Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Robił ktoś może z szanownych forumowiczów jakiś ranking urzędników, opis sposobu załatwienia problemu, bądź po prostu olania - tak centralnie bez ogródek.

Jańcio

Trochę tak strach pisać, nie wiadomo kto to czyta :)

Ja osobiście mam DUŻE zastrzeżenia do pracy Pana P.O. Naczelnika Wydziału Architektury i Budownictwa w Policach

Strasznie ciężki facet.

Na samą myśl że mam do niego pójść z jakąś sprawą otwiera mi się nóż w kieszeni.

Człowiek czuje się jak alfa i omega, i to razem wzięte.

Moje zdanie o nim jest kontrowersyjne więc się nie rozwijam.

Z drugiej strony polecam pracowników wodociągów.

może kogoś konkretnie bo nie mogę siędoprosić o podciągnięcie wodociągu :(

Witam środowo, :)

piotr, spójrz na priv

Ja też poproszę

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Ile czekaliscie na podlaczenie gazu ziemnego? Czy komus udalo sie zalatwic podlaczenie wczesniej niz wskazywala by na to data graniczna na umowie?

też mnie to ciekawi - dziś podpisaliśmy umowę z terminem 10.2008 :-?[/quote

Witam

Temat nie dawno był na forum

Termin oczekiwania na przyłącze gazowe to 12 - 18 m-cy

W lipcu br. weszły przepisy mówiące o tym, że nie można wykonać takiego przyłącza we własnym zakresie (nawet projekt z gazowni).

Pozostaje cierpliwie czekać

bądź droga dla bardziej zdesperowanych - pisać podanie do dyra gazowni

z prośbą o wykonanie przyłącza we własnym zakresie

jańcio

witam późnowieczornie

kupował może ktoś perlit w naszych okolicach ?

ja jakoś znaleźć tego nie mogę - jedynie maja taki do kwiatków, a mi o budowlany chodzi. Zamawiać tego z samego południa polski raczej mi sie nie opłaca, potrzebuję jakieś 5 m3.

jak również namiar na architekta co drewnianych konstrukcji się nie boi ( i nie jest do nich uprzedzony) by mi się przydał.

byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info.

Jesli ktos szuka ziemii do wyrownania terenu, to w Dom-Budzie na Uczniowskiej dostalem dzisiaj za darmo. Placilem tylko za sprzet. Wyszlo 350zl za trzy duze wywrotki ziemii. Ziemia czysta, cos a'la humus, ale troche mniej urodzajny. Jesli ktos potrzebuje w Ploni lub bliskiej okolicy, to nie powinien duzo zaplacic.

Do Teski !!

Czytam w dzienniku o twojej drewutni - ceny które zastałem przeraziły mnie strasznie, nie mówiąc o jakości - drewutnia którą oglądałem na Motańcu robiła wrażenie solidnej - ale przy bliższym kontakcie - szkoda gadać.

Strach by tam było przechowywać kosiarki...... czyli sprzęt który może kosztować trochę pieniążków (nie mówiąc o przywiązaniu emocjonalnym) Przy solidnym kopie rozpadła by się na kawałki.

Poproszę o namiary na tzw. fachowca.

pozdrowienia

jańcio

Witam,

W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) :-)

W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o

Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak:

http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif

Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat?

Witam,

W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) :-)

W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o

Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak:

http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif

Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat?

Wyglada pieknie, ale na pierwszy rzut oka wyglada na szalenie niepraktyczne. Po kazdym uzyciu prysznica, trzeba by pol lazienki wycierac. No chyba, ze lazienka ma byc na pokaz i nikt z niej korzystac nie bedzie, to wtedy nie zastanawiac sie tylko robic.

Kuchnia Bard z Meblobuku: http://www.meblobuk.com.pl/katalog.php.

A sprzęt: płyta ceramiczna i zmywarka AEG, lodówka Liebherra ICUS 30130, okap Mimosa90 Falmec i taką hybrydę Samsunga, co to ma piekarnik i mikrofalę w jednym: http://www.nokaut.pl/szukaj/sprzet-agd/Samsung-FQ-159.html.

A co do rad - dla mnie było ważne, żeby sprzęty były ciche, energooszczędne (zwłaszcza lodówka i zmywarka), wygodne w użytkowaniu i w miarę bezawaryjne - to pewnie okaże się w praktyce.

Trochę to kosztowało czasu, żeby przestudiować parametry techniczne i opinie użytkowników, szczególnie, że do tej pory miałam sprzęt raczej tradycyjny :-? . Teraz szukam płytek do kuchni :roll: .

Teska, Trobe, dziękuję, coś drgnęło :D

Trobe, zabij mnie, ale nie potrafiłam powiedzieć facetowi skąd mam namiar, wszystkie detale, poza imieniem, dotyczące ciebie i budowy wyleciały mi z głowy....może czas byłoby mnie odwiedzić 8)

Nieważne, jeśli gadał z Tobą po ludzku. Co do odwiedzin - chętnie się wproszę, żeby obejrzeć kostkę granitową. Czy można?

Jasne, tylko daj znać wcześniej.