szydas 28.09.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ceny, które podałam to Stargard.. ale nie o tym teraz teraz szukam ekipy i usiłuję ustalić kwotę kredytu ile teraz firmy biorą za m2 domu do zamieszkania (średni standard) - materiały i robocizna (150 m2, z poddaszem uzytkowym, dach podwójnie dwuspadowy w kształcie L, bez lukarn, max 4 okna dachowe, dachówka ceramiczna, kocioł na paliwo stałe, kominek z płaszczem, kafelki za 30-40 zł/m2, dolna półka wykończenie, schody drewniane) ceny jakie widziałem ostatnio to 2400 pln za m2 pod klucz. podejrzewam, że standard właśnie taki średni.... a tak wogóle to witam wszystkich i pytanie z innej beczki - czy ktoś zna ceny i dostępność sprężonego powietrza w butlach? takiego technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 28.09.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów To Święta w nowym domu! Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra. ___________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 28.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 28.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Wszystkich matam gratulacje i życzę powodzenia Ponawiam pytanka: 1. Ile płaci się teraz za podłączenie wody i kanalizy do wodomierza? 2. Na jakim etapie wstawiać można luksfery, czy macie może kogoś godnego polecenia? 3. Namiary na dobrych tynkarzy do środka i na zewnątrz. I jeszcze jedna sprawa wiem, że było o tym pisane już wiele razy ale czy moglibyście jeszcze raz przypomnieć kolejność wykończeniówki bo powoli przechodzimy do tego etapu i bardzo nam się by przydała ta wiedza. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 28.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć? Dziekujemy W tym roku napewno zero, na wczesna wiosne mury, chcialbym do wakacji miec instalacje w wakajce tynki podlogi tak zeby w grudniu zamieszkac. Jak widac plan jest ogolny bo uzalezniony od pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 28.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów To Święta w nowym domu! Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra. ___________ Pozdrowionka Aleksandra To i ja zapisze sie do klubu do konca roku musze zwolnic mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 29.09.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Jest tu nowy ale mam nadzieje, że będę zaglądał tu często. Planuje budowę domu http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji= i może ktoś ze Szczecina i okolic buduje go. Kupiłem działkę w Dołujach w kierunku na Lubieszyn (okolice ulicy Bratkowej, Bławatkowej) może ktoś jest z tych okolic kto się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 29.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Informuje, że odebraliśmy dziennik budowy i za tydzień zaczynamy. Troche mamy pod gorke na poczatku, ale mam nadzieje ze teraz to juz nie bedzie niespodzianek w postaci rezygnacji firmy przed podpisaniem umowy czy przedluzajacego sie pozwolenia na budowe, czy czekania na upawomocnienie sie bo pani z urzedu wyslala 10 dni pozniej !!! wrrr Jutro bedzie robione przylacze elektryczne . Gratulacje. Życzymy powodzenia. Macie już harmonogram co i kiedy? Kiedy planujecie zacząć i zakończyć? Dziekujemy W tym roku napewno zero, na wczesna wiosne mury, chcialbym do wakacji miec instalacje w wakajce tynki podlogi tak zeby w grudniu zamieszkac. Jak widac plan jest ogolny bo uzalezniony od pogody. Masz sporo czasu. Uda się. Trzymam kciuki. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 29.09.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Jest tu nowy ale mam nadzieje, że będę zaglądał tu często. Planuje budowę domu http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=295&IdKolekcji= i może ktoś ze Szczecina i okolic buduje go. Kupiłem działkę w Dołujach w kierunku na Lubieszyn (okolice ulicy Bratkowej, Bławatkowej) może ktoś jest z tych okolic kto się buduje Hej aLien01! Witaj w Grupie. Fajny projekt. Też się kiedyś nad nim zastanawiałam, ale stanęło na Niewielkim M05a. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 29.09.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Tomek Ula wie co mówi u mnie wykończeniówka weszła na początku czerwca a w sierpniu sie wprowadzilam i wcale to nie byl calkiem budowlany stan ZDĄŻYSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 29.09.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam wieczorkowo Niestety zaczęło się odliczanie Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów Tomadyna, dasz radę 65 dni to bardzo duzo czasu. W czasie wykończeniowki dużo i szybko się dzieje. W zesżłym roku o tej porze bylismy na podobnym etapie, a wprowadzilismy sie w listopadzie. oczywiscie na stan lekko budowlany - widziałes;-) Bedzie dobrze, jak przezyjesz, będzie dobrze:-) ulanka Tomek Ula wie co mówi u mnie wykończeniówka weszła na początku czerwca a w sierpniu sie wprowadzilam i wcale to nie byl calkiem budowlany stan ZDĄŻYSZ Faktycznie trzeba mieć niezłe tempo ale powinniście zdążyć. Życzymy powodzenia. Pogoda raczej nie jest "budowlana" ale chyba wszyscy na budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja.k 29.09.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam grupę szczecińską Chciałabym przyłączyć się do Was i podzielić się swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o tych co dopiero zaczynają. Jestem na etapie stanu surowego, w ponie4działek będą kłaść mi dachówkę. Pozdrawiam Wszystkich Majka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.09.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam grupę szczecińską Chciałabym przyłączyć się do Was i podzielić się swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o tych co dopiero zaczynają. Jestem na etapie stanu surowego, w ponie4działek będą kłaść mi dachówkę. Pozdrawiam Wszystkich Majka a gdzie dokladnie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja.k 29.09.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 W Dołujach ul. Lisia, Tura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 29.09.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 W Dołujach ul. Lisia, Tura O! Mam koleżankę na Rysiej. Ładnie tam i spokojnie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja.k 29.09.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 W Dołujach ul. Lisia, Tura O! Mam koleżankę na Rysiej. Ładnie tam i spokojnie. ____________ Pozdrowionka Aleksandra Rysia to uliczka wczesniej , faktycznie jest tam bardzo spokojnie i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 29.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 czesc wam czy moze ktos podzielic sie informacjami na temat firmy ktora ma w ofercie pokrywy na kregi betonowe z zamykaną klapą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.09.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 czesc wam czy moze ktos podzielic sie informacjami na temat firmy ktora ma w ofercie pokrywy na kregi betonowe z zamykaną klapą ? w jakim sensie zamykaną - na klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 30.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 a tak wogóle pobudka śpiochy - czas na weekendową inspekcję budów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts