Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Na ile wczesniej musze zaklepac ekipe?

Jak w tej chwili ksztaltuja sie ceny m2 przy surowym otwartym?

Rozladam sie za sciagnieciem ekipy gdzies z Polski. Czy ktos z Was rozliczal sie w godzinowce zamiast w metrach???

Kochani sasiedzi, czy ktos widzial, jak nam szybko urosl po sasiedzku domeczek? No migiem po prostu! Moj maz myslal, ze ulice pomyli :D Trzy tygodnie nie bylismy na dzialce (a moze dwa?)

ten dom powstal w DWA dni.... :lol:

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam i o okna pytam :)

Czy macie jakiegoś sprawdzonego dostawcę dobrych okien drewnianych? Poza tym mam taki malutki problem, że mam okno 3x2m, witrynę, nieotwieralną, i chcę teraz wyjąć szklenie (ładne, zespolone) i wymienić tylko ramę z tego (......) plastiku na solidne drewno. Da się? Ma być zwykła rama, okno nieowieralne.

zapytaj w M&S u Blazej albo pawla na gdanskiej

WITAM, SZUKAM PILNIE FIRMY OD TYNKÓW WEWNĘTRZNYCH,

DZISIAJ RANO ZADZWONIŁ FACET W FIRMY EURO-TYNKI, Z KTÓRĄ BYŁEM UMÓWIONY 2 MIEŚ TEMU I POWIEDZIAŁ, ŻE NIE PRZYJDĄ ROBIĆ BO NABRALI TYLE ROBOTY, ŻE SIĘ NIE WYROBIĄ W TYM ROKU, ALE DOMYŚLAM SIĘ ŻE JUŻ WYBIERAJĄ TYLKO DOMKI POWYŻEJ 250 M2, ALE BYŁEM GŁUPI, ŻE NIE SPISAŁEM WCZEŚNIEJ UMOWY, ALE CZŁOWIEK UCZY SIĘ NA BŁĘDACH TYLKO SZKODA,ŻE NA SWOICH :(

Witam poniedziałkowo,

współczuję :( . Niestety pisemna umowa to podstawa. Ja się tak przejechałam na kafelkarzach - z polecenia, wszystko ustnie domówiliśmy, odbyliśmy x konsultacji telefonicznych i .... panowie olali sprawę.

Przez nich mam miesiąc w plecy.

maggie???? czy to P ?

Piechowiak, znasz? :roll:

nie nie znam, myslalam ze moze ten co ja polecalam:)

A pro pos tych, co polecałaś mi... wszytsko mielismy uzgodnione, ale czekam na wycenę i... nie odbieraja telefonu od ponad tygodnia, masz do niego jakiś inny namiar?

WITAM, SZUKAM PILNIE FIRMY OD TYNKÓW WEWNĘTRZNYCH,

DZISIAJ RANO ZADZWONIŁ FACET W FIRMY EURO-TYNKI, Z KTÓRĄ BYŁEM UMÓWIONY 2 MIEŚ TEMU I POWIEDZIAŁ, ŻE NIE PRZYJDĄ ROBIĆ BO NABRALI TYLE ROBOTY, ŻE SIĘ NIE WYROBIĄ W TYM ROKU, ALE DOMYŚLAM SIĘ ŻE JUŻ WYBIERAJĄ TYLKO DOMKI POWYŻEJ 250 M2, ALE BYŁEM GŁUPI, ŻE NIE SPISAŁEM WCZEŚNIEJ UMOWY, ALE CZŁOWIEK UCZY SIĘ NA BŁĘDACH TYLKO SZKODA,ŻE NA SWOICH :(

Witam poniedziałkowo,

współczuję :( . Niestety pisemna umowa to podstawa. Ja się tak przejechałam na kafelkarzach - z polecenia, wszystko ustnie domówiliśmy, odbyliśmy x konsultacji telefonicznych i .... panowie olali sprawę.

Przez nich mam miesiąc w plecy.

maggie???? czy to P ?

Piechowiak, znasz? :roll:

nie nie znam, myslalam ze moze ten co ja polecalam:)

A pro pos tych, co polecałaś mi... wszytsko mielismy uzgodnione, ale czekam na wycenę i... nie odbieraja telefonu od ponad tygodnia, masz do niego jakiś inny namiar?

on ma nowy numer zerknij na privka

niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali :lol:

Piotrek spojrzal z zachwytem : "Oooo, to taki dom z tekturki!"... :)

Nikomu nie chce przykrosci sprawic, ale gdyby 2x taniej kosztowalo, pewnie bysmy sie zdecydowali. Przy dzisiejszych relacjach cenowych...polskim tradycjonalizmie...ekipy na murowana chatke szukam...

A co ma byc za szybko! Czlowiek nawet nie poczuje swoistej martrologii budowlanej! :p My bedziemy te rozkosze spokojnie smakowac :lol:

Witam Wszystkich .

Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze :roll:

Ponawiam .

Gdzie sprzedaja zelbetowe szamba :lol:

Witam,

ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania.

Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić.

Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji.

O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje.

Witam Wszystkich .

Czy jak robiliscie inst. wodna w lazience z prysznicem to czy wczesniej kupiliscie panel lub deszczownie aby miec wymiar i zrobic o dobrze :roll:

Ponawiam .

Witam,

ja na etapie instalacji już miałam wybrane sprzęty łazienkowe. Czy akurat panele prysznicowe się tak różnią pod względem instalacyjnym to nie wiem, ale np. montaż baterii podtynkowej i natynkowej wymaga innego przygotowania.

Wanna, którą wybrałam ma też nietypowo usytuowany odpływ, musiałam się też zdecydować, gdzie i jaką baterię nawannową będę chciała umieścić.

Poza tym niektóre bidety i muszle np. mają jakieś nietypowe wymiary montażowe i potem może się okazać, że nie pasują do przygotowanej instalacji.

O szamba żelbetowe dowiadywałam się kiedyś u producentów, bodajże najtaniej z transportem było w Probudzie na Śląsku. Ale w końcu mam z kręgów betonowych. W naszym rejonie chyba nikt takich żelbetowych szamb nie produkuje.

Nie pamietasz moze jak kregi wychodzily cenowo i ile ich uzylas potrzebuje z 8-10 m .szamba .

Czy pokrywy tez udalo sie kupic :lol:

Pozdrawiam

niemce przyjechali. tiot plus dzwig i dwa dni im to zajelo....drugiego dnia dachowlke juz ukladali :lol:

Nikomu nie chce przykrosci sprawic, ale gdyby 2x taniej kosztowalo, pewnie bysmy sie zdecydowali. Przy dzisiejszych relacjach cenowych...polskim tradycjonalizmie...ekipy na murowana chatke szukam...

A co ma byc za szybko! Czlowiek nawet nie poczuje swoistej martrologii budowlanej! :p My bedziemy te rozkosze spokojnie smakowac :lol:

to nie jest dom z tekturki - przywiezli normalne sciany ( srodek ocieplony.

Witam Wszystkich .

Ponawiam .

ja okreslilam ze bedzie podtynkowo

Przy...polskim tradycjonalizmie...

To i niech nie zapomni o solidnym tradycyjnym wychodku 10m od domu zamiast łazienki. A na Ukrainie to jeszcze dzisiaj można zobaczyć chaty z podłogą wprost

na ziemi. Myślę, że to oryginalny pomysł no nie ma tych tandeciarskich tekturowych paneli.