Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam środowo,

dziękuję za uwagi o osprzęcie - pozostaje policzyć ilość poszczególnych elementów (dlaczego nie zrobiłam tego w momencie zakładania instalacji? :roll:). Ale już widzę - będę potrzebowała pięciokrotnych ramek, a takich chyba legrand nie ma w standardzie :-? .

Dziś montaż drzwi do garażu - no może wreszcie coś się ruszy na naszej budowie. Kominkarz chyba już wyszedł ze szpitala, ale kafelkarz nie odbiera telefonów - mam niedobre przeczucia :x .

Witam Wszystkich

A jakie drzwi montujesz .Przejezdzilam ostatnio Szczecin w poszukiwaniu drzwi garazowych i nic co by pasowalo kolorem do okien nie znalazlam :-?

KMT Classic, złoty dąb. W sumie to one będą między domem a garażem, więc w zasadzie powinny bardziej harmonizować z drzwiami wewnętrznymi niż z oknami.

Kupowalas od reki czy musialas czekac :lol:

Czekałam niecałe 3 tyg. Już zamontowane :D

Witam Wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowa lecz śledzę wasze wypowiedzi na forum już od półtora roku. Mam zamiar na wiosnę rozpocząć budowę domku ZACISZE z MGprojekt. W chwili obecnej jestem na etapie papierologii. W związku z tym prosiłabym Was o przesłanie lub zamieszczenie na forum aktualnej listy wykonowców (od fundamentów do wykończeniówki).

Wcześniej ta lista funkcjonowała na tym forum ale teraz nie moge jej znaleźć.

Jeśli kotoś posiada taką proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.

Witam w pechową środę .....

nie dość, że dostałam dziś swój pierwszy mandat ...to zaczęła się walka o przyłącze ...

Więc moje pytanie do Was:

Czy ktoś z was ma podłączenie wody z Calbudu....

bo ja jestem zielona jak nic, w warunkach mamy określone, że na granicy działki mamy zamontować ( usadowić ) studzienkę wodomierzową.....

Calbud nie robi nic, my mamy zamontować, podłączyć wodę a Calbud to odbierze ....jestem ciekawa czy u was też się tak to odbywało???

Ps. jeszcze interesuje mnie jak my mamy się wciąć do ich rurociągu???

Może ktoś z Was też ma w rejonie Calbud i bliżej mi to wytłumaczy ....

Witam środowo,

dziękuję za uwagi o osprzęcie - pozostaje policzyć ilość poszczególnych elementów (dlaczego nie zrobiłam tego w momencie zakładania instalacji? :roll:). Ale już widzę - będę potrzebowała pięciokrotnych ramek, a takich chyba legrand nie ma w standardzie :-? .

w serii valena ma na pewno

Witam!

Gdzie w Szczecinie kupię Linksys Wag200 - eu?

powinni mieć w hart'cie koło turzyna, w logosie też powinien być dostępny. ale ja już od dawna nie kupuję w zwykłych sklepach, chyba że potrzebuję czegoś awaryjnie "na gwałt". przez internet często nawet po doliczeniu kuriera wychodzi taniej. polecam komputronika do takich rzeczy....

Czy ktores z obecnie produkowanych energoszczednych zarowek moga wspolpracowac ze sciemniaczem( ale poprawnie zeby nie migotaly ) :lol:

chyba na pewno philipsy (ale te droższe). są też specjalne - programujesz je sobie na określony poziom jasności - nazywają się gowenna czy jakoś tak, można obejrzeć w castoramie

Witam wszystkich,

Podrzucam kolejne zapytanie: kto Wam robił instalacje centralnego odkurzacza? Miałem nie robić ale coraz wieksza ilość spotykanych osób mnie do tego namawia i trafiaja do mnie argumenty praktyków.

Jesli się okaże, że komplet rur, 3 gniazda i szufelka w kuchni to kilka stówek to chyba się skuszę a jak cos zostanie po budowie (to taki joke :-) ) to dokupię odkurzacz i będzie cudnie :-)

Witam!

Gdzie w Szczecinie kupię Linksys Wag200 - eu?

powinni mieć w hart'cie koło turzyna, w logosie też powinien być dostępny. ale ja już od dawna nie kupuję w zwykłych sklepach, chyba że potrzebuję czegoś awaryjnie "na gwałt". przez internet często nawet po doliczeniu kuriera wychodzi taniej. polecam komputronika do takich rzeczy....

to zamówię na allegro tylko mnie upewnij, że do neostrady potrzebuję eu a nie e1, bo chodzi mi o sprawdzenie "końcówek" :wink:

Witam wszystkich,

Podrzucam kolejne zapytanie: kto Wam robił instalacje centralnego odkurzacza? Miałem nie robić ale coraz wieksza ilość spotykanych osób mnie do tego namawia i trafiaja do mnie argumenty praktyków.

Jesli się okaże, że komplet rur, 3 gniazda i szufelka w kuchni to kilka stówek to chyba się skuszę a jak cos zostanie po budowie (to taki joke :-) ) to dokupię odkurzacz i będzie cudnie :-)

za pierwszy montaż czyli to co w ścianach zapłaciłam (4 lata temu) 800zł, potem jednostka już była droższa no i rura 8 metrowa i jakieś końcówki - za to zapłaciłam (chyba) 2400zł ale jak są rury to sprzęt kupisz jak odetchniesz po budowie :wink:

to zamówię na allegro tylko mnie upewnij, że do neostrady potrzebuję eu a nie e1, bo chodzi mi o sprawdzenie "końcówek" :wink:

A chcesz tylko na kablach czy także z WiFi ? - to podam Ci konkretny model

ja chcę bezprzewodowo puścić do mojej córki na górę do pokoju( i do jeszcze jednego kompa na górze) i dowiedziałam się, że właśnie ten linksys wag200 daje takie możliwości, tylko, że są dwa rodzaje e1 z końcówkami 8 żyłowymi i eu końcówki ? a jeszcze gdzieś słyszałam, że są końcówki usb i nie chciałabym zrobić złego zakupu

Witam w pechową środę .....

nie dość, że dostałam dziś swój pierwszy mandat ...to zaczęła się walka o przyłącze ...

Więc moje pytanie do Was:

Czy ktoś z was ma podłączenie wody z Calbudu....

bo ja jestem zielona jak nic, w warunkach mamy określone, że na granicy działki mamy zamontować ( usadowić ) studzienkę wodomierzową.....

Calbud nie robi nic, my mamy zamontować, podłączyć wodę a Calbud to odbierze ....jestem ciekawa czy u was też się tak to odbywało???

Ps. jeszcze interesuje mnie jak my mamy się wciąć do ich rurociągu???

Może ktoś z Was też ma w rejonie Calbud i bliżej mi to wytłumaczy ....

Bzdury tam jakieś wczoraj popisałam :lol:

ale to dlatego że zdołowali mnie wykonawcy ..."że niby nie da rady"

Dziś jest nowy dzień, i będą inni wykonawcy ;)

Jeden problem pozostaje ....................jak my mamy się przebić pod ławą :o żeby położyć wode ...............???