monka 14.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam! Ponawiam pytanie o cenę robocizny wykonania ogrodzenia z siatki na wylewce. U nas wychodzi 75 zł/mb razem z robocizną - udało nam się znaleźć tańszych robotników. Normalnie podobno trzeba liczyć ok. 100 zł za metr. Witam wszystkich! Monka, daj proszę namiary. Przydadzą się nieco później. trobe zerknij na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.09.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam wszystkich, po przeglądnięciu paru galerii widzę, że często kable elektrycy kładą "górą", a mój mi powiedział, że on kładzie dołem na chudziaku przy ścianie, czy to nie jest fuszerka ?, pozdrawiam Ja mam wiekszosc kladzione dolem w dodatkowych plastikowych rurkach oslonowych . I nie jest to fuszerka Ale ogromne utrudnienie przy robieniu izolacji poziomej i układaniu styropianu. Ja nie miłem nic na chudziaku. Tu masz racje, ale jesli da sie paski papy pod wszelkie rurki, to mozna to pozniej zgrzac do kupy z reszta izolacji i powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Pytanko nawiązujące do tematu fundamentów wspomnianego powyżej. Właśnie w kierunku przystosowania "gotowca" do faktycznych warunków. Kto robił badania gruntu i jakie jest Wasze zdanie na ten temat? No i pytanie z innej beczki w temacie obsługi geodezyjnej: 1. Ile płaciliście za mapkę dla celów projektowych. 2. Ile za pozostałe etapy obsługi geodezyjnej w trakcie budowy. Robert. Ponawiam pytanie odnośnie pkt 2 jak powyżej. Z góry dzięki . Dwa lata temu umówiliśmy się z geodetą na 1200 zł za wszelkie prace geodezyjne przy budowie: wytyczenie, odbiór mediów i naniesienie ich na mapach, naniesienie budynku na mapę potrzebne do zakończenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam wszystkich, po przeglądnięciu paru galerii widzę, że często kable elektrycy kładą "górą", a mój mi powiedział, że on kładzie dołem na chudziaku przy ścianie, czy to nie jest fuszerka ?, pozdrawiam Ja mam wiekszosc kladzione dolem w dodatkowych plastikowych rurkach oslonowych . I nie jest to fuszerka Ale ogromne utrudnienie przy robieniu izolacji poziomej i układaniu styropianu. Ja nie miłem nic na chudziaku. Tu masz racje, ale jesli da sie paski papy pod wszelkie rurki, to mozna to pozniej zgrzac do kupy z reszta izolacji i powinno byc ok. Witam Wszystkich Mam wszedzie wystajaca izolacje z papy czyli jakos sobie poradzimy U mnie troche to wyniklo ze w jednym miejscu na stropie bedzie potrzeba wiecej tynku i kable mam puszczone na stropie .Czasami warto skonsultowac sie przed tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Czy macie namiary na dobrych stolarzy na do zabudowy garderoby . Jak oceniacie jakosciowo firmy typu komandor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 14.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam, czym okleiliście okna żeby wam nie zapaskudzili "fachowcy" od tynków, czy folia przyklejona szarą papierową taśmą to dobry pomysł, bo podobno to cholerstwo się później nie chce odklejać, czy może się mylę?pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 pozdrawiam piatkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.09.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam, czym okleiliście okna żeby wam nie zapaskudzili "fachowcy" od tynków, czy folia przyklejona szarą papierową taśmą to dobry pomysł, bo podobno to cholerstwo się później nie chce odklejać, czy może się mylę? pozdrowionka Ja od wewnatrz przykleilem szeroka tasma malarska i sie trzyma. Szarej bym nie zaryzykowal, bo tasma przy zdejmowaniu sie czesto rozwarstwia i to szare pozostaje na klejonej powierzchni. Pozniej trzeba szorowac benzyna czy innym spirytusem. Zastanawiam sie teraz czym okleic na zewnatrz, zeby mi pucem nie pobrudzili. Tasma malarska nie trzyma niestety, bo za duza wilgoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 14.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Czy macie namiary na dobrych stolarzy na do zabudowy garderoby . Jak oceniacie jakosciowo firmy typu komandor Wow, Bryta, ty juz o szafach myslisz? Macie juz tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 14.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 14.09.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam wszystkichMam pytankozaczynamy stawiac bloczki gdzie kupie najtaniej styropian izolacje folie kubelkowe dysperbit,klej do styropianuCzy najtaniej wychodzi w CAstoramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 14.09.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 wie ktoś może skąd wziąć spore ilości ziemi do wyrównania terenu wokól domu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.09.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam, Wciąż szukam ekipy do ogrodzenia, nie musi być od razu, może za 3 -4 tygodnie, może u kogoś właśnie kończą, to chętnie przejme chłopców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Podłączam się pod pytanie. Czy planując tv satelitarną do każdego odbiornika musiałabym mieć osobną antenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.09.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam, czym okleiliście okna żeby wam nie zapaskudzili "fachowcy" od tynków, czy folia przyklejona szarą papierową taśmą to dobry pomysł, bo podobno to cholerstwo się później nie chce odklejać, czy może się mylę? pozdrowionka Ja od wewnatrz przykleilem szeroka tasma malarska i sie trzyma. Szarej bym nie zaryzykowal, bo tasma przy zdejmowaniu sie czesto rozwarstwia i to szare pozostaje na klejonej powierzchni. Pozniej trzeba szorowac benzyna czy innym spirytusem. Zastanawiam sie teraz czym okleic na zewnatrz, zeby mi pucem nie pobrudzili. Tasma malarska nie trzyma niestety, bo za duza wilgoc. U nas okna i drzwi zabezpieczone były folią stretch. Trzyma się w zasadzie sama, tylko gdzie nie gdzie skleiliśmy żółtą papierową taśmą. Nic nie przywarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 14.09.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Podłączam się pod pytanie. Czy planując tv satelitarną do każdego odbiornika musiałabym mieć osobną antenę? odpowiem zbiorowo aby mieć internet wszędzie - wystarczy mieć router bezprzewodowy - choćby taki jakim jest livebox, choć niekoniecznie musi wystarczyć (można oczywiście przetestować to), niemniej moim skromnym zdaniem lepiej doprowadzić kabelek utp do każdego pokoju. aby mieć tv sat w każdym pokoju trzeba mieć tzw multiswitcha podłączonego do jednej ( najczęściej wystarczy) anteny i od niego porozprowadzane kable osobno do każdego odbiornika, niestety przy każdym tv trzeba mieć dekoder tv sat. O ile w przypadku c+ nie ma większego problemu z abonamentem - to w przypadku cyfrowego polsatu, oraz "n" nie ma jeszcze tego w ofercie ("n" planuje coś takiego wkrótce wdrożyć, ale to termin bliżej nieokreślony) wracając do liveboxa jako źródła tv - proponuję traktować to jedynie jako ciekawostkę, a nie coś do codziennego użytku. co do instalatora - polecam siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuani 14.09.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Podłączam się pod pytanie. Czy planując tv satelitarną do każdego odbiornika musiałabym mieć osobną antenę? odpowiem zbiorowo aby mieć internet wszędzie - wystarczy mieć router bezprzewodowy - choćby taki jakim jest livebox, choć niekoniecznie musi wystarczyć (można oczywiście przetestować to), niemniej moim skromnym zdaniem lepiej doprowadzić kabelek utp do każdego pokoju. aby mieć tv sat w każdym pokoju trzeba mieć tzw multiswitcha podłączonego do jednej ( najczęściej wystarczy) anteny i od niego porozprowadzane kable osobno do każdego odbiornika, niestety przy każdym tv trzeba mieć dekoder tv sat. O ile w przypadku c+ nie ma większego problemu z abonamentem - to w przypadku cyfrowego polsatu, oraz "n" nie ma jeszcze tego w ofercie ("n" planuje coś takiego wkrótce wdrożyć, ale to termin bliżej nieokreślony) wracając do liveboxa jako źródła tv - proponuję traktować w miare wcześniej wykonać instalację okablowana to jedynie jako ciekawostkę, a nie coś do codziennego użytku. co do instalatora - polecam siebie Innym rozwiązaniem może se okazać zamontowanie na czaszy anteny konwertera typu TWIN (2 odbiorniki) lub QUAD (do 4 odbiorników) i zainstalowanie przy każdym telewizorze jakiegoś taniego tunerka (np. FERGUSON) z modułem dostępu na kartę i oczywiście zakupić ogólnie dostępny na allegro splitter (rozdzielacz - i tu oczywiście odpowiednio wcześnie wykonać instalację okablowania) który roześle uprawnienia do odbioru z naszej karty do wszystkich tunerków. Chyba proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 15.09.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Innym rozwiązaniem może se okazać zamontowanie na czaszy anteny konwertera typu TWIN (2 odbiorniki) lub QUAD (do 4 odbiorników) i zainstalowanie przy każdym telewizorze jakiegoś taniego tunerka (np. FERGUSON) z modułem dostępu na kartę i oczywiście zakupić ogólnie dostępny na allegro splitter (rozdzielacz - i tu oczywiście odpowiednio wcześnie wykonać instalację okablowania) który roześle uprawnienia do odbioru z naszej karty do wszystkich tunerków. Chyba proste... Rozwiązanie z konwerterem - jeśli komuś wystarcza jeden satelita - to może to być ok. Bardziej uniwersalnie jest z multiswitchem. Rozwiązanie ze spliterem - działa jedynie z c+, a nie każdemu może ona odpowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.09.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 witam, czym okleiliście okna żeby wam nie zapaskudzili "fachowcy" od tynków, czy folia przyklejona szarą papierową taśmą to dobry pomysł, bo podobno to cholerstwo się później nie chce odklejać, czy może się mylę? pozdrowionka oklejenie okien to zadanie ekipy od tynków. zapiszcie to w umowie, dodatkowo wysoką karę za każde zachlapane okno - jest to gwarancja, że po ich pracy okna będą czyste. jeśli nie będą chcieli się zgodzić to zmieńcie ekipę, albo obniżajcie cenę o koszt sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 15.09.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM wszystko można zrobić podaję namiary na pana Maćka od anten : 505362289 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts