Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Mam poważny problem, "Fachowcy" tak mi zrobili poddasze że nadaje sie tylko do zdjęcia płyt i zrobienia na nowo. W związku z tym poszukuje kogoś kto dobrze cioś takiego by zrobił (wełna jest tylko przykręcić regipsy). kafelki się kładą a tu taka niespodzianka:(:(:(.

Prosże o namiar na kogoś. Do pana Sobczaka już dzwoniłam i nie ma czasu.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich. Podpowiedzcie gdzie na necie najlepiej założyć galerię na fotki z budowy.

Proponuje http://picasaweb.google.pl/ Mozna dodawac zdjecia z programu lub przez strone. Umozliwia rowniez linkowanie zdjec do swojej strony lub forum (troche trudniej to zrobic automatycznie ale da sie). Duza pojemnosc i ogolnie latwosc obslugi, kliknij na obrazek www w mojej stopce.

witam wszystkich,

po przeglądnięciu paru galerii widzę, że często kable elektrycy kładą "górą", a mój mi powiedział, że on kładzie dołem na chudziaku przy ścianie, czy to nie jest fuszerka ?, pozdrawiam

Ja mam wiekszosc kladzione dolem w dodatkowych plastikowych rurkach oslonowych .

I nie jest to fuszerka :D

Witam wszystkich :)

czy ktokolwiek z szanownej grupy szczecińskiej ma doświadczenie z budowaniem-rozbudowywaniem-przebudowywaniem po niemieckiej stronie granicy? Ziemia tańsza, domy też, tylko formalności co niemiara.

a kupiles cos tam???

daj znac na privka to odpowiem :)

Pytanko nawiązujące do tematu fundamentów wspomnianego powyżej. Właśnie w kierunku przystosowania "gotowca" do faktycznych warunków. Kto robił badania gruntu i jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

No i pytanie z innej beczki w temacie obsługi geodezyjnej:

1. Ile płaciliście za mapkę dla celów projektowych.

2. Ile za pozostałe etapy obsługi geodezyjnej w trakcie budowy.

Robert.

Ponawiam pytanie odnośnie pkt 2 jak powyżej. Z góry dzięki ;-).

Witam wszystkich :)

czy ktokolwiek z szanownej grupy szczecińskiej ma doświadczenie z budowaniem-rozbudowywaniem-przebudowywaniem po niemieckiej stronie granicy? Ziemia tańsza, domy też, tylko formalności co niemiara.

a kupiles cos tam???

daj znac na privka to odpowiem :)

Poszlo na priv :)

Jakby ktos jeszcze myslal o przeniesieniu sie na druga strone granicy, to priv :)

Witam grupę :)

Matam gratuluję pozwolenia !!! Co do sądu w Policach to 7 dni i przysyłają pocztą... ale jak ładnie poprosisz to dostaniesz od ręki ;)

Dzieki.

Bylem w Policach i jestem wsciekly. :evil:

Niestety sekretariat sadu przyjmuje interesantow do 14.00 a ja bylem 14.20 i nikt nie chcial juz przyjac mojego podania. Dawno tak sie nei zdenerwowalem. :evil:

Szkoda slow.

witam wszystkich,

po przeglądnięciu paru galerii widzę, że często kable elektrycy kładą "górą", a mój mi powiedział, że on kładzie dołem na chudziaku przy ścianie, czy to nie jest fuszerka ?, pozdrawiam

Ja mam wiekszosc kladzione dolem w dodatkowych plastikowych rurkach oslonowych .

ale generalnie należy unikać kładzenia kabli w podłogach (chyba że właśnie w osłonie) i do ok 30 cm nad podłogą. zasada poziomu, pionu i kątów prostych też bardzo ułatwia późniejsze życie mieszkańcom. bo nic nie sprawia tyle "radości" co przerwanie kabla przy montażu progów czy listew przypodłogowych :D :D

Czy duza jest roznica w jakosci welny u roznych producentow :lol:

wełna to materiał bardzo prosty, który trudno źle zrobić. różnice tak naprawdę polegają na surowcu (szkło albo kamienie) i czystości produktu, poza oczywiście formą - płyty, zwoje, lamelki itp. czyli różnice nie powinny być duże :roll:

witam wszystkich,

Ale ogromne utrudnienie przy robieniu izolacji poziomej i układaniu styropianu.

Ja nie miłem nic na chudziaku.