Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

właśnie kupiliśmy dachówkę i sprzedawca podrzucił nam 2 tematy:

czy chcemy wypasioną folię Delta Maxx czy "zwykłą" membranę Supernova (róznica na całym dachu 2000zł - warto??

rynny Bryza czy Kanion (bryza tańsza o 1000zł) - gorsza??

Ja kupilam Tyveka Solid za chyba 4,6 zl Brutto i bardzo jestem zadowolona :lol:

Rynny mam Kaniona ale czy bedzie duza roznica w jakosci trudno powiedziec zobaczymy po latach :roll:

Pytanie dnia:

Ile kosztuje polozenie podbitki z PCV? Moj wykonawca wola sobie 40zl za m2 podbitki ze zrobieniem konstrukcji. Czy to nie za duzo?

Ponawiam pytanie.

w tej cenie zrobiliśmy podbitkę drewnianą, a powinno być drożej, bo z malowaniem. Aha, wąskie okapy liczone były za 1mb.

drewniana 30 zł z malowaniem, ale to 2 lata temu

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy kafelkarz liczy sobie osobno za akrylowanie w łazienkach. Nie bardzo wiem o co mu chodzi ale podejrzewam ze chodzi o jakieś wykończenia.

Moi nie liczyli i według mnie nie powinni, w łazience, to się należy, jak pieskowi... Niedługo za fugowanie będa liczyć osobno!

O tempora, o mores!

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy kafelkarz liczy sobie osobno za akrylowanie w łazienkach. Nie bardzo wiem o co mu chodzi ale podejrzewam ze chodzi o jakieś wykończenia.

Moi nie liczyli i według mnie nie powinni, w łazience, to się należy, jak pieskowi... Niedługo za fugowanie będa liczyć osobno!

O tempora, o mores!

każdy fachowiec zwyczajowo powinien wszelkie silikony i akryle połozyc w cenie usługi za wykonanie łazienki. Jeśłi chce doliczyc cos ekstra nie godź sie na to. Chociaż jak ktos sie orientuje w temacie kosztorysowania to w KNR są nakłady na siliokonwanie i obsadzanie listew plastikowych itp.

właśnie kupiliśmy dachówkę i sprzedawca podrzucił nam 2 tematy:

czy chcemy wypasioną folię Delta Maxx czy "zwykłą" membranę Supernova (róznica na całym dachu 2000zł - warto??

rynny Bryza czy Kanion (bryza tańsza o 1000zł) - gorsza??

Ja wzialem Bryze. Wyszlo prawie polowe taniej. Doszedlem do wniosku, ze lepiej wziac tansza i wymienic najwyzej za te 10 lat. Plastik i tak wieczny nie jest, wiec predzej czy pozniej przyjdzie czas na wymiane.