Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Co do kuchni to robiłem ostatnio rozeznanie a oto jego wyniki.

Jakaś tam prosta kuchnia, parę szafeczek, żadnej wiszącej, kosztowała bez sprzętu ale z montażem:

1. IKEA 6 000 zł(bez montażu i akcesorii do szuflad)

2. AGAL na Małkowskiego 12 600 zł

3.Artform Galeria C.H.Top Shopping 13 000 zł

4. Meble Alno na Wojska Polskiego 26 600 zł

5. SF96 Wojska Polskiego - fabryka SACHSEN 16 800 zł

6. SF69 Wojska Polskiewgo - fabryka SieMatic 39 500 zł

No i co wy na to?

Macie jakieś ciekawe propozycje?

Wg mnie, takie meble powinny kosztować 6-8 tys zł.

Pamiętasz kuchnię, która mi rysowałeś? Za całość (czyli z szafa obok lodówki na drugiej ścianie) z montażem zapłaciłam 7 tys. Fakt, że 2 lata temu, fakt, że blat jest zwykły meblowy, fakt, że dobijacze szuflad (ABSy ktoś tu mówił) są w wersji dla ubogich. Ale jest! I wygląda ślicznie. :D

BŁAGAM O POMOC! Wiem, że wiekszość z Was jest już po wubudowaniu, lub w fazie końcowej.

Ja miałem startować w następnym tygodniu (jest umówiony geodeta, koparaka, zamówione materiały itd.) i dzisiaj w godzinach wieczornych dostałem na starcie takiego KOPA (przepraszam za określenie), że ścięło mnie z nóg. Wykonawca poinformował mnie, że nie moze wejść, ponieważ z dniem dzisiejszym, bez wczesniejszego uprzedzenia, dwóch pracowaników wymówiło mu pracę. Powiedział, że zapłaci karę, ale nic nie może poradzić. Tylko co mi po tej karze. :evil: :evil: :evil:

Dlatego proszę o pomoc w zanlezieniu ekipy, która mogłaby wejść w najbliższym czasie na plac budowy i rozpocząć prace stanu surowego zamknietego. Pozdrawiam.

Witam wieczorkowo

Czy możecie podrzucić podstawowe ceny wykończeniówki:

kafelkowanie

wełna + regipsy

szpachlowanie + malowanie

Nie z mojego podwórka, ale moi rodzice remontują łazienkę. "Fachowiec" (pisze tak, bo po pierwszej zaliczce nie stawił sie do pracy, na szczęście zaliczke wypracował) zarządał 50 zł/m2 za wyrównanie ścian i podłogi (szpachlowanie, wylewanie posadzki - fakt, że poprzednie kafle nasz dziadzio kleił na cement...) i drugie 50 za położenie metra kafli i mówił, że to po znajomości te kafle.

BŁAGAM O POMOC! Wiem, że wiekszość z Was jest już po wubudowaniu, lub w fazie końcowej.

Ja miałem startować w następnym tygodniu (jest umówiony geodeta, koparaka, zamówione materiały itd.) i dzisiaj w godzinach wieczornych dostałem na starcie takiego KOPA (przepraszam za określenie), że ścięło mnie z nóg. Wykonawca poinformował mnie, że nie moze wejść, ponieważ z dniem dzisiejszym, bez wczesniejszego uprzedzenia, dwóch pracowaników wymówiło mu pracę. Powiedział, że zapłaci karę, ale nic nie może poradzić. Tylko co mi po tej karze. :evil: :evil: :evil:

Dlatego proszę o pomoc w zanlezieniu ekipy, która mogłaby wejść w najbliższym czasie na plac budowy i rozpocząć prace stanu surowego zamknietego. Pozdrawiam.

Poszło na e-mail

robiliście po jednym otworze na pokój (nawiew lub wyciąg) czy jednocześnie obydwa w każdym pokoju?? bo dziś "fachowiec" nam wyłożył że powinny być po dwa kanały albo w pokojach z nawiewami trzeba otwierać drzwi lub wiercićotwory w drzwiach!!!!

Pogoń tego fachoffffca :-?

Salon, sypialnie itp - nawiew

łazienki, kuchnia - wywiew

W drzwiach robi się podcięcie wentylacyjne określonej wielkości (w łazienkach większe).

Najlepiej zamów reku w poważnej firmie, która zrobi też sensowny projekt albo intensywnie doczytuj Forum, żeby nie dać się zrobić w balona.

Witam grupkę :lol:

U mnie wylewki sie przesuneły na poniedziałek, drzwi mają być w piątek. Do wiosny chce zamieszkać, ale zobaczymy czy uda sie wykończyć. Podłogówke dałam wszędzie oprócz sypialni i teraz żałuję, ale musiałabym przesunąć temn wylewki żeby to naprawić, a na to nie mam czasu ani siły :-? .

Witam wieczorkowo

kafelkowanie

wełna + regipsy

szpachlowanie + malowanie

witam

kafelkowanie 45-...? łazienki " o dzieło "

wełna+regipsy+szpachel+szlifowanie+malowanie 'na gotowo" 50 -...? dodatkowo 15 zł za fizelinę

szpachlowanie 2 krotne 14 -....?

malowanie 2 krotne 12-...?

polbruk 35 zł .....

osadzenie drzwi 130 zł szt

:o

Witam wieczorkowo

kafelkowanie 50-90

wełna + regipsy 20-...?

szpachlowanie 7,5-...?

malowanie 5-...?

glazura od 50zł/m2

regipsy + szpachlowanie + szlifowanie ok.30zł

wełna + paroizolacja ok.20zł

gładzie z malowaniem 2x - 27zł

samo malowanie 2x - 12zł, ze szlifowaniem ścian 15zł

A ja mam kuchnię z IKEA i chociaż znam ich " jakość" pewnie za 5 lat i tak by mi sie znudziła z całym osprzętem ( Whirpool) zapłaciłam 13,5 tys w drewnianej okleinie , zdjęcia w galerii ..... zaraz bedą :oops:

Bardzo ładna kuchnia, a skoro co parę lat i tak masz zamiar zmieniać wystrój to nie ma sensu pakować się w wydatki. Ciekawam, jak Ci się te Whirlpoole będą sprawować. W Meblobuku mają sporą zniżkę na meble, jak się weźmie AGD z Whirlpoola lub Amiki, ale nawet na forum są bardzo różne opinie o ich jakości.

Mnie pewnie nie będzie się chciało przez najbliższych 10 lat robić wielkich rewolucji :), więc dobrze by było, aby i meble i sprzęt się dzielnie spisywały.

Witam grupkę :lol:

U mnie wylewki sie przesuneły na poniedziałek, drzwi mają być w piątek. Do wiosny chce zamieszkać, ale zobaczymy czy uda sie wykończyć. Podłogówke dałam wszędzie oprócz sypialni i teraz żałuję, ale musiałabym przesunąć temn wylewki żeby to naprawić, a na to nie mam czasu ani siły :-? .

Jak masz potem żałować, to może jednak warto przesunąć? Przecież to kwestia paru dni.