krasnoludek 11.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam we wtorek!Badzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi na wczorajsze moje pytania. Niemniej mam jeszcze jedno istotne dla mnie pytanko - ile kosztuje m2 ogrodzenia z siatki na wylewce (robocizna).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 11.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławytez tak myslalem,ale chyba za duzo ziemi zebrale i jest nisko, wiec spowrotem od groma ziemi trzeba nawiesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 11.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławytez tak myslalem,ale chyba za duzo ziemi zebrale i jest nisko, wiec spowrotem od groma ziemi trzeba nawiesc Nie widzę związku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.09.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy ktoś się może orientuje ile teraz powinny kosztować głądzie gipsowe z malowaniem? szpachlowanie+gruntowanie+malowanie na biało x2 - 25 zł/m2 jańcio No właśnie. Tak krzyczą wykonawcy. Tymczasem w dziale "Lista płac wykonawców" ludzie piszą, że płącą 15zł. I co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.09.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mały teścik Ile wydaliście na bramy garażowe i drzwi zewnętrzne i jakie ? Ja brama Normstahl - 4 metrowa - 4800 ,- drzwi Cal 1,5 metra (z doświetlem) - 5300,- proszę o szczere informacje Hoerman 4,5m - 7600zł napędem i dwoma pilotami drzwi Muszyńscy 4800zł 1,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 11.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 11.09.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam Wszystkich . Ceny z wykonawstwem niestety poszly w gore .A nasz region to juz chyba wyzsza polka cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 11.09.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam Używał ktoś z szanownych schodów stropowych z castoramy bo cena mnie frapuje a z fakro są ok 2-3 razy droższe. Jest sens przepłacać czy to to samo. jańcio kupiłem zamontowałem i mam są OK żałuję jedynie że kupiłem węższe - nie ma co żałować paru złoty a wygoda wchodzenia byłaby większa /strych robi za rupieciarnię więc oprócz mnie musza się w dziurze zmieścić rupiecie/ w czasie budowy okleiłm stopnie folią żeby się nie zapaprały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 11.09.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wieczorkowo Jakiego materiału używaliście do wykonania podłogi na strychu, cena OSB mnie "zabiła" zwykłe deski 3,2 cm strugane z jednej strony przykręcane wkrętami /nie na gwoździe !/ już to się przydało gdy dokładali mi kanały wentylacyjne - odkręcili dwie deski założyli rurę wycieli otwór w dechach i przykręcili - szybko i bezboleśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 11.09.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 dzięki wielkie! U nas liczą sobie wszędzie 40 za m2 ale ten cokolik to przesadzają na początku chcieli 30 zł a teraz krzyczą ze chcą 40 bo dużo roboty (uciąć z płytki i przykleić). Za łazienke z montarzem białym i stopniem przy wannie wzieli 3300 też nie wiem czy to dużo czy mało. Łazienka bez wydziwów tylko ten stopień przy wannie. jak długo to robili /w dniach/ i ilu ludzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.09.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 wieczorkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 11.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie.a ty na jaka miales glebokosc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 11.09.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie.a ty na jaka miales glebokosc?? Kurcze potężne te twoje ławy, czy Ty kamienice budujesz?. Ja dzisiaj wylewałem swoje szerokość projektowna 60x30, a wyszło grubiej ok 58x38 dlatego że bez chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.09.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie. w zasadzie niewielki wieżowiec na takich można by postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 11.09.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy ktoś się może orientuje ile teraz powinny kosztować głądzie gipsowe z malowaniem? szpachlowanie+gruntowanie+malowanie na biało x2 - 25 zł/m2 jańcio No właśnie. Tak krzyczą wykonawcy. Tymczasem w dziale "Lista płac wykonawców" ludzie piszą, że płącą 15zł. I co Wy na to? szczecin i bliskie okolice to jakaś dziwna wyżyna cenowa - chyba sami sobie zepsuliśmy wykonawców zgadzając się na takie ceny. mój brat w stargardzie polbruk ułożył sobie za jakąś 1/3 ceny szczecińskiej.... i to porządnie. elewację też robił sporo taniej... z drugiej strony nasi wykonawcy mają europę 20 km od domu i musimy być konkurencyjni.... ci z mazowsza czy spod łodzi nie muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 11.09.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy ktoś się może orientuje ile teraz powinny kosztować głądzie gipsowe z malowaniem? szpachlowanie+gruntowanie+malowanie na biało x2 - 25 zł/m2 jańcio No właśnie. Tak krzyczą wykonawcy. Tymczasem w dziale "Lista płac wykonawców" ludzie piszą, że płącą 15zł. I co Wy na to? szczecin i bliskie okolice to jakaś dziwna wyżyna cenowa - chyba sami sobie zepsuliśmy wykonawców zgadzając się na takie ceny. mój brat w stargardzie polbruk ułożył sobie za jakąś 1/3 ceny szczecińskiej.... i to porządnie. elewację też robił sporo taniej... z drugiej strony nasi wykonawcy mają europę 20 km od domu i musimy być konkurencyjni.... ci z mazowsza czy spod łodzi nie muszą Budowlancy to maja klawe zycie. Zarobki maja europejskie, a koszta utrzymania szczecinskie. Pozazdroscic tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wićka 12.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Teraz to ja też się przywitam i pytanko: Poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia !! Ja też!!! I ja i ja też I jeszcze kafelkarzy jakby ktoś dysponował sprawdzoną i wolną ekipą będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 12.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 witam!Ponawiam pytanie o cenę robocizny wykonania ogrodzenia z siatki na wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 12.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie.a ty na jaka miales glebokosc?? 75-80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.09.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam wszystkich MAm pytanie Wczoraj zalali lawe o 20.30 czy jest sens jeszcze cokolwiek ubijac Lawy mam szer.75-80 glebokie na 60-65 Nic nie trzeba ubijać - cierpliwości - przy takiej pogodzie ok 5 dni i można działać PS. coś płytkie te ławy A ja bym powiedział, że raczej niespotykanie głębokie. w zasadzie niewielki wieżowiec na takich można by postawić Założę się, że to był projekt typowy. Pomimo konieczności adaptacji do warunków lokalnych, mało który architekt zmienia wielkości fyndamentów, a w typowych projektach są takie, żebny zadziałały na każdym gruncie i w każdych warunkach w Polsce. Podobnie było u nas - poszło tyle betonu, że ho, ho; niezłą developerke można by na naszych fundamentach postawić Poza tym, na etapie fundamentów mało który inwestor jest fachowcem, staje sie nim pod koniec budowy i wtedy udaje sie sporo zaoszczędzić;z kolei mało który kierownik budowy, czy budowlaniec będzie nastawał na zmniejszenie fundamentów, bo to jednak odpwoeidzielaność, a za beton i tak płaci inwestor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts