Asia i Robert 21.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam wieczorkowo Dziś udało mi się zrobić zdjęcia ocieplenia domku - zapraszam do oglądania. Cześć! No i gdzie te fotki? Byliśmy ciekawi jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 21.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam grupę szczecińską Poszukuję ekipy wykonawczej do budowy domu, jeżeli ktoś może podzielić się listą wykonwaczów to będę wdzięczna - [email protected] Mam jeszcze pytanko, ile wynosi obecnie cena za robociznę stanu surowego otwartego, domek pow.u. 150 + 37 garaż? Pozdrawiam Dorota Ceny tak różne jak różni są wykonawcy. Mamy ustaloną wstępnie cenę z wykonawcą (rozmawialiśmy w maju). Jaka będzie ostatecznie przy podpisywaniu umowy zobaczymy. Dom ok. 170 pow.u. + garaż. Chętnie wymienimy informacje o cenach na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.09.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 No to sprzęt agd wybrany, meble kuchenne zamówione , w budżecie widać dno GRATULACJE !!! Powodzenia w wykańczaniu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.09.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 witam wszystkich w ten piękny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam W hali na Narutowicza sa targi mieszkaniowe. Nie wrato na nie isc bo jest okolo 30 wystawcow. Chcac sprzedac mieszkanie sadzilem ze bedzie wiecej agentow a tak 2 -3 biura i to wszystko. Lepiej pojsc na spacer z rodzina co teraz czynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 22.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw79 22.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.Przlaczam sie do prosby i od razu pytam gdzie najtaniej stropy teriva i pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 22.09.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam wieczorkowo Dziś udało mi się zrobić zdjęcia ocieplenia domku - zapraszam do oglądania. Cześć! No i gdzie te fotki? Byliśmy ciekawi jak wyszło. Jak to gdzie .... po przyciskiem WWW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diunia 22.09.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam Mam prosbe-czy moglby ktos przeslac mi na priv Aktualna Liste Wykonawcow? Bede bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 22.09.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Witam Mam prosbe-czy moglby ktos przeslac mi na priv Aktualna Liste Wykonawcow? Bede bardzo wdzieczna Napisz mi na priv adres e-mail. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stawory 22.09.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. w euroklinkierze koło leroy'a mają ich sporo wystawionych... ha...dziś już potrafię patrząc na dach określić rodzaj mnie wybór dachówki powalił... właśnie zabieram się za wirtualne poszukiwanie gresów, płytek i tym podobnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 22.09.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.09.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem. najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam wieczorkowo Dziś udało mi się zrobić zdjęcia ocieplenia domku - zapraszam do oglądania. Cześć! No i gdzie te fotki? Byliśmy ciekawi jak wyszło. Jak to gdzie .... po przyciskiem WWW Dzięki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem. Tak właśnie chcemy zrobić. Najpierw wystawka, a potem oglądanie dachu w całości. Wiadomo, że inaczej to wygląda na większej powierzchni. Ktoś może widział gotowy dach z cieniowaną dachówką czerwono - brązową??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam, W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak: http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat? Cześć wszystkim. Ja kiedyś mieszkałam u osoby z takim prysznicem. Myjąc się trzeba myśleć żeby za mocno nie machać rękami przy myciu, a i tak wszystko jest mokre. Sprzątanie po prysznicu zajmuje tyle samo czasu co mycie albo i więcej. najlepiej mieć taką gumę jak do mycia okien i zbierać wodę po płytkach i podłodze, bo osoba która wejdzie po tobie może się poślizgnąć korzystając z łazienki.W kabinie puszczając wodę zawsze jest cieplej niż w otwartej łazience. Można też nie sprzątać ale woda schnie długo i krople pozostawiają zawsze ślady. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. w euroklinkierze koło leroy'a mają ich sporo wystawionych... ha...dziś już potrafię patrząc na dach określić rodzaj mnie wybór dachówki powalił... właśnie zabieram się za wirtualne poszukiwanie gresów, płytek i tym podobnych... Dzięki. Na pewno skorzystamy. My jeszcze nie budujemy ale musimy podać kolor dachówki i elewacji do pozwolenia na budowę. nasz dom miał mieć elewację z piaskowca, ale słyszeliśmy różne opinie i dlatego zastanawiamy się nad płytkami klinkierowymi. Może ktoś zna namiary na firmę która projektuje elewacje i zrobiłaby wizualizację w kilku wersjach. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirlandia 23.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam, Pewnie wszyscy na spacerach w taką piękną pogodę. Mam propozycję dla użytkowników kotłów na paliwa stałe, typu co to spali wszystko jak leci Oddam, oczywiście gratisowo, sporo odpadów drewna po budowie.Będzie tego ze 2-3 m3. Są w tym tzw okorki (ok 1m3) jakies stare palety,stare dechy itp. Normalnie to tego typu rzeczy po prostu palę na bieżąco i taki też mam zamiar tym razem, chyba,że ktoś wolałby po prostu takie coś sobie ode mnie (okolice Wielgowa) zabrać i może mieć z tego jakiś energetyczny pożytek. Zapraszam w nadchodzącym tygodniu,a jeśli nie będzie chętnego to pod koniec tygodnia zrobię wieeelkieee ognisko Ewentualny kontakt na priv proszę. pozdrawiam niedzielnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 23.09.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach. Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem. najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela Słuszna uwaga. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i odwiedziliśmy kilka miejsc. Byliśmy również w Dobrej. Przyznam że podobała nam się Wasza kolorystyka oraz kolorystyka sąsiadów (nr 29). Jak to nie tajemnica to poproszę o info odnośnie Waszych kolorów, producenta dachówki itd. Może znasz sąsiadów z przeciwka i masz możliwość również ich podpytać? Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 23.09.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Robił ktoś może z szanownych forumowiczów jakiś ranking urzędników, opis sposobu załatwienia problemu, bądź po prostu olania - tak centralnie bez ogródek. Jańcio Trochę tak strach pisać, nie wiadomo kto to czyta Ja osobiście mam DUŻE zastrzeżenia do pracy Pana P.O. Naczelnika Wydziału Architektury i Budownictwa w Policach Strasznie ciężki facet. Na samą myśl że mam do niego pójść z jakąś sprawą otwiera mi się nóż w kieszeni. Człowiek czuje się jak alfa i omega, i to razem wzięte. Moje zdanie o nim jest kontrowersyjne więc się nie rozwijam. A propos pisania w necie personalnie - ja już nie piszę nazwisk - miałam sprawę o zniesławienie z firmą budowlaną, ponoć teraz (po wygranej) biora się za Muratora i wpisy (dlatego pewnie ludzie tak nagminnie zmieniają swoje posty i wykreslają nazwiska i nazwy firm i tak trudno o tę specjalna listę ) U mnie powołano się na przepis Art. 212 § 2 k.k. o zniesławieniu i niestety nawet kwestia tzw. pisania w dobrej wierze nie przeszła. Przegrałam. Teraz już nie piszę - nawet w dobrej wierze. jeśli znam się na prawie użyłaś pewnie określeń wartościujących /partacz oszust niesłowny itd/ i ty musiałaś udowodnić ze to prawda gdybyś napisała .." umówiłam się na koniec roku skończył 6 miesięcy później, umówiliśmy się na 100 zł zapłaciłam 1000 zł itp. \ nic nie mógłby ci zarzucić - po prostu fakty najlepiej bez komentarza - wszyscy i tak zrozumieją o co chodzi. Jedyny wyjątek - miałaś klauzulę w umowie o poufności treści umowy lub o nieudzielaniu informacji o przebiegu wykonania umowy. Jeśli nie - nic nie może zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts