Maggie 31.08.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja też witam piątkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 31.08.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To i ja sie przywitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia nr.1 31.08.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 31.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po długiej przerwie, u nas domek już stoi właśnie dzisiaj zakładają okna, braliśmy w m&s z Gdańskiej, obsługa super ale reklamacji trochę będzie zobaczymy jak z odzewem . Niestety nie mogę doprosić się o aktualną listę rankingową więc jeżeli ktoś może mi polecić kilku wykonawców do wykończeniówki byłabym wdzięczna. Potrzebuję stolarza do zrobienia kuchni i koniecznie kogoś od PODBITKI i to na wczoraj. Będę wdzięczna za wszelkie sprawdzone kontakty bo niestety szukam teraz całkiem w ciemno Widze ze jestes z Kobylanki . Ostatnio reklamowal sie jakis salon lazienek w Kobylance bylas tam moze Byłam szukając kuchni, ale niestety byli zdecydowanie drożsi od wiekszości firm oferujących kuchnie. Oczywiscie maja naprawde ładne zagraniczne próbniki, ale podobne kolorystycznie rzeczy wychodziły w szczecinie 12 tys. u nich 20-30 tys. Ale jak masz kasę, to polecam. Ładne rzeczy mają. Oczywiście to stan na 2 lata wstecz.... A propo kuchni gdzie warto sie udac pogladac .Szukam rustykalnej kuchni bylam w Top Shoping ale drogo Co do kuchni to robiłem ostatnio rozeznanie a oto jego wyniki. Jakaś tam prosta kuchnia, parę szafeczek, żadnej wiszącej, kosztowała bez sprzętu ale z montażem: 1. IKEA 6 000 zł(bez montażu i akcesorii do szuflad) 2. AGAL na Małkowskiego 12 600 zł 3.Artform Galeria C.H.Top Shopping 13 000 zł 4. Meble Alno na Wojska Polskiego 26 600 zł 5. SF96 Wojska Polskiego - fabryka SACHSEN 16 800 zł 6. SF69 Wojska Polskiewgo - fabryka SieMatic 39 500 zł No i co wy na to? Macie jakieś ciekawe propozycje? Wg mnie, takie meble powinny kosztować 6-8 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 31.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Czy ktoś może polecić jakiś kontakt do fachowców od regipsów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? Jak odpale, to podziele sie wrazeniami. Moim zdaniem warto, zarowno w sensie ekonomicznym, jak i praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 31.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po długiej przerwie, u nas domek już stoi właśnie dzisiaj zakładają okna, braliśmy w m&s z Gdańskiej, obsługa super ale reklamacji trochę będzie zobaczymy jak z odzewem . Niestety nie mogę doprosić się o aktualną listę rankingową więc jeżeli ktoś może mi polecić kilku wykonawców do wykończeniówki byłabym wdzięczna. Potrzebuję stolarza do zrobienia kuchni i koniecznie kogoś od PODBITKI i to na wczoraj. Będę wdzięczna za wszelkie sprawdzone kontakty bo niestety szukam teraz całkiem w ciemno Widze ze jestes z Kobylanki . Ostatnio reklamowal sie jakis salon lazienek w Kobylance bylas tam moze Byłam szukając kuchni, ale niestety byli zdecydowanie drożsi od wiekszości firm oferujących kuchnie. Oczywiscie maja naprawde ładne zagraniczne próbniki, ale podobne kolorystycznie rzeczy wychodziły w szczecinie 12 tys. u nich 20-30 tys. Ale jak masz kasę, to polecam. Ładne rzeczy mają. Oczywiście to stan na 2 lata wstecz.... A propo kuchni gdzie warto sie udac pogladac .Szukam rustykalnej kuchni bylam w Top Shoping ale drogo Np. na Świerczewskiej, nad Gejzerem jest studio kuchenne z ekspozycją. Ja choruję na drewnianą, zieloną - ale oferta bardzo skromna. Znalazłam kolekcję Bard z Meblobuku (czekam na projekt i kosztorys), ewentualnie bukowe fronty z Drewpolu, albo manufaktura - wybarwianie drzwiczek przez stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florek i Jadzia 31.08.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam grupe Wzielismy kuchnie w "Angela" PHU Ku Słońcu 67 71-073 Szczecin budynek Stanmotu rozmawiac tylko z wlascicielka tel:509673106 drogo ale swietne rozwiazania i jestesmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? zakladalem sam reku Tywent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 31.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? Jak odpale, to podziele sie wrazeniami. Moim zdaniem warto, zarowno w sensie ekonomicznym, jak i praktycznym. Kiedy odpalisz? Jesteś zadowolony z Firmy z Żar? Jaki zainstalowałeś rekuperator? Możesz zdradzić ile kosztowała instalacja z montażem? ___________ Pozdrowionka Aleksandra http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 31.08.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po długiej przerwie, u nas domek już stoi właśnie dzisiaj zakładają okna, braliśmy w m&s z Gdańskiej, obsługa super ale reklamacji trochę będzie zobaczymy jak z odzewem . Niestety nie mogę doprosić się o aktualną listę rankingową więc jeżeli ktoś może mi polecić kilku wykonawców do wykończeniówki byłabym wdzięczna. Potrzebuję stolarza do zrobienia kuchni i koniecznie kogoś od PODBITKI i to na wczoraj. Będę wdzięczna za wszelkie sprawdzone kontakty bo niestety szukam teraz całkiem w ciemno Widze ze jestes z Kobylanki . Ostatnio reklamowal sie jakis salon lazienek w Kobylance bylas tam moze Byłam szukając kuchni, ale niestety byli zdecydowanie drożsi od wiekszości firm oferujących kuchnie. Oczywiscie maja naprawde ładne zagraniczne próbniki, ale podobne kolorystycznie rzeczy wychodziły w szczecinie 12 tys. u nich 20-30 tys. Ale jak masz kasę, to polecam. Ładne rzeczy mają. Oczywiście to stan na 2 lata wstecz.... A propo kuchni gdzie warto sie udac pogladac .Szukam rustykalnej kuchni bylam w Top Shoping ale drogo Co do kuchni to robiłem ostatnio rozeznanie a oto jego wyniki. Jakaś tam prosta kuchnia, parę szafeczek, żadnej wiszącej, kosztowała bez sprzętu ale z montażem: 1. IKEA 6 000 zł(bez montażu i akcesorii do szuflad) 2. AGAL na Małkowskiego 12 600 zł 3.Artform Galeria C.H.Top Shopping 13 000 zł 4. Meble Alno na Wojska Polskiego 26 600 zł 5. SF96 Wojska Polskiego - fabryka SACHSEN 16 800 zł 6. SF69 Wojska Polskiewgo - fabryka SieMatic 39 500 zł No i co wy na to? Macie jakieś ciekawe propozycje? Wg mnie, takie meble powinny kosztować 6-8 tys zł. Nawet nie śmiem wątpić w znajomość tematu forumowicza z elity ale wg mnie za 6-8 tyś. to można do kuchni kupić szafki w ikei bądź podobnej jakościowo firmie BRW - nikomu nie ubliżając oczywiście. Ale ... "gusta się ma a o gustach się nie dyskutuje" Jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia nr.1 31.08.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? zakladalem sam reku Tywent robiliście po jednym otworze na pokój (nawiew lub wyciąg) czy jednocześnie obydwa w każdym pokoju?? bo dziś "fachowiec" nam wyłożył że powinny być po dwa kanały albo w pokojach z nawiewami trzeba otwierać drzwi lub wiercićotwory w drzwiach!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.08.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? zakladalem sam reku Tywent robiliście po jednym otworze na pokój (nawiew lub wyciąg) czy jednocześnie obydwa w każdym pokoju?? bo dziś "fachowiec" nam wyłożył że powinny być po dwa kanały albo w pokojach z nawiewami trzeba otwierać drzwi lub wiercićotwory w drzwiach!!!! Raczej to drugie, choc zamiast wiercenia otworow w drzwiach, skraca sie je nieco, by pod nimi znalazla sie szpara umozliwiajaca przeplyw powietrza. W zasadzie przy wentylacji grawitacyjnej obowiazuje ta sama zasada, no chyba, ze ktos chce wentylowac wylacznie lazienki i kuchnie. U mnie jest tak - nawiewy w sypialniach na gorze oraz dwa w salono-jadalni. Wywiewy w lazienkach, w kuchni, w salonie obok kominka oraz na korytarzu na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.08.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? Jak odpale, to podziele sie wrazeniami. Moim zdaniem warto, zarowno w sensie ekonomicznym, jak i praktycznym. Kiedy odpalisz? Jesteś zadowolony z Firmy z Żar? Jaki zainstalowałeś rekuperator? Możesz zdradzić ile kosztowała instalacja z montażem? O firmie opowiem po odpaleniu. Na razie mam drobne zastrzezenia. System Dospela (ze wzgledow ekonomicznych). Cena na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 31.08.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 31.08.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A ja mam kuchnię z IKEA i chociaż znam ich " jakość" pewnie za 5 lat i tak by mi sie znudziła z całym osprzętem ( Whirpool) zapłaciłam 13,5 tys w drewnianej okleinie , zdjęcia w galerii ..... zaraz bedą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia nr.1 31.08.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? zakladalem sam reku Tywent robiliście po jednym otworze na pokój (nawiew lub wyciąg) czy jednocześnie obydwa w każdym pokoju?? bo dziś "fachowiec" nam wyłożył że powinny być po dwa kanały albo w pokojach z nawiewami trzeba otwierać drzwi lub wiercićotwory w drzwiach!!!! Raczej to drugie, choc zamiast wiercenia otworow w drzwiach, skraca sie je nieco, by pod nimi znalazla sie szpara umozliwiajaca przeplyw powietrza. W zasadzie przy wentylacji grawitacyjnej obowiazuje ta sama zasada, no chyba, ze ktos chce wentylowac wylacznie lazienki i kuchnie. U mnie jest tak - nawiewy w sypialniach na gorze oraz dwa w salono-jadalni. Wywiewy w lazienkach, w kuchni, w salonie obok kominka oraz na korytarzu na poddaszu. sami rozmieszczaliście otwory?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 31.08.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy warto założyć wentylację mechaniczną z rekuperatorem?? opłaca się?? nie przeszkadza?? mnie nie przeszkadza a w ogolnym rachunku oplaca sie kto Wam zakładał?? jakiej firmy rekuperator?? zakladalem sam reku Tywent robiliście po jednym otworze na pokój (nawiew lub wyciąg) czy jednocześnie obydwa w każdym pokoju?? bo dziś "fachowiec" nam wyłożył że powinny być po dwa kanały albo w pokojach z nawiewami trzeba otwierać drzwi lub wiercićotwory w drzwiach!!!! Raczej to drugie, choc zamiast wiercenia otworow w drzwiach, skraca sie je nieco, by pod nimi znalazla sie szpara umozliwiajaca przeplyw powietrza. W zasadzie przy wentylacji grawitacyjnej obowiazuje ta sama zasada, no chyba, ze ktos chce wentylowac wylacznie lazienki i kuchnie. U mnie jest tak - nawiewy w sypialniach na gorze oraz dwa w salono-jadalni. Wywiewy w lazienkach, w kuchni, w salonie obok kominka oraz na korytarzu na poddaszu. sami rozmieszczaliście otwory?? Masz na mysli polozenie anemostatow? To zostalo zrobione wg projektu. Wydaje mi sie, ze tutaj powinni decydowac specjalisci. Ja z fizyki zawsze bylem dobry, ale wolalem nie ingerowac w projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.08.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Poszukuję do kupienia solidnego kontenara magazynowego w rozsądnej cenie (znalazłem jedną ofertę, ale cena 7 tys. Pln jest nie do przyjęcia). Zaczynam w następnym tygodniu, a na razie na tym terenie jestem sam jak palec. Z góry dziękuję. Wiadomości proszę na priv. Pisałam kiedys, że stoi jakiś takiś na Lubczyńskiej w Załomiu, tuż przy drodze. Nie wiem, czy sprawdzałeś to? Ja to/go sprawdzałem. Wg mnie ta budka a określenie kontener i w dodatku solidny to dwie rzeczy, które się nigdy nie zejdą i pewnie nie kosztuje też 7 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 31.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 [Ja choruję na drewnianą, zieloną - ale oferta bardzo skromna. Znalazłam kolekcję Bard z Meblobuku (czekam na projekt i kosztorys), ewentualnie bukowe fronty z Drewpolu, albo manufaktura - wybarwianie drzwiczek przez stolarza. Taką mają moi znajomi, a sąsiedzi Iwonki i Adasia, wprawdzie musieli wymieniać wiekszość frontów, bo im sie rozeschła, ale teraz jest juz OK. Ale nie mam pojęcia kto i za ile to robił. Wtedy (jakieś 2-3 lata temu) było to drogawe (20 tys?...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts