krzyspx 23.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Ofcbur aj ciągnę prąd od sąsiada kablem zakopanym w ziemi mam swój licznik i nigdzie tego nie zgłaszałem jak zresztą 4 pozostałych sąsiadów którzy robią to samo.. no to jak ktoś "dawcę prądu" podkabluje będzie mieć duży problem - nie czytal pewnie swojej umowy przyłączeniowej - nie polecam takich oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 23.01.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Ofcbur aj ciągnę prąd od sąsiada kablem zakopanym w ziemi mam swój licznik i nigdzie tego nie zgłaszałem jak zresztą 4 pozostałych sąsiadów którzy robią to samo. Szydas, niestety mój sąsiad nie chce się zgodzić na taka opcję-bo się BOI:) i nie mam wyjścia. A swoją drogą jak założyłes licznik u sąsiada? Bez odbioru? Poza tym nie mogę się dodzwonić do pana z enei, który zajmuje się moją sprawą, a dzisiaj minął termin enei uzgodnienia i zaplanowania moich 30 m sieci energetycznej i nagle wszyscy głowy w piasek bo nic nie jest zrobione, wrrrr. naspisz do URE /urząd Regulacji Energetyki o/ Szczecin - z kopią do ENEA - bedziesz to miał następnego dnia - sprawdzone !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyspx 23.01.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! i ja poproszę namiary na brukarza mam stolarza - nie wiem jak robi drzwi ale widzialem schody i byłem pod wrażeniem solidności roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Ofcbur aj ciągnę prąd od sąsiada kablem zakopanym w ziemi mam swój licznik i nigdzie tego nie zgłaszałem jak zresztą 4 pozostałych sąsiadów którzy robią to samo. Szydas, niestety mój sąsiad nie chce się zgodzić na taka opcję-bo się BOI:) i nie mam wyjścia. A swoją drogą jak założyłes licznik u sąsiada? Bez odbioru? Poza tym nie mogę się dodzwonić do pana z enei, który zajmuje się moją sprawą, a dzisiaj minął termin enei uzgodnienia i zaplanowania moich 30 m sieci energetycznej i nagle wszyscy głowy w piasek bo nic nie jest zrobione, wrrrr. eeee.... ale o co chodzi??? jeśli już mam się wypowiedzieć: licznik w castoramie 82 zł, 2 metry kabla 5x2,5, gniazdo i wtyczka 16A 50 zł. nóż, śrubokręt, neonówka. ew. deska i wkręty do zamocowania. 15 minut pracy. efekt = zestaw do pożyczania prądu budującemu sąsiadowi. po co odbiór? to część twojej instalacji domowej, tak jak przedłużacz. licznik służy do rozlicznia się z sąsiadem, nie z enea... nie musi mieć żadnej legalizacji. tym bardziej, że tak naprawdę to nie odsprzedajesz prądu, tylko użyczasz, i nie czerpiesz z tego żadnych korzyści majątkowych. enea nie ma czego się czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 23.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! i ja poproszę namiary na brukarza ja mogę polecić ekipę, która robiła u nas - tel. 601416165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agark 23.01.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam! Poproszę o przesłanie aktualnej listy rankingowej na adres: [email protected] lub [email protected]. Zamierzamy zacząć budowę w marcu. Teraz poszukujemy Fachowców. Z góry dziękuję,Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 24.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Również proszę o listę rankingową na priv. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 24.01.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 tak więc dla wszystkich obiecany namiar na brukarza: 501 796 993nie pamiętam nazwiska niestety...polecam bo:-jak się umówił to przyszedł ( rzadkość)-jak zaczął robić to skończył (j.w.)-zagęszczał sumiennie dwa rodzaje zagęszczarek- odbieraliśmy robotę o zmroku...więc powiedziałam że musimy mu zaufać....odradzał mi takie podejście....to mnie zaskoczyło...że nie usłyszałam : "będzie pan(i) zadowolony...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 24.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Skladam jednak wniosek o tymczasowy prąd budowlany. Zgodnie z radą krzyspx postraszyłam URE i w środe już będę miała wskazanie gdzie się mogę podłączyć i czerpać będziemy prąd w taryfie C, najpewniej od sąsiada:) ale legalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 24.01.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego sosnowe, 4 szyby matowe w większości drzwi, opaski, ok. 1350/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam wieczorkowo - kominkowo Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców: a) ogrodzenie, podmurówka, siatka, cegła klinkierowa itp. b) bruk, podjazdy i chodniczki podeśle dziś wieczorem lub jutro człowieka od bruku...godny polecenia...uczciwy,niedrogi...a ja w zamian poproszę o stolarza z okolic Szczecina co mi drzi wew zrobi....ładnie! namiar na stolarza : p. Skonieczny Zbigniew 0 510 087 617, urzęduje na Pomorzanach. Drzwi wew. podobają się nie tylko mi, ale właściwie wszystkim, którzy je widzieli Jego drzwi, według mnie są super, monterzy - dwóch starszych panów : dokładni i rzetelni. UWAGA : wszystkie szczegóły umówić wcześniej, najlepiej mieć na piśmie - łącznie z ewentualnymi zmianami, miewa poślizgi z terminami - ale to jak z każdą ekipą. Polecam. ile placiliscie za sztuke i z czego sosnowe, 4 szyby matowe w większości drzwi, opaski, ok. 1350/szt Ten stolarz co mi robi to za kompletne sosnowe (ale bez matowych szyb ) liczyl po 1200 a za debowe 1800 zl .To podobnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ciekawa jestem jak moje wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 24.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Moim zdaniem można robić, a przynajmniej powaznie to rozważyć, temperatury u nas takie, jak na wschodzie Polski w kwietniu.... Pewnie dobrze sprawdzic długoterminowa prognoze pogody... My wylewaliśmy beton na ogrodzenie w połowie grudnia 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 24.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam. Ma ktoś z Was podłogówkę i podłogę drewnianą? Jak się sprawdza takie rozwiązanie? W jednej z gazet był wykres, ile ciepła przelatuje przez poszczególne materiały i podłogi drewniane wypadły marnie. A ja nie chcę mieć kafli np. w salonie P.S. Jeżeli ktoś z Was dysponuje listą rankingową późniejszą niż 07.07.07 to poprosiłabym o przesłanie na maila [email protected] Z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 24.01.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich Pytanie : czy przy takiej pogodzie zlecilibyście wykonanie ogrodzenia (gotowe prefabrykaty + siatka + 4 słupki betonowe dla przyszłej bramy wjazdowej i furtki) czy czekalibyście na wiosnę ? Moim zdaniem można robić, a przynajmniej powaznie to rozważyć, temperatury u nas takie, jak na wschodzie Polski w kwietniu.... Pewnie dobrze sprawdzic długoterminowa prognoze pogody... My wylewaliśmy beton na ogrodzenie w połowie grudnia 2007. Pewnie ze robic, przejdz sie po budowach i zobacz ze pracuja , robia fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUZIKI 24.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A! Jeszcze jedno pytanie - najważniejsze. Czy ktoś z Was ogrzewa dom pompą ciepła? Ile kosztowało Was to przedsięwzięcie? Możecie polecić jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 24.01.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Proszę o namiary na sprawdzone firmy montujące rekuperatory.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts