych producentów mają inne kolory niż nasza cegła - więc zamiast troszkę podobne wolimy by były zupełnie inne :roll: dlatego rozważamy miedziane z M&S-a.

nie robią płytek jako takich, ale robią specjalne kształtki parapetowe - do ściany trójwarstwowej jak znalazł

nie robią płytek jako takich, ale robią specjalne kształtki parapetowe - do ściany trójwarstwowej jak znalazł

A ja muszę płytki bo mam 2 warstwy i na styropianie nie oprę takiego klocka 8)

Czy ktoś z Was korzystał z usług stolarskich firmy Beta z Mierzyna? Np. wykonanie kuchni?

Witaj :lol: Kiedy do mnie wpadniesz?? :p Probowałaś w Twoj styl w Policach, od paru osób słyszałam że byly zadowolone, ja robilam u nich 5 lat temu, meble do łazienki i do pokoju malego zabudowę pod oknem i bylam zadowolona, termin dotrzymany, jak obiecano (pomimo junkersa w łazience) po 6 latach meble mi nie pożółkły, załowałam że nie wzięłam u nich kuchni (teraz moja to tylko do wyrzucenia, albo do garażu na narzędzia). Nie wiem jak cenowo w porównaniu z innymi ale może warto spróbować i w razie reklamacji bliżej niż do Szczecina :wink: :wink:

To muszę zajrzeć do tego Twojego Stylu, dzięki :) .

O zaproszeniu pamiętam, tylko ciągle doba za krótka... :-?

Witam wieczorkowo

Mam nadzieję że od wtorku ekipa wykończeniowa zagości u mnie na stałe.

Gdzie kupowaliście GK + profile ??

kupiłam w Europrofilu 2 na ul. Weleckiej, porównywałam cenę z Futurą - porównywalne.

Ja też tam kupowałam. Transport był gratis, nawet przy późniejszym domawianiu mniejszych ilości płyt i profilów.

Też myśleliśmy o parapetach z klinkieru, ale w końcu stanęło na duromarmurze w kolorze okien. Wygląda bardzo dobrze, przypuszczam, że z utrzymaniem też nie będzie kłopotu i cena - ok. 1/3 z płytki klinkierowej.

Witam Wszystkich w poniedziałkowy poranek po ciężkiej nocy!

Pech mnie nie opuszcza. Mój Synek w nocy wymiotował, siostra miała skurcze i myślałam, że nareszcie urodzi, ale nic z tego, Maleństwo zmieniło zdanie. Ledwo żyję.

Mam nadzieję, że choć na budowie ok. Właśnie dzwonił kierownik, że jedzie ją obejrzeć, więc później będę miała jakieś wiadomości.

Pozdrowionka

Aleksandra

http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html

bez obaw, będzie się trzymał :D

CRH nie robi płytek parapetowych ..........

bez obaw, będzie się trzymał :D

Decyzja zapadła - aluminiowe kolor miedziany rustykalny z M&S-a :oops:

Muszę mieć szerokości 22 cm i 18 cm

witam wszystkich,mam pytanko czy budowal ktos z was z solbetu? gdzie mozna go kupic najtaniej i w jakiej cenie oraz gdzie najtaniej cement i stal? :lol:

Witam ja własnie robię rozeznanie tego materiału bo mam zamiar z niego budować. Znalazłem gościa na Allegro, który sprzedaje solbet. Ma biuro handlowe na ul Heyki w Szczecinie. Jak do tej pory wychodzi mi u niego najtaniej np: za bloczek 24 cm "600" z uchwytem bez pióra wpustu na paletach bez kleju z transportem na plac budowy cena 9,98 zł/brutto.

Nie zdecydowałem się na klej gdyż ten niby gratis worek do palety wychodzi dwa razy drożej niż kupiony normalnie w sklepie.

Podaję ci tel . zadzwoń popytaj Robert Czerwiński tel. 512-32-411, 45-30-481,

Możesz mi podesłaś na priv jakie Ci ceny podał.

Apel do pozostałych forumowiczów jeśłi wiecie gdzie jest taniej niż to co tu podałem to proszę o info :wink: .

Witam wieczorkowo

Chciałam obejrzeć, ale w dzienniku nie ma zdjęć, więc gdzie je umieściłeś?

Przycisk WWW pod moim podpisem

Sorry, jest mi głupio, ale nic nie rozumiem. Pod Twoim podpisem jest:

Dziennik budowy 53°4633'N 14°4657'E

GG 101006

Mogę kliknąć tylko na Dziennik, bo wtedy pokazuje się łapka, a w Dzienniku zdjęć nie widzę.

Pozdrowionka

Aleksandra

http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html