piotr_mielonka 27.09.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 rozmawiałem z kilkoma "specami" i część mówi żeby temat odpuścić bo takie sprawdzanie jest "wbrew naturze" kanalizacji, w której ścieki płyną zawsze w dół zgodnie ze spadkiem i wtedy kanalizacja będzie działała a przy napełnianiu całej instalacji wodą tworzy się ciśnienie słupa wody którego normalnie nigdy nie będzie, działające jakby "pod górę" kanalizacji - sam nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_mielonka 27.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 przy okazji rada na przyszłość (w sumie oczywista ale....) - albo robić taką próbę przed wylaniem płyty albo temat odpuścić bo teraz szkoda mi jakoś pruć chaty - choć to niby tylko beton pod właściwą posadzką ale jak już są ściany i strop to się już wydaje inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam czwartkowo U mnie kończą obudowę kominka, a od jutra wchodzą kafelkarze - wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 27.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 lista dotarła, dziękuję lekko nieaktualna, ale podzwonię taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia) w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2 Pyrzyckie - 90 zł/m2 i tak juz od dłuższego czasu Chyba miasta pomylilas. U mnie (Płonia-Śmierdnica) miasto robilo ostatnio przetarg na dzialki zostaly osiagniete ceny 150-200zl za metr. Jeszcze wiosna moja dzialke rzeczoznawca wycenil na 100zl/m, co oznacza wzrost jej wartosci o 50% w ciagu pol roku! Nadal uwazasz, ze ceny nie rosna? Ceny rosną jak oszalałe u nas w Policach Gmnina sprzedała miesiąc temu dwie działki 650 i 750 m2 po 280 zł/m2 w tym na każdej dziace słup i linia napowietrzna, Moja działka 751 m2 kupiona w listopadzie 2005 roku jest teraz warta ponad 3 razy tyle co zapłaciłem i miałem niedawno chętnego kupca od ręki za taką kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 27.09.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czwartkowo witam. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jancio Wodnik 27.09.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 lista dotarła, dziękuję lekko nieaktualna, ale podzwonię taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia) w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2 Pyrzyckie - 90 zł/m2 i tak juz od dłuższego czasu Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz. Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 27.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 lista dotarła, dziękuję lekko nieaktualna, ale podzwonię taki był pęd z tymi działkami, a od kilku miesięcy ceny stoją w mieście ok. 100-120 zł/m2 uzbrojone działki poza miastem (w stronę Kobylanki) ok. 100 zł/m2 (pomijam okolice Miedwia) w drugą stronę (Bydgoszcz) tylko 60-70/m2 Pyrzyckie - 90 zł/m2 i tak juz od dłuższego czasu Przepraszam Kasiu ale chyba nie za bardzo się w tym orientujesz. Albo w innym miejscu żyjesz, a może post z przed 2 lat. Też mi się tak wydaje, my własnie wyceniamy naszą działkę dla potrzeb kredytu i kupiliśmy za 150 zł/m2, obecnie wyceniona została na 250 zł/m2, także z tym zatrzymaniem się cen chyba nie masz racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 27.09.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam Wszystkich To ja Bryta nie moglam sie zalogowac Mam nadzieje ze nikomu nie bedzie to przeszkadzalo ze mam nowy nick najgorsze ze stracilam cala poczte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 27.09.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 27.09.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Czy macie moze namiary na dobrych stolarzy do zabudowania garderoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 27.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam Grupkę wieczorowo Mam pytania do Was 1. Ile płaci się teraz za podłączenie wody i kanalizy do wodomierza? 2. Na jakim etapie wstawiać można luksfery, czy macie może kogoś godnego polecenia? 3. Namiary na dobrych tynkarzy do środka i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.09.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Witam wszystkich, Czy ktoś z Was korzystał z usług instalatora c.o., wod-kan., gaz Ryszarda Brylańskiego i może dać opinię nt. jego usług? Czy ktoś z Was użytkuje kotły Saunier Duval? Może takie modele:1. Thema Condens F AS 18E2. ISOMAX CONDENS F 30/35E i może coś powiedzieć o ich wadach, zaletach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 28.09.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 OSTRZEŻENIE !!! Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane.Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.09.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 OSTRZEŻENIE !!! Dla własnego dobra nigdy nie zlecajacie żadnych prac p. Zbyszkowi G. z Piły. Pracuje razem z Przemkiem,Tomkiem i szwagrem, jeżdżą starym, białym wolkswagenem. Wykonują prace elewacyjne, podbitki, ocieplenia poddasza i regipsy. Totalnie nie mają pojęcia o czymkolwiek, robią kardynalne błędy, nie dotrzymują terminów, nie trzymają się ustaleń z inwestorem,z kierbudem, nie poprawiają usterek - robią jak i kiedy chcą, nie szanują cudzej własności. Mam wrażenie, że nie rozumieją po polsku. AMATORZY, którzy przekonani sa o własnej fachowości i żadne argumenty do nich nie trafiają.Przestrzegam !!! Nie można niczego wyegzekwować. Płacenie za zrobiony etap mija się z celem,ponieważ pozostaje mnóstwo niedoróbek, poprawek, błędów do usunięcia, które nie są poprawiane. Ostatnio paprali na terenie Mierzyna, ale także prawdopodobnie Tanowo/Pilchowo. Na listę ICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 28.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 28.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 28.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 I ja witam piatkowo Au mnie tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryta -ta Sama 28.09.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Maggi dzieki niestety pod starym kontem dalej nie moge sie zalogowac . Czy wy tez macie takie problemy z logowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Teraz sie udalo Maggi jestes Wielka Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastargard 28.09.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts