Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

rozmawiałem z kilkoma "specami" i część mówi żeby temat odpuścić bo takie sprawdzanie jest "wbrew naturze" kanalizacji, w której ścieki płyną zawsze w dół zgodnie ze spadkiem i wtedy kanalizacja będzie działała a przy napełnianiu całej instalacji wodą tworzy się ciśnienie słupa wody którego normalnie nigdy nie będzie, działające jakby "pod górę" kanalizacji - sam nie wiem....

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

lista dotarła, dziękuję

lekko nieaktualna, ale podzwonię

taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją

w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki

poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia)

w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2

Pyrzyckie - 90 zł/m2

i tak juz od dłuższego czasu

Chyba miasta pomylilas. U mnie (Płonia-Śmierdnica) miasto robilo ostatnio przetarg na dzialki zostaly osiagniete ceny 150-200zl za metr. Jeszcze wiosna moja dzialke rzeczoznawca wycenil na 100zl/m, co oznacza wzrost jej wartosci o 50% w ciagu pol roku! Nadal uwazasz, ze ceny nie rosna?

Ceny rosną jak oszalałe u nas w Policach Gmnina sprzedała miesiąc temu dwie działki 650 i 750 m2 po 280 zł/m2 w tym na każdej dziace słup i linia napowietrzna, Moja działka 751 m2 kupiona w listopadzie 2005 roku jest teraz warta ponad 3 razy tyle co zapłaciłem i miałem niedawno chętnego kupca od ręki za taką kwotę

lista dotarła, dziękuję

Pyrzyckie - 90 zł/m2

Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz.

Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat.

lista dotarła, dziękuję

Pyrzyckie - 90 zł/m2

Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz.

Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat.

Też mi się tak wydaje, my własnie wyceniamy naszą działkę dla potrzeb kredytu i kupiliśmy za 150 zł/m2, obecnie wyceniona została na 250 zł/m2, także z tym zatrzymaniem się cen chyba nie masz racji.

Witam wieczorkowo

Niestety zaczęło się odliczanie :-?

Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu :roll:

Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów :cry:

Tomadyna, dasz radę:-) 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-)

Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-)

ulanka

Witam wszystkich,

Czy ktoś z Was korzystał z usług instalatora c.o., wod-kan., gaz Ryszarda Brylańskiego i może dać opinię nt. jego usług?

Czy ktoś z Was użytkuje kotły Saunier Duval? Może takie modele:

1. Thema Condens F AS 18E

2. ISOMAX CONDENS F 30/35E

i może coś powiedzieć o ich wadach, zaletach?

OSTRZEŻENIE !!!

Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.

Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo.

OSTRZEŻENIE !!!

Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.

Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo.

Na listę ICH :evil:

Witam wieczorkowo

Niestety zaczęło się odliczanie :-?

Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu :roll:

Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów :cry:

Tomadyna, dasz radę:-) 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-)

Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-)

ulanka

Dzieki :roll: