Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Witam wszystkich !!!!

Szlafroki powinny też byc na wyszyńskiego -jest tam sklep z pościelą i ręcznikami ,myślę ze i szlafroki tez sa. :D

Jaki jest orientacyjny koszt połozenia ogrzewania wodnego podłogowego ???czy duzo droższe jest ono od grzejników i kogo polecacie do tego rodzaju roboty????

Kurczę czytam to forum i normalnie mnie przeraza ile rzeczy trzeba wiedzieć ??? o ilu nawet nie mam pojęcia :o dobrze ze są takie fara jak to -to człowiekowi lzej trosze :D

ja będę miał tylko 40m kw. i płacę materiał plus robocizna 5300 netto, w tym są 4 obiegi, pompa, szafka, zawory, tegulator temp. styropian itd.

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich !!!!

Szlafroki powinny też byc na wyszyńskiego -jest tam sklep z pościelą i ręcznikami ,myślę ze i szlafroki tez sa. :D

Jaki jest orientacyjny koszt połozenia ogrzewania wodnego podłogowego ???czy duzo droższe jest ono od grzejników i kogo polecacie do tego rodzaju roboty????

Kurczę czytam to forum i normalnie mnie przeraza ile rzeczy trzeba wiedzieć ??? o ilu nawet nie mam pojęcia :o dobrze ze są takie fara jak to -to człowiekowi lzej trosze :D

ja będę miał tylko 40m kw. i płacę materiał plus robocizna 5300 netto, w tym są 4 obiegi, pompa, szafka, zawory, tegulator temp. styropian itd.

Kurcze my chcemy na cały dół to bedzie ze 100m2 !!! :o duzo kasy

Witam wszystkich !!!!

Kurcze my chcemy na cały dół to bedzie ze 100m2 !!! :o duzo kasy

Wydaje mi się , że nie będzie dużo więcej, bo same rurki nie są drogie, zależy ile obiegów i jaka regulacja, mi będzie robiła firma Remus z Wojska Polskiego, możesz podjechać i Ci zrobią wycenę w parę dni.

witam

ja z inne jbeczki....znacie jakis fajny przepis na rybke???? ( pange).

PANGA cyt:

"Niemieccy kontrolerzy żywności coraz częściej trafiają na importowane zwierzęta morskie (pangi) naszpikowane zielenią malachitową; szkodliwym związkiem chemicznym, którego stosowanie jest surowo zabronione w hodowli zwierząt użytkowych. Zieleń malachitowa bardzo skutecznie niszczy pasożyty, ale podejrzewa się, że wywołuje raka u ludzi.

Boom azjatyckich akwakultur (w tym pangi) ma związek m.in. z niepohamowanym sypaniem tam chemikaliów. Jak wykazały badania, hodowcy z Korei Południowej manipulują już 140 antybiotykami; wielu z nich nie dopuszczono do stosowania ani w przypadku ludzi, ani zwierząt. Jeszcze częściej europejscy kontrolerzy wykrywają ślady nitrofuranu, środka bakteriobójczego zakazanego od 1993 r. w Unii Europejskiej ze względu na jego uboczne działanie rakotwórcze. "

mi osobiście smakuje, ale po takich artykułach coraz mniej :wink:

Przymierzam sie do odbioru kominiarskiego. Znacie kogos kto nie zedrze ze mnie ostatniego grosza i nie bedzie sie za bardzo czepial?

bierz pierwszego z brzegu (z uprawnieniami oczywiście) - ceny są stabilne (chyba 300 płaciłem), a komin lepiej mieć dokładnie sprawdzony i póki jest ekipa niech poprawia niedoróbki. jak wyjdą wady w czasie użytkowania to będzie problem...

Przymierzam sie do odbioru kominiarskiego. Znacie kogos kto nie zedrze ze mnie ostatniego grosza i nie bedzie sie za bardzo czepial?

bierz pierwszego z brzegu (z uprawnieniami oczywiście) - ceny są stabilne (chyba 300 płaciłem), a komin lepiej mieć dokładnie sprawdzony i póki jest ekipa niech poprawia niedoróbki. jak wyjdą wady w czasie użytkowania to będzie problem...

A czy kominiarz moze sie przyczepic wentylacji? Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze odpalonej wentylacji mechanicznej. W kotlowni jest wentylacja grawitacyjna zrobiona, mam nadzieje, zgodnie z przepisami.

A czy kominiarz moze sie przyczepic wentylacji? Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze odpalonej wentylacji mechanicznej. W kotlowni jest wentylacja grawitacyjna zrobiona, mam nadzieje, zgodnie z przepisami.

moze, u mnie sprawdzal wentylacje

witam

ja z inne jbeczki....znacie jakis fajny przepis na rybke???? ( pange).

Panga , feeeee :-? , nie kupuj tego badziewia.

dlaczego badziew?? kupujesz rozowa czy biala???

a ja tam lubie....

Moja teściowa swego czsu kupowała białą i stosowała jako zamiennik do ryby po grecku ale od kiedy dostała od całej rodzinki zjebkę szybko się wyleczyła. Nam po prostu nie smakowała , pomijam już opinie na temat różnych dodoatków czym te ryby żółtki karmią.