Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wieczorkowo

Niestety zaczęło się odliczanie :-?

Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu :roll:

Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów :cry:

To Święta w nowym domu!

Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra.

___________Czesc

Czy moglbym sie dowiedziec gdzie kupowaliscie stropy

Pozdrowionka

Aleksandra[/quote

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

a tak wogóle pobudka śpiochy - czas na weekendową inspekcję budów :D :D :D

Hej, hej - przypominam się z pytaniem odnośnie kolorystyki i producentów materiałów na elewację :D

No chyba, ze to tajne / poufne :)

upss, musiałem przeoczyć... :oops: :oops: nasz tynk to caparol, kolor oxigelb a2 a, brany z sawisa, bo mają mieszalnię na miejscu. baranek 2 mm.

UWAGA!!!!

kupie pustaki na strop!!!!!!!!!!

Potrzebowałem szybko a tylko oni: http://www.marsbet.pl/ byli w stanie załatwić dostawę (do Klinisk)w ciagu 3/4 dni.

PS. Pozdrawiam wszystkich.

Po jakiec cenie dostales pustaka

Nie pamietam już dokładnie. Pamiętam, że było troszkę drożej niż w hurtowniach. Tylko, ze u nich dostawa po 4 dniach od zamówienia a w hurtowni - 3 tyg. To zdecydowało.

Witam wieczorkowo

Niestety zaczęło się odliczanie :-?

Za 65 dni musimy zamieszkać w nowym domu :roll:

Za 35 dni wchodzi montaż podłogi, a my jesteśmy na etapie regipsów :cry:

To Święta w nowym domu!

Myślę, że sobie poradzisz. Trzymam kciuki. Ja jestem na etapie stropu, a za 125 powinnam zamieszkaś u siebie. Coraz trudniej mi w to uwierzyć i mam pietra.

Pozdrowionka

Aleksandra

Czesc

Czy moglbym sie dowiedziec gdzie kupowaliscie stropy

Ja zamawiałam gotowy strop z YTONGA w Xelli (buduję cały dom w tej technologii), ale pewnie nie takiego stropu szukasz.

Pozdrowionka

Aleksandra

Witamy niedzielnie :p

Znalezlismy czlowieka do adaptacji projektu, zaprojektowania przylaczy, zalatwienia pozwolenia na budowe i prowadzenia nadzoru podczas budowy za jedyne 9 tys. (sam nadzor 3tys.)

Mam pytanie do szanownych forumowiczow czy myslicie ze jest to dobra cena na dzien dzisiejszy, oraz jak czesto w trakcie budowy pojawial sie u was czlowiek ktory ja nadzorowal?

Pozdrawiamy

Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.

Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem.

najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela :wink: :D :D :D :D

Słuszna uwaga. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i odwiedziliśmy kilka miejsc. Byliśmy również w Dobrej.

Przyznam że podobała nam się Wasza kolorystyka oraz kolorystyka sąsiadów (nr 29). Jak to nie tajemnica to poproszę o info odnośnie Waszych kolorów, producenta dachówki itd.

Może znasz sąsiadów z przeciwka i masz możliwość również ich podpytać?

Robert

Dzieki Szydas ;-)

powyżej mój wcześniejszy post.

Jeśli możesz napisać jeszcze o Waszej dachówce?

No i ewentualnie info na temat sąsiadów (jak wyżej) jak masz z nimi jakiś kontakt - różnie to bywa na nowych osiedlach :lol:

Witamy niedzielnie :p

Znalezlismy czlowieka do adaptacji projektu, zaprojektowania przylaczy, zalatwienia pozwolenia na budowe i prowadzenia nadzoru podczas budowy za jedyne 9 tys. (sam nadzor 3tys.)

Mam pytanie do szanownych forumowiczow czy myslicie ze jest to dobra cena na dzien dzisiejszy, oraz jak czesto w trakcie budowy pojawial sie u was czlowiek ktory ja nadzorowal?

Pozdrawiamy

Z tego co wiem cena 6 tyś za adaptacje i załatwianie Pnb to standard. Zdarzają się kwoty większe jak i mniejsze o ok. 1-2 tyś.

Na temat nadzoru się nie wypowiem bo to jeszcze przed nami.

Robert.

Szybkie pytanko: gdzie jest największy wybór dachówek w mieście? Tak by można było pooglądać w naturze nie w katalogach.

Ja bym się nie sugerowała jedynie wrażeniami z wystawki - czasem jakość i wygląd dachówek na stojaku i w paletach są różne. Poza tym na dach patrzy się z pewnej odległości. Bardziej miarodajne jest poproszenie przedstawiciela handlowego o adresy inwestycji z danym dachem.

najprościej to chyba pojechać na osiedle domków i obejrzeć. a jak się któraś spodoba to zapytać właściciela :wink: :D :D :D :D

Słuszna uwaga. Skorzystaliśmy z pięknej pogody i odwiedziliśmy kilka miejsc. Byliśmy również w Dobrej.

Przyznam że podobała nam się Wasza kolorystyka oraz kolorystyka sąsiadów (nr 29). Jak to nie tajemnica to poproszę o info odnośnie Waszych kolorów, producenta dachówki itd.

Może znasz sąsiadów z przeciwka i masz możliwość również ich podpytać?

Robert

Dzieki Szydas ;-)

powyżej mój wcześniejszy post.

Jeśli możesz napisać jeszcze o Waszej dachówce?

No i ewentualnie info na temat sąsiadów (jak wyżej) jak masz z nimi jakiś kontakt - różnie to bywa na nowych osiedlach :lol:

dachówka to roeben brązowo-czarna. co do sąsiadówto zapytam jak wrócę z pracy - dachówka to też roeben, tyle że miedziana, a tynk będzie caparola, tylko muszę zapytać o kolor