maro74 06.09.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam wszystkich. U mnie kopanie pod ławy, pogoda całe szczęście sprzyja, oby taka była jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.09.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 to zamówię na allegro tylko mnie upewnij, że do neostrady potrzebuję eu a nie e1, bo chodzi mi o sprawdzenie "końcówek" A chcesz tylko na kablach czy także z WiFi ? - to podam Ci konkretny model ja chcę bezprzewodowo puścić do mojej córki na górę do pokoju( i do jeszcze jednego kompa na górze) i dowiedziałam się, że właśnie ten linksys wag200 daje takie możliwości, tylko, że są dwa rodzaje e1 z końcówkami 8 żyłowymi i eu końcówki ? a jeszcze gdzieś słyszałam, że są końcówki usb i nie chciałabym zrobić złego zakupu Powinnaś kupić taki który ma złącza: Port WAN 1xADSL Annex A (RJ11) - mała złączka telefoniczna Port LAN 4x10/100BaseTX (RJ45) - zwyczajne komputerowe złącza takie 8 żyłowe (wtedy w komputerach które łączysz musisz mieć karty sieciowe ale teraz ma to każdy komputer) WirelessLAN IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz IEEE 802.11b - Wireless LAN 11Mbps, 2.4GHz Chyba ten bedzie najtańszy WAG200G-EU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 to zamówię na allegro tylko mnie upewnij, że do neostrady potrzebuję eu a nie e1, bo chodzi mi o sprawdzenie "końcówek" A chcesz tylko na kablach czy także z WiFi ? - to podam Ci konkretny model ja chcę bezprzewodowo puścić do mojej córki na górę do pokoju( i do jeszcze jednego kompa na górze) i dowiedziałam się, że właśnie ten linksys wag200 daje takie możliwości, tylko, że są dwa rodzaje e1 z końcówkami 8 żyłowymi i eu końcówki ? a jeszcze gdzieś słyszałam, że są końcówki usb i nie chciałabym zrobić złego zakupu Powinnaś kupić taki który ma złącza: Port WAN 1xADSL Annex A (RJ11) - mała złączka telefoniczna Port LAN 4x10/100BaseTX (RJ45) - zwyczajne komputerowe złącza takie 8 żyłowe (wtedy w komputerach które łączysz musisz mieć karty sieciowe ale teraz ma to każdy komputer) WirelessLAN IEEE 802.11g - Wireless LAN 54Mbps, 2.4GHz IEEE 802.11b - Wireless LAN 11Mbps, 2.4GHz Chyba ten bedzie najtańszy WAG200G-EU dzięki, zaraz wchodzę na allegro i kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.09.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 dzięki, zaraz wchodzę na allegro i kupuję Cena powinna oscylować ca. 210 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 06.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 troche dziwnie sie czuję zadając pytanie "gdzie kupujecie drewno kominkowe??" będąc na etapie wylewania stropu ale podobno o tym trzeba pomyśleć rok wcześniej żeby wysuszyć drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.09.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam Wszystkich Po ile placiliscie za wylewki Czy do podlogowki ida tylko Anhydrydowe i czy duzo drozsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 06.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 troche dziwnie sie czuję zadając pytanie "gdzie kupujecie drewno kominkowe??" będąc na etapie wylewania stropu ale podobno o tym trzeba pomyśleć rok wcześniej żeby wysuszyć drewno Jak szybko podzwonisz po kontaktach to może się jeszcze na suche załapiesz. cena za dąb ok 150 zł/kubik z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 06.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jeden problem pozostaje ....................jak my mamy się przebić pod ławą żeby położyć wode ...............??? Nie wiem dlaczego wykonawcy nie doprowadzili ci wody do domu, przynajmniej podejścia. Powiedz jeszcze, że kanalizy też nie rozprowadzili i będzie super. PS. O sama wodę nie ma się bardzo co martwić Należy przekuć się w ławie i przeciągnąć rurę. Na tym etapie upierdliwe ale do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 06.09.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 WitamUżywał ktoś z szanownych schodów stropowych z castoramy bo cena mnie frapuje a z fakro są ok 2-3 razy droższe.Jest sens przepłacać czy to to samo. jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 06.09.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witam wszystkich niestety a może ,,stety,,pomieszkujemy sobie w nowym domku i tylko dzieki wandalom -kidys wspominałam-gdyż nie wyrobiliśmy sie w czasie przed końcem wakacji przez fachowców ktorzy mieli wejsc na poczatku lipca-a teraz ledwo weszło dwóch to jeden po 3 dniach wyladował w szpitalu i robi jeden plus ja na cały etat od 7 do 17.na komputerek wpadam na sekundke na stare śmieci ale czekamy na przeniesienie telefonu i neta wiec wieczorkami bede siedziec ciut dłużej córcia ma bliziutko do szkoły i woli mieszkac w niewykończonym domku niż miec daleko do szkoły,a my jesteśmy szczęśliwi -w końcu na swoim jest super a najbardziej szczesliwy jest pies bo ma gdzie w koncu poszalec życzę wszystkim wytrwałości i szczescia z fachowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.09.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Teraz to ja też się przywitam i pytanko: Poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia !! Ja też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam Używał ktoś z szanownych schodów stropowych z castoramy bo cena mnie frapuje a z fakro są ok 2-3 razy droższe. Jest sens przepłacać czy to to samo. jańcio Ja mam takie schody - chodzi o schody strychowe? Oman czy omar? Już trochę używam, bo wozimy kartony z rzeczami z domu i upychamy na stryszku. Wyglądają ok, mają poręcz, są w miarę wygodne i tanie - mam nadzieję, że wytrzymają. Akurat na schody strychowe nie zamierzam wydawać majątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.09.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witam wszystkich niestety a może ,,stety,,pomieszkujemy sobie w nowym domku i tylko dzieki wandalom -kidys wspominałam-gdyż nie wyrobiliśmy sie w czasie przed końcem wakacji przez fachowców ktorzy mieli wejsc na poczatku lipca-a teraz ledwo weszło dwóch to jeden po 3 dniach wyladował w szpitalu i robi jeden plus ja na cały etat od 7 do 17.na komputerek wpadam na sekundke na stare śmieci ale czekamy na przeniesienie telefonu i neta wiec wieczorkami bede siedziec ciut dłużej córcia ma bliziutko do szkoły i woli mieszkac w niewykończonym domku niż miec daleko do szkoły,a my jesteśmy szczęśliwi -w końcu na swoim jest super a najbardziej szczesliwy jest pies bo ma gdzie w koncu poszalec życzę wszystkim wytrwałości i szczescia z fachowcami Gratuluję przeprowadzki . Wytrwałość i szczęście by się przydały - drudzy kafelkarze zostawili mnie na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 06.09.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Macie moze namiar na firmy sprzedajace szamba ale z montarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.09.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam, z czego robicie słupy na zewnątrz - cegła klinkierowa, obkładacie płytkami klinkierowymi, czy tynkujecie. Jakie koszty? Ja tynkuje. O kosztach sie nie wypowiem, bo jest to robione w calosci z reszta elewacji. Witam Wszystkich A jakie sa koszty robocizny i materialow na elewacji i podbitki . Jeszcze o tym nie myslalam a juz by wypadalo Zastanow sie na poczatek z czego ma byc ta elewacja i jakiej grubosci, jakie parapety, jaka podbitna (drewaniana, siding, inna). Te czynniki mocno wplywaja na cene zarowno materialu jak i robocizny. Podbitka na pewno drewniana drozsza ale jak widze jak wyglada sinding po 5,6 latach u sasiadow to mi sie odechciewa jak juz taniej to moze plyta + tynk Parapety myslalam o plytkach klinkierowych Ja wybralem parapety z duromarmuru. Szybko i tanio sie uklada, a podobaja mi sie tak samo jak klinkierowe, jesli nie bardziej. Jedyny minus, to koniecznosc woskowania co najmniej raz do roku, choc klinkier chyba tez nie jest calkiem "bezobslugowy". ja mam klinkierowe szkliwione....i zapewniam sa bezobslugowe.....no umyc trzeba Jakiej firmy ogladalam cerabud bardzo fajne jakosciowo tylko zakonczenie ich moglo by byc bardziej na okraglo wywiniete .W sumie drogo nie wychodza okolo 5 zl sztuka moje kupione 5 lat temu byly drozsze niz 5 zł....brzegi maja wywiniete okragle...kupowalam na santockiej w klinkierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.09.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam Używał ktoś z szanownych schodów stropowych z castoramy bo cena mnie frapuje a z fakro są ok 2-3 razy droższe. Jest sens przepłacać czy to to samo. jańcio ja 5 lat do tylu kupilam schody na strych z castoramy - uzytkuje je i jest calkiem ok...tzn nic sie znimi nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 wieczorkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.09.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Teraz to ja też się przywitam i pytanko: Poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia !! Ja też!!! I ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 06.09.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 witam wszystkich niestety a może ,,stety,,pomieszkujemy sobie w nowym domku i tylko dzieki wandalom -kidys wspominałam-gdyż nie wyrobiliśmy sie w czasie przed końcem wakacji przez fachowców ktorzy mieli wejsc na poczatku lipca-a teraz ledwo weszło dwóch to jeden po 3 dniach wyladował w szpitalu i robi jeden plus ja na cały etat od 7 do 17.na komputerek wpadam na sekundke na stare śmieci ale czekamy na przeniesienie telefonu i neta wiec wieczorkami bede siedziec ciut dłużej córcia ma bliziutko do szkoły i woli mieszkac w niewykończonym domku niż miec daleko do szkoły,a my jesteśmy szczęśliwi -w końcu na swoim jest super a najbardziej szczesliwy jest pies bo ma gdzie w koncu poszalec życzę wszystkim wytrwałości i szczescia z fachowcami gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 06.09.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam udało nam sie skończyć bruk przed domem i choć marzyła mi sie kostka nie mialam czasu zeby załatwic materiał wykonawców i cierpliwości na połozenie wszystkiego.... jesień idzie a razem z nią błoto , straszne błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts