Jancio Wodnik 20.09.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Robił ktoś może z szanownych forumowiczów jakiś ranking urzędników, opis sposobu załatwienia problemu, bądź po prostu olania - tak centralnie bez ogródek. Jańcio Trochę tak strach pisać, nie wiadomo kto to czyta Ja osobiście mam DUŻE zastrzeżenia do pracy Pana P.O. Naczelnika Wydziału Architektury i Budownictwa w Policach Strasznie ciężki facet. Na samą myśl że mam do niego pójść z jakąś sprawą otwiera mi się nóż w kieszeni. Człowiek czuje się jak alfa i omega, i to razem wzięte. Moje zdanie o nim jest kontrowersyjne więc się nie rozwijam. Z drugiej strony polecam pracowników wodociągów. może kogoś konkretnie bo nie mogę siędoprosić o podciągnięcie wodociągu Witam środowo, piotr, spójrz na priv Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 20.09.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ile czekaliscie na podlaczenie gazu ziemnego? Czy komus udalo sie zalatwic podlaczenie wczesniej niz wskazywala by na to data graniczna na umowie? też mnie to ciekawi - dziś podpisaliśmy umowę z terminem 10.2008 [/quote Witam Temat nie dawno był na forum Termin oczekiwania na przyłącze gazowe to 12 - 18 m-cy W lipcu br. weszły przepisy mówiące o tym, że nie można wykonać takiego przyłącza we własnym zakresie (nawet projekt z gazowni). Pozostaje cierpliwie czekać bądź droga dla bardziej zdesperowanych - pisać podanie do dyra gazowni z prośbą o wykonanie przyłącza we własnym zakresie jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GłupiJasio 20.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Przyjechali z koparą, studnią i całym majdanem, po dwuch godzinach było po wszystkim A byłam przecież dopiero usma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.09.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam wieczorkowo Gdzie kupowaliście taśmy do sklejania foli paroizolacyjnej, taśmę butylową do połączenia ze ścianą. Gdzie jest jakiś tego wybór ?? W sobotę u mnie ma być wielkie klejenie na "żółto", a ja mam tylko dwustronną do przyklejania do profili Veldach przy Niemcewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 20.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.09.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam wieczorkowo Dziś udało mi się zrobić zdjęcia ocieplenia domku - zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 20.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 witam późnowieczornie kupował może ktoś perlit w naszych okolicach ? ja jakoś znaleźć tego nie mogę - jedynie maja taki do kwiatków, a mi o budowlany chodzi. Zamawiać tego z samego południa polski raczej mi sie nie opłaca, potrzebuję jakieś 5 m3. jak również namiar na architekta co drewnianych konstrukcji się nie boi ( i nie jest do nich uprzedzony) by mi się przydał. byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora3 20.09.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witam grupę szczecińską Poszukuję ekipy wykonawczej do budowy domu, jeżeli ktoś może podzielić się listą wykonwaczów to będę wdzięczna - [email protected]Mam jeszcze pytanko, ile wynosi obecnie cena za robociznę stanu surowego otwartego, domek pow.u. 150 + 37 garaż?PozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.09.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam piątkowo, tomadyna, ocieplasz ściankę kolankową od środka i od zewnątrz? Ładnie elewacja wyszła, czy to pan M. dalej robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 21.09.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Jesli ktos szuka ziemii do wyrownania terenu, to w Dom-Budzie na Uczniowskiej dostalem dzisiaj za darmo. Placilem tylko za sprzet. Wyszlo 350zl za trzy duze wywrotki ziemii. Ziemia czysta, cos a'la humus, ale troche mniej urodzajny. Jesli ktos potrzebuje w Ploni lub bliskiej okolicy, to nie powinien duzo zaplacic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokowal 21.09.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam ! Mamy znowu pecha ! Za tydzień kończą nam więźbę, a nam wypadli umówieni dekarze. Jeśli ktoś ma jakąś sprawdzoną ekipę i jeszcze na dodatek być może wolną od października, to poproszę o namiar. P.S. Łamana koperta, 3 lukarny, w sumie ok. 500m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 21.09.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Do Teski !! Czytam w dzienniku o twojej drewutni - ceny które zastałem przeraziły mnie strasznie, nie mówiąc o jakości - drewutnia którą oglądałem na Motańcu robiła wrażenie solidnej - ale przy bliższym kontakcie - szkoda gadać. Strach by tam było przechowywać kosiarki...... czyli sprzęt który może kosztować trochę pieniążków (nie mówiąc o przywiązaniu emocjonalnym) Przy solidnym kopie rozpadła by się na kawałki. Poproszę o namiary na tzw. fachowca. pozdrowieniajańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMarcin1719502044 21.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam, W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak: http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 21.09.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam, W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak: http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat? Wyglada pieknie, ale na pierwszy rzut oka wyglada na szalenie niepraktyczne. Po kazdym uzyciu prysznica, trzeba by pol lazienki wycierac. No chyba, ze lazienka ma byc na pokaz i nikt z niej korzystac nie bedzie, to wtedy nie zastanawiac sie tylko robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 21.09.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Pilnie potrzebne drzwi tymczasowe 80-ki. Jesli ktos ma do oddania/sprzedania, to bardzo prosze o telefon: 505 630 760. Sprawa jest bardzo pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.09.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 No to sprzęt agd wybrany, meble kuchenne zamówione , w budżecie widać dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 21.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 No to sprzęt agd wybrany, meble kuchenne zamówione , w budżecie widać dno Pochwal się siostro co wybrałaś ? Może jakieś rady dla tych co przed Jańcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.09.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Kuchnia Bard z Meblobuku: http://www.meblobuk.com.pl/katalog.php. A sprzęt: płyta ceramiczna i zmywarka AEG, lodówka Liebherra ICUS 30130, okap Mimosa90 Falmec i taką hybrydę Samsunga, co to ma piekarnik i mikrofalę w jednym: http://www.nokaut.pl/szukaj/sprzet-agd/Samsung-FQ-159.html. A co do rad - dla mnie było ważne, żeby sprzęty były ciche, energooszczędne (zwłaszcza lodówka i zmywarka), wygodne w użytkowaniu i w miarę bezawaryjne - to pewnie okaże się w praktyce. Trochę to kosztowało czasu, żeby przestudiować parametry techniczne i opinie użytkowników, szczególnie, że do tej pory miałam sprzęt raczej tradycyjny . Teraz szukam płytek do kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 21.09.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Teska, Trobe, dziękuję, coś drgnęło Trobe, zabij mnie, ale nie potrafiłam powiedzieć facetowi skąd mam namiar, wszystkie detale, poza imieniem, dotyczące ciebie i budowy wyleciały mi z głowy....może czas byłoby mnie odwiedzić Nieważne, jeśli gadał z Tobą po ludzku. Co do odwiedzin - chętnie się wproszę, żeby obejrzeć kostkę granitową. Czy można? Jasne, tylko daj znać wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 21.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam piątkowo, tomadyna, ocieplasz ściankę kolankową od środka i od zewnątrz? Ładnie elewacja wyszła, czy to pan M. dalej robi? Ściankę powiedzmy w większości Elewację robi M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts