Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę szczecińską

Poszukuję ekipy wykonawczej do budowy domu, jeżeli ktoś może podzielić się listą wykonwaczów to będę wdzięczna - [email protected]

Mam jeszcze pytanko, ile wynosi obecnie cena za robociznę stanu surowego otwartego, domek pow.u. 150 + 37 garaż?

Pozdrawiam

Dorota

Ceny tak różne jak różni są wykonawcy. Mamy ustaloną wstępnie cenę z wykonawcą (rozmawialiśmy w maju). Jaka będzie ostatecznie przy podpisywaniu umowy zobaczymy. Dom ok. 170 pow.u. + garaż. Chętnie wymienimy informacje o cenach na priva.

Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.

w euroklinkierze koło leroy'a mają ich sporo wystawionych...

ha...dziś już potrafię patrząc na dach określić rodzaj :p

mnie wybór dachówki powalił...

właśnie zabieram się za wirtualne poszukiwanie gresów, płytek i tym podobnych...

Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.

Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem.

Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem.

najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela :wink: :D :D :D :D

Tak właśnie chcemy zrobić. Najpierw wystawka, a potem oglądanie dachu w całości. Wiadomo, że inaczej to wygląda na większej powierzchni.

Ktoś może widział gotowy dach z cieniowaną dachówką czerwono - brązową???

Witam,

W chwili obecnej mamy skończone tynki (dziś) :-)

W poniedziałek zaczyna się wod-kan a później c.o

Instalator zaproponował system odwodnienia liniowego (TECEdrainline) zamiast kabiny prysznicowej. Miałoby to wyglądać mniej więcej tak:

http://img530.imageshack.us/img530/7005/tecevc0.gif

Czy ktoś montował taki system u siebie w domu, albo może słyszał jakieś opinie na ten temat?

Cześć wszystkim. :p

Ja kiedyś mieszkałam u osoby z takim prysznicem. Myjąc się trzeba myśleć żeby za mocno nie machać rękami przy myciu, a i tak wszystko jest mokre. Sprzątanie po prysznicu zajmuje tyle samo czasu co mycie albo i więcej. najlepiej mieć taką gumę jak do mycia okien i zbierać wodę po płytkach i podłodze, bo osoba która wejdzie po tobie może się poślizgnąć korzystając z łazienki.W kabinie puszczając wodę zawsze jest cieplej niż w otwartej łazience. Można też nie sprzątać ale woda schnie długo i krople pozostawiają zawsze ślady. :wink: Asia

w euroklinkierze koło leroy'a mają ich sporo wystawionych...

ha...dziś już potrafię patrząc na dach określić rodzaj :p

mnie wybór dachówki powalił...

właśnie zabieram się za wirtualne poszukiwanie gresów, płytek i tym podobnych...

Dzięki. Na pewno skorzystamy. My jeszcze nie budujemy ale musimy podać kolor dachówki i elewacji do pozwolenia na budowę. nasz dom miał mieć elewację z piaskowca, ale słyszeliśmy różne opinie i dlatego zastanawiamy się nad płytkami klinkierowymi. Może ktoś zna namiary na firmę która projektuje elewacje i zrobiłaby wizualizację w kilku wersjach. :) Asia

Witam,

Pewnie wszyscy na spacerach w taką piękną pogodę. Mam propozycję dla użytkowników kotłów na paliwa stałe, typu co to spali wszystko jak leci :)

Oddam, oczywiście gratisowo, sporo odpadów drewna po budowie.Będzie tego ze 2-3 m3. Są w tym tzw okorki (ok 1m3) jakies stare palety,stare dechy itp.

Normalnie to tego typu rzeczy po prostu palę na bieżąco i taki też mam zamiar tym razem, chyba,że ktoś wolałby po prostu takie coś sobie ode mnie (okolice Wielgowa) zabrać i może mieć z tego jakiś energetyczny pożytek.

Zapraszam w nadchodzącym tygodniu,a jeśli nie będzie chętnego to pod koniec tygodnia zrobię wieeelkieee ognisko :)

Ewentualny kontakt na priv proszę.

pozdrawiam niedzielnie,

najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela :wink: :D :D :D :D

Słuszna uwaga. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i odwiedziliśmy kilka miejsc. Byliśmy również w Dobrej.

Przyznam że podobała nam się Wasza kolorystyka oraz kolorystyka sąsiadów (nr 29). Jak to nie tajemnica to poproszę o info odnośnie Waszych kolorów, producenta dachówki itd.

Może znasz sąsiadów z przeciwka i masz możliwość również ich podpytać?

Robert

Robił ktoś może z szanownych forumowiczów jakiś ranking urzędników, opis sposobu załatwienia problemu, bądź po prostu olania - tak centralnie bez ogródek.

Jańcio

Trochę tak strach pisać, nie wiadomo kto to czyta :)

Ja osobiście mam DUŻE zastrzeżenia do pracy Pana P.O. Naczelnika Wydziału Architektury i Budownictwa w Policach

Strasznie ciężki facet.

Na samą myśl że mam do niego pójść z jakąś sprawą otwiera mi się nóż w kieszeni.

Człowiek czuje się jak alfa i omega, i to razem wzięte.

Moje zdanie o nim jest kontrowersyjne więc się nie rozwijam.

A propos pisania w necie personalnie - ja już nie piszę nazwisk - miałam sprawę o zniesławienie z firmą budowlaną, ponoć teraz (po wygranej) biora się za Muratora i wpisy (dlatego pewnie ludzie tak nagminnie zmieniają swoje posty i wykreslają nazwiska i nazwy firm i tak trudno o tę specjalna listę :))

U mnie powołano się na przepis Art. 212 § 2 k.k. o zniesławieniu i niestety nawet kwestia tzw. pisania w dobrej wierze nie przeszła. Przegrałam. Teraz już nie piszę - nawet w dobrej wierze.

jeśli znam się na prawie użyłaś pewnie określeń wartościujących /partacz oszust niesłowny itd/ i ty musiałaś udowodnić ze to prawda

gdybyś napisała .." umówiłam się na koniec roku skończył 6 miesięcy później, umówiliśmy się na 100 zł zapłaciłam 1000 zł itp. \ nic nie mógłby ci zarzucić - po prostu fakty najlepiej bez komentarza - wszyscy i tak zrozumieją o co chodzi. Jedyny wyjątek - miałaś klauzulę w umowie o poufności treści umowy lub o nieudzielaniu informacji o przebiegu wykonania umowy. Jeśli nie - nic nie może zrobić