Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam weekendowo!

Planujemy budowe domu na Lipiec, zastanawiamy sie nad budowaniem z suporeksu.

Czy ktos z Was budowal dom i uzyl wlasnie suporeks?

I czy ktos zna hurtownie blisko Dobrej.

Pozdrawiam

Hurtownia jest w samej dobrej- na wylocie niestety nie mam numeru tel.ale trafic tam latwo

W samej Dobrej sa 3 hurtownie:

Bimar - materialy na stan surowy plus drzewo

Budmaster - glownie materialy na stan surowy

WodKan - specjalizacja wodno-kanalizacyjna ale maja tez inne materialy

a nawet 4, bo jest jeszcze hurtownia koło stacji benzynowej (jak zwykle nie pamiętam jak się nazywa), też z materiałami na stan surowy

To wlasnie jest Budmaster. Czyli jeszcze jakas pominelem. Gdzie ta czwarta sie znajduje ?

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam weekendowo!

Pozdrawiam

Hurtownia jest w samej dobrej- na wylocie niestety nie mam numeru tel.ale trafic tam latwo

W samej Dobrej sa 3 hurtownie:

Bimar - materialy na stan surowy plus drzewo

Budmaster - glownie materialy na stan surowy

WodKan - specjalizacja wodno-kanalizacyjna ale maja tez inne materialy

a nawet 4, bo jest jeszcze hurtownia koło stacji benzynowej (jak zwykle nie pamiętam jak się nazywa), też z materiałami na stan surowy

To wlasnie jest Budmaster. Czyli jeszcze jakas pominelem. Gdzie ta czwarta sie znajduje ?

hmmm... to może jednak 3 tylko :roll:

Witam weekendowo!

Pozdrawiam

Witam

Wielkie dzieki za odpowiedz.

Tak pytalem w tej hurtowni w Dobrej ale oni niestety suporeksu nie maja w sprzedazy.

znalazlem przedstawiciela Solbetu w Szczecinie na Santockie 39, musze tam popytac

Witam wszystkich. :)

Nasza pani Archtekt doprowadza nas do szału. Wniosek na zudy miała złożyć w zeszłym tygodniu ostatecznie (w zasadzie to 3 tygodnie temu po kilkukrotnym przekładaniu terminu) i pomimo, że powiedziała, że jest złożony to jutro chcemy żeby pokazała nam potwierdzenie. Ostatnio ciężko się do niej dodzwonić i cokolwiek dowiedzieć. Zastanawiamy się nad tym żeby zabrać jej projekt i uciekać do kogoś innego, tylko problem do kogo - tak na ostatnią chwilę. Może ma ktoś namiar na szybkiego architekta do adaptacji.

Poza tym miała zająć się odrolnieniem działki ale coś zapomniała :x. A teraz się zastanawia, czy można odrolić tylko część działki, na której stoi dom. Może ktoś z Was odrolniał i wie, czy to jest możliwe takie częściwe odrolnienie. Na pewno dopiszę ją na listę Klausa, bo jestem w szoku, że można tak zwodzić. Wniosek o pozwolenie miała złożyć we wrześniu .... :roll: .

Pozdrawiam. Asia

A teraz się zastanawia, czy można odrolić tylko część działki, na której stoi dom. Może ktoś z Was odrolniał i wie, czy to jest możliwe takie częściwe odrolnienie. Pozdrawiam. Asia

można tak zrobić, my też tak mamy - odralnia się tylko tę część działki która będzie zabudowana. dzięki temu płaci się niższy podatek od nieruchomości czy jakiś tam. ale widzę, że architekci już do końca się rozbestwili... :-?

A teraz się zastanawia, czy można odrolić tylko część działki, na której stoi dom. Może ktoś z Was odrolniał i wie, czy to jest możliwe takie częściwe odrolnienie. Pozdrawiam. Asia

można tak zrobić, my też tak mamy - odralnia się tylko tę część działki która będzie zabudowana. dzięki temu płaci się niższy podatek od nieruchomości czy jakiś tam. ale widzę, że architekci już do końca się rozbestwili... :-?

Dzięki.

Czy to częściowe odrolnienie wymaga dodatkowych formalności? np. podziału działki przez geodetę.

Asia

Dzięki.

Czy to częściowe odrolnienie wymaga dodatkowych formalności? np. podziału działki przez geodetę.

Asia

z tego co pamiętam to nie, robił to architekt bez pomocy geodety

Witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykonania elewacji na wiosnę. Pomożecie?? :( :(

mogę śmiało polecić ekipę p. Tomka : 0601 491 913. Co prawda wykonywał u mnie poprawki przy elewacji i podbitce, ale jest to praca, której nie specjalnie ktoś się chce podjąć. Terminowo, konkretnie, fachowo.

Witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy do wykonania elewacji na wiosnę. Pomożecie?? :( :(

mogę śmiało polecić ekipę p. Tomka : 0601 491 913. Co prawda wykonywał u mnie poprawki przy elewacji i podbitce, ale jest to praca, której nie specjalnie ktoś się chce podjąć. Terminowo, konkretnie, fachowo.

Dzięki :lol: :lol: :lol:

Witam

jeżeli chodzi o instalacje grzewcze i cały pozostały bałagan to u mnie robiła firma Elgro z Dąbia .... przyzwoicie namiary powinny byc na liście

Mam o nich mieszane zdanie

Jak zobaczyli że ceny do góry idą to chcieli renegocjować umowę

A na koniec okazało sie że coś nie doliczyli i chcieli mnie naciąć na wyższe koszta.

Poza tym ok.

Witam

jeżeli chodzi o instalacje grzewcze i cały pozostały bałagan to u mnie robiła firma Elgro z Dąbia .... przyzwoicie namiary powinny byc na liście

Mam o nich mieszane zdanie

Jak zobaczyli że ceny do góry idą to chcieli renegocjować umowę

A na koniec okazało sie że coś nie doliczyli i chcieli mnie naciąć na wyższe koszta.

Poza tym ok.

ja zakładałam CO dokładnie rok temu jeszcze takiego "wariactwa" nie było zawsze namiary starsze niż 3-4 miesiące należy dobrze rozważyc bo może sie okazać że to juz zupełnie nie ta sama ekipa ..... choć ludzie czasami ci sami to apetyty rozbudzone do granic

witam wszystkich !

Pozostało mi 25 dni do przeprowadzki a jeszcze tyle do zrobienia :roll:

Proszę o sugestie dotyczące sprzętu AGD. Co Wam się świetnie sprawdziło ? Cicha pralka, zmywarka, dobry piekarnik, lodówka side-by-side. Pomóżcie w wyborze.[/quote

ja mam caly sprzeta elektroluxa i jeste bardzo zadowolona ( lodowke normalna)

witam wszystkich !

Proszę o sugestie dotyczące sprzętu AGD. Co Wam się świetnie sprawdziło ? Cicha pralka, zmywarka, dobry piekarnik, lodówka side-by-side. Pomóżcie w wyborze.

Witam,

sprawdziła mi się do tej pory pralka Boscha Classixx 5 - jest sporo cichsza od poprzedniego Indesita, a b. dobrze wiruje i ma klasę energetyczną AA . Agd do kuchni mam kupiony, ale jeszcze nie wypróbowany :) .

witam wszystkich !

Proszę o sugestie dotyczące sprzętu AGD. Co Wam się świetnie sprawdziło ? Cicha pralka, zmywarka, dobry piekarnik, lodówka side-by-side. Pomóżcie w wyborze.

my oprócz płyty kuchennej gazowej siemensa cały sprzęt mamy amica. pralka ma wprawdzie 5 lat, ale poza planową wymianą łożysk w tym roku działa bez problemu. jest cicha, 1200 obrotów, klasa A+. zmywarka też cichutka i też klasa A, piekarnik elektryczny spełnia nasze oczekiwania w 100%. a, i lodówka z zamrażarką, 10 lat, zero problemów mimo 3 przeprowadzek. wybierając sprzęt brałem pod uwagę w zasadzie tylko te dwie firmy. no i poza pralką i lodówką wszystko kupione przez internet, wyszło kilka tysięcy taniej.

witam wszystkich

Prosze o rade gdzie najlepiej zamówic więźbe dachową. Napewno macie doswiadczenie w tym wzgledzie wiecie gdzie jest ona w rozsądnej cenie i wmiare dobrej jakości z góry dziekuje.

Witam

Ja dzisiaj zamówiłem więźbę w Elgeronie, cena 800 zl za kubik. Kilka osób z forum brało. U kudry cena byłą wyższa, ponadto mój wykonawca narzekał na Kudre.