Teska 17.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam poniedzialkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Poproszę też o aktualną Listę Wykonawców, jesli ktos byłby tak uprzejmy ją podesłać zerknij privek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.09.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Wszystkich!!!! O Boniu - jak mnie tu dawno nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.09.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Wszystkich!!!! O Boniu - jak mnie tu dawno nie bylo... Jolly o Boniu!!!!!! Ty zyjesz?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 17.09.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Podłączam się pod pytanie. Czy planując tv satelitarną do każdego odbiornika musiałabym mieć osobną antenę? Oficjalnie TAK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 WITAM, JAK TO ZROBIĆ ŻEBY MIEĆ TELEWIZJĘ SAT I INTERNET W DOMU I W KAŻDYM POKOJU MÓC OGLĄDAĆ INNY PROGRAM, MOŻE MACIE NAMIARY NA JAKIEGOŚ INSTALATORA, MYŚLAŁEM ŻE MAJĄC LIVEBOXA TP TO JEST DO ZROBIENIA, ALE NIE JEST. , ZA 2 TYG TYNKI A JA NIE MAM ŻADNYCH KABELKÓW POZDRAWIAM Podłączam się pod pytanie. Czy planując tv satelitarną do każdego odbiornika musiałabym mieć osobną antenę? Oficjalnie TAK ! a nie oficjalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 17.09.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witaj Teska, zyje, zyje, tylko co to za zycie.... kupa pracy i jeszcze ta budowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 17.09.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Wszystkich po małej przerwie Tym którzy poprosili mnie o listę, obiecuje, że prześlę ją dziś wieczorkiem. Natomiast tym którzy przesłali mi namiary na elektryka bardzo serdecznie dziękuję A tak poza tym melduję, że strop mamy zalany i zaczęły już rosnąć powolutku ściany poddasza Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.09.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Kochani, kolejny apel: Oprócz panów/pań do ogrodzenia, poszukuję także kafelkarza, też z odroczonym terminem . Może być za 2-3 miesiące. Jeśli macie kogoś i polecacie proszę o namiar, żebym mogła zawczasu się umówić. Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam Wszystkich, chcę kupić okna do poddaszy Velux, ale nie wiem jakie wybrać - GZL, GZLB, GGL? Czy do łazienki dawaliście to samo, co do pomieszczeń mieszkalnych, czy GGU? Mam mieć wentylację mechaniczną. Kąt nachylenia dachu 36 st. Proponują mi od razu zakup rolet - połączenie rolety z roletą plisowaną. Ktoś taką użytkuje? Co o niej sądzicie? ____________ Pozdrowionka Aleksandra http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 17.09.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 wie ktoś może skąd wziąć spore ilości ziemi do wyrównania terenu wokól domu?? ponawiam pytanie Tez to przerabiam, ale powiem ci, ze nie jest latwo znalezc czysta ziemie. Dalem ogloszenie do Kontaktu i na razie udalo mi sie zdobyc tylko jedna wywrotke ziemii z wykopow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda787 17.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam, potrzebuje namiary na solidnych wykonawcow,mianowicie chodzi mi o tynkarzy i ludzi ktorzy zajmuja sie ociepleniem poddasza tzn dachu,Moj e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 17.09.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, w jakiej wysokości macie wpisane kary za niedotrzymanie warunków, terminów umów przez Waszych wykonawców ? Lub jakie stosowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 17.09.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, w jakiej wysokości macie wpisane kary za niedotrzymanie warunków, terminów umów przez Waszych wykonawców ? Lub jakie stosowaliście ? 0.3% wartosci zlecenia za kazdy dzien opoznienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 17.09.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, w jakiej wysokości macie wpisane kary za niedotrzymanie warunków, terminów umów przez Waszych wykonawców ? Lub jakie stosowaliście ? 0.3% wartosci zlecenia za kazdy dzien opoznienia 0,1% wynagrodzenia ustalonego w umowie za każdy dzień opóźnienia. Wynagrodzenie wynosi 60.000 zł. Za odstąpienie od Umowy z przyczyn zależnych od Wykonawcy - 20% wynagrodzenia umownego. W sytuacji, gdy kara umowna nie pokrywa szkody, przysługuje prawo żądania odszkodowania na zasadach ogólnych. ____________ Pozdrowionka Aleksandra http://LEKSA.fotosik.pl/albumy/255232.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 17.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, w jakiej wysokości macie wpisane kary za niedotrzymanie warunków, terminów umów przez Waszych wykonawców ? Lub jakie stosowaliście ? A masz .............: §8 KARY UMOWNE 1. Strony postanawiają, że obowiązującą je formą odszkodowania będą kary umowne. 2. Kary umowne będą naliczane w następujących sytuacjach i wysokościach: a) Zamawiający płaci Wykonawcy kary umowne: • Za zwłokę w przeprowadzeniu odbioru w wysokości 0,5% wynagrodzenia ustalonego w Umowie na dany etap robót za każdy dzień zwłoki, licząc od dnia następnego po terminie, w którym odbiór miał być zakończony. • Z tytułu odstąpienia od umowy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy w wysokości 20% wynagrodzenia umownego, po uregulowaniu kwoty za prace wykonane. • Za zwlokę w zapłacie faktury w wysokości 0,1% wynagrodzenia określonego tą fakturą za każdy dzień zwłoki. b) Wykonawca płaci Zamawiającemu kary umowne: • Za zwłokę w wykonaniu określonych w umowie i załącznikach przedmiotów odbioru w wysokości 0,5% wynagrodzenia ustalonego w Umowie na dany etap robót za każdy dzień zwłoki. • Za zwłokę w usunięciu wad stwierdzonych przy odbiorze lub w okresie rękojmi, w wysokości 1% wynagrodzenia umownego za wykonany przedmiot odbioru za każdy dzień zwłoki liczonej od dnia wyznaczonego na usunięcie wady. • Za odstąpienie od Umowy z przyczyn Wykonawcy w wysokości 20% wynagrodzenia umownego. 3. Strony zastrzegają sobie prawo do odszkodowania uzupełniającego, przenoszącego wysokość kar umownych do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody. 4. Strony ustalają, że obowiązującą je formą odszkodowania za niewykonanie lub nienależyte wykonanie umowy będzie odszkodowanie na zasadach tytułu XV i XVI Kodeksu Cywilnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 17.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 a dziękuję bardzo wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 17.09.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 wie ktoś może skąd wziąć spore ilości ziemi do wyrównania terenu wokól domu?? ponawiam pytanie Tez to przerabiam, ale powiem ci, ze nie jest latwo znalezc czysta ziemie. Dalem ogloszenie do Kontaktu i na razie udalo mi sie zdobyc tylko jedna wywrotke ziemii z wykopow. U nas w Policach budują zaraz przy wjeździe do miasta przed wiaduktem kolejowym nową stację paliw wykopali z terenu ogromne masy pieknej czarnej ziemi i lezy to u nich na boku, sąsiad od nich sobie kilka wywrotek nawiózł, ja też miałem chęć ale narazie skupiam się na innych sprawch i odpuściłem sobie tą ziemię bo do czasu mojego zagospodarowania terenu to mi by chwaściorami strasznie porosła. jak chcecie to proponuje podjechać i popytać majstrów o tę ziemię. Niestety nie mam do nich żadnych namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.09.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 wie ktoś może skąd wziąć spore ilości ziemi do wyrównania terenu wokól domu?? ponawiam pytanie Tez to przerabiam, ale powiem ci, ze nie jest latwo znalezc czysta ziemie. Dalem ogloszenie do Kontaktu i na razie udalo mi sie zdobyc tylko jedna wywrotke ziemii z wykopow. U nas w Policach budują zaraz przy wjeździe do miasta przed wiaduktem kolejowym nową stację paliw wykopali z terenu ogromne masy pieknej czarnej ziemi i lezy to u nich na boku, sąsiad od nich sobie kilka wywrotek nawiózł, ja też miałem chęć ale narazie skupiam się na innych sprawch i odpuściłem sobie tą ziemię bo do czasu mojego zagospodarowania terenu to mi by chwaściorami strasznie porosła. jak chcecie to proponuje podjechać i popytać majstrów o tę ziemię. Niestety nie mam do nich żadnych namiarów. a czemu nie mozna zerknac na foteczki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 17.09.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam, w jakiej wysokości macie wpisane kary za niedotrzymanie warunków, terminów umów przez Waszych wykonawców ? Lub jakie stosowaliście ? 0.3% wartosci zlecenia za kazdy dzien opoznienia 0,1% wynagrodzenia ustalonego w umowie za każdy dzień opóźnienia. Wynagrodzenie wynosi 60.000 zł. Za odstąpienie od Umowy z przyczyn zależnych od Wykonawcy - 20% wynagrodzenia umownego. W sytuacji, gdy kara umowna nie pokrywa szkody, przysługuje prawo żądania odszkodowania na zasadach ogólnych. 1% za każdy dzień opóźnienia, zerwanie umowy 100% wartości umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts