Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

połaziłam wczoraj po kilku budowach w poszukiwaniu konteneru na moją działkę i poza katarem nic nie udało mi sie zdobyć..

czy ktoś z forumowiczów podjąłby sie zrobienia wc, albo zna osobe, która mogłaby sie tego podjąć?

i poprosze jeszcze o podpowiedzi co do tego budynku tymczasowego - gdzie tanio kupię taki kontenerek czy garaz blaszak?

Kasia, a spróbuj przewertować "Kontakt" - różne rzeczy ludzie sprzedają

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

[

ciekawe...wiesz, bo mojego kierownika tez oszukala osoba z tego forum...nie zaplacila mu drugiej czesci umowionej kasy...mimo ze umawiala sie parokrotnie....

Podaj nick jeżeli wiesz co mówisz.

Taki pryk w stylu Samoobrony ośmiesza prykającego.

Witajcie. Pilnie potrzebuje pomocy.

Ekipa ocielpla poddasze. Położyli 15cm wełny odrutowali i później myslałam że położą stelaże i 5cm wełny w poprzek miedzy stelazami a na koniec folie.

Przed chwilą zajeżdzam na działke a oni zmienili koncepcje, najpierw folie a na to stelaże i dopiero 5cm wełny. Do tego łatają tą folią jakby cerowali stare skarpetki.

Wytłumaczcie mi o co chodzi. Czy może być folia miedzy warstwami wełny. Licze na pilną i fachową pomoc. Bo jeszcze jest czas żeby ich przegonic z budowy. :cry: :cry: :cry:

Witajcie. Pilnie potrzebuje pomocy.

Ekipa ocielpla poddasze. Położyli 15cm wełny odrutowali i później myslałam że położą stelaże i 5cm wełny w poprzek miedzy stelazami a na koniec folie.

Przed chwilą zajeżdzam na działke a oni zmienili koncepcje, najpierw folie a na to stelaże i dopiero 5cm wełny. Do tego łatają tą folią jakby cerowali stare skarpetki.

Wytłumaczcie mi o co chodzi. Czy może być folia miedzy warstwami wełny. Licze na pilną i fachową pomoc. Bo jeszcze jest czas żeby ich przegonic z budowy. :cry: :cry: :cry:

OCZYWIŚCIE ŹLE, FOLIA PAROIZAOLACYJNA MUSI BYĆ POŁOŻONA POD PŁYTĄ GIPSOWĄ INACZEJ GROZI ZAWILGOCENIEM WEŁNY I EWENTUALNA WILGOĆ NIE BĘDZIE MIAŁA GDZIE UCIEKAĆ, POLECAM PRZECZYTAĆ http://www.muratorplus.pl/technika/izolacje-termiczne/izolacje/izolacja-dachow-skosnych,17082_6535.htm

martelia My też z bukowego ;-) A gdzie się budujesz?

Również 2 pokojowe na bukowym do sprzedania od przyszłego roku :-)

Z tym sprzedawaniem to tak właśnie będzie wyglądać, wiecznie sprzątanie dla oglądających. Oby było tego jak najmniej :-?

Budujemy się na Mierzynie. A wizyty potencjalnych kupców - działają baaardzo mobilizująco :)

A Wasza budowa gdzie ?

witam wszystkich :)

Trochę wyszliśmy na prostą po wyrzuceniu ekipy, o której tu pisałam. Z mężem się nie widuję, ale ... w przyszłym tygodniu będziemy malować na kolorowo pokoje. Powoli do przodu.

A może ktoś poszukuje dwu-pokojowego mieszkania na Os. Bukowym ? Chętnie sprzedam :)

Maggie : sprzedałaś mieszkanko ?

Musicie sprzedawać? A może lepiej wynająć?

oj nie, przed wynajęciem bronię się rękoma i nogami - za dużo problemów, poza tym potrzebuję stosunkowo sporej kwoty na wykończeniówkę.

Liste ma Klaus .

Ostatnio nie widac go na forum . Mi tez by sie przydala lista bo mam ale bardzo stara :lol:

Ta lista nie jest wiarygodna niestety

ci co okreslani jako ok już ok nie są

a ci, którzy rzekomo niepolecani okazują się ok

(bynajmniej część z nich co sprawdziłam)

wydaje mi się, że to kwestia tzw "momentu" na tę chwilę komuś cos nie wyszło (źle dobrana ekipa, niewypłacalny inwestor, wtopione pieniądze itp.), w innym "momencie" sprawdza sie doskonale

Sama prowadzę działalnośc usługową, gdzie zatrudniam ludzi i niestety mam coraz więcej nieuczciwych odbiorców. Mimo, iz profil moich działań jest spoza budowlanki to doskonale rozumiem te firmy, zasada ta sama - borykają sie i motają pomiędzy wymagającym klientem, który najchetniej nic by nie zapłacił (nie wspomnę o ciagłych zmianach w umowie i dodatkowych pracach mimo terminów i wiele wiele innych grzechów inwestorów o których tu sie nie pisze, bo jakże siebie oczerniać :)), a pracownikami, których nie ma i którzy dyktuja warunki.

Wielu z nas inwestorów chyba nie ma pojęcia co sie dzieje poza czubkiem naszego nosa :)

Dlatego tak ważne jest abyśmy to my wydając o kimś opinię byli uczciwi i 10razy przemyśleli zanim coś napiszemy.

Mnie i moją firmę oszukała osoba z naszego forum - nie zapłaciła za usługę, a sporo jest tej osoby komentarzy na liście i opinii na temat wykonawców. :roll:

i zostawialas ot tak sobie ?????? :evil:

ciekawe...wiesz, bo mojego kierownika tez oszukala osoba z tego forum...nie zaplacila mu drugiej czesci umowionej kasy...mimo ze umawiala sie parokrotnie....

Ja teraz już wiem "kto to taki" i wiem, że ta osoba nie jeden taki numer wykręciła, ale........szkoda nerwów

moze i tak.... :-?

i jeszcze pytanko :

rozglądam się za meblami do dziecięcego/młodzieżowego pokoju. Gdzie można coś fajnego znaleźć w jakiejś przystępnej cenie (cena za łóżko 95 X 195 : 3.600 zł jest nie dla mnie, choć były to piękne meble) ? Najlepiej białe !

Czy ktoś z Was orientuje się w cenie mebli zamawianych u stolarza, czy kogoś takiego (oczywiście wirtuoza wśród stolarzy :) ) możecie polecić ?

azalka : a na jaki projekt się zdecydowaliście ?

Jeszcze nie przyklepane :) Wciaz sie rozgladam i wciaz jak pijak do butelki wracam do projektow pracowni z Jeleniej Gory. Sa zdecydowanie najbardziej funkcjonalne (moim zdaniem) i prosciutkie. Juz tu pisalam, ze lubie wiejskie domki :)

W nawiazaniu do Twojego domku znalazlam jeszcze archonowski "pod fikusem".

Wasza chatka sliczna i naprawde fajnie sobie z nia poradziliscie. (Nam nie odpowiadaja w niej schody - od dolu ;)) - jestem bardzo wdzieczna za mozliwosc odwiedzenia domku! i otwarte rady Twego meza :)

Ale poniewaz przerabiam wciaz i naokraglo wszystkie opcje (a mam jeszcze czas, wciaz "robia sie" warunki przylaczy), to w poniedzialek umowilam sie na rozmowe z przedstawicielem "tekturowego domku". Zajrzalam na niemiecka strone Dan-Wood i nie rozumiem do konca, czemu ich chatki sa inne i - smiem twierdzic - ladniejsze niz polskie????

A ja mam pytanie zupełnie z innej beczki:

Gdzie w Szczecinie można kupić fajny garnitur, albo inne ubranie wyjściowe dla 12-latka?

Moze na Turzynie sie uda :D

Krzywoustego, po prawej stronie, prawie przy skrzyżowaniu z Bohaterów Warszawy. Sklep specjalizuje się w ciuchach "wyjściowych", głównie komunijnych, więc na pewno dostaniesz garnitur. Pytanie tylko, czy mają też coś dla 12-latka ale ja w swoim czasie kupowałam tam eleganckie spodnie dla bardzo "rozrośniętego" 11-latka, więc warto sprawdzić.

dzięki, sprawdzę :)

Witam sobotnio.

Wczoraj zakończyła się u mnie elewacja.

Musiałem żonę zagonić do umycia okien (ekipa nie potrafiła), ale już teraz wiem dlaczego nie potrafiła, chyba wszystkie szyby w oknach mam porysowane od ich drapania, bo się im ku...... nie chciało zakleić okien :evil:

Jeśli chodzi o listę to najaktualniejsza jest z 2007.07.07.

Nowe komentarze do Klausa, ustalone że mi prześle i będę uaktualniał. (Pamiętajcie koniecznie w tytule e-mail wpiszcie "LISTA").

P.S.

Jeśli chodzi o rzekomą czarną owcę to może lepiej by ta osoba sama napisała parę słów.